Fula frukter blir god kärleksdryck

29 mar, 2016 
AvRedaktionen
Bruna bananer och kantstötta äpplen hamnar ofta i papperskorgen, trots att de precis börjat smaka som allra bäst. Istället för att slänga frukterna kan du göra en god juice eller smoothie på dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Juiceverket har tagit fram en kärleksdryck i samarbete med Match.
Juiceverket har tagit fram en kärleksdryck i samarbete med Match.

Juiceverket har i samarbete med Match.com tagit fram en kärleksdryck på fula frukter som annars skulle bli ratade. Syftet är att uppmärksamma konceptet ”Love your imperfections” och att uppmuntra folk att bejaka sina självupplevda skavanker.

– Även när det kommer till frukt är insidan viktigare än utsidan. Bruna bananer är sötare än sina gulgröna förlagor och liksom kantstött frukt har vi alla egenheter som gör oss till dem vi är. Utan skavanker vore livet helt enkelt lite tråkigare, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.

Kärleksdrycken med namnet ”Astarte me up” är döpt efter fruktbarhetsgudinnan Astarte och finns att köpa på Juiceverket till och med juni. Förutom frukt innehåller den guarana, macarot och kakaopulver, som ska fungera uppiggande och lusthöjande.

Vill du blanda en egen kärleksdryck? Här är receptet:

Astarte me up (1 glas)

1 msk hallon

1 msk guarana-pulver*

1 banan

1 dl fountain of youth (kokosvatten)

1 dl vatten

1 tsk maca-pulver*

1 tsk kakaopulver

1 msk ekologiskt jordnötssmör

Gör så här: Lägg alla ingredienser i en blender och mixa med ett par isbitar. Servera i ett glas och dekorera med rostade kokosflakes.

* Finns att köpa på hälsokosten.

Annons