Blossa 2015 – Earl Grey är årets glögg-smak

Earl Grey blev årets glögg-smak från Blossa!

Årets glögg från Blossa är smaksatt med Earl Grey och passar bra till klassiska afternoon tea-tilltugg som som nybakade scones med en starkare ost och fikonmarmelad eller rökt lax med dillcrème på en toast.
10 september, 2015

Det är inte vilken Earl Grey som helst i den nya glöggen. Chief Blender Åsa Orsvärn har tillsammans med Master Blender Ottilie Cunningham på The London Tea Company tagit fram en helt ny blandning av Earl Grey.

– Som alla känner till växer tesmaken snabbt när den kommer i kontakt med vatten. Det är därför extra viktigt med doseringen. Earl Grey är ett friskt te eftersom det innehåller bergamott, men vi ville göra det ännu piggare för att matcha glöggkryddorna så vi la till apelsin och pomerans. Åsa har gjort ett fantastiskt jobb med smakframtagningen, säger Master Blender Ottilie Cunningham på The London Tea Company.

BLOSSA15 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 99 kronor för 750 ml. Årets glögg passar bra till klassiska afternoon-tilltugg som nybakta scones tillsammans med en starkare ost och fikonmarmelad eller rökt lax med dillcrème på en toast. Vi på redaktionen har fått chansen att smaka årets smak och ser fram emot alla afternoon glögg i år!

Årets glögg från blossa är smaksatt med Earl Grey.

Årets glögg från blossa är smaksatt med Earl Grey.