Bea Szenfeld designar för Alexandre Bonnet

18 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Bea Szenfeld designar för Alexandre Bonnet.
Designern Bea Szenfeld har designat presentförpackningar för champagnehuset Alexandre Bonnet. Mönstret är skapat av handgjorda pappersblommor.
Annons

I år är fjärde året som champagnehuset Alexandre Bonnet samarbetar med en svensk designer för att skapa en limiterad presentförpackning för deras Grand Reserve Brut och Perle Rosé.

Tidigare år har House of Dagmar, Malinda Damgaard och Ida Sjöstedt stått för designen. Årets designer är Bea Szenfeld, känd för att jobba i oväntade material som papper. Hennes design har burits av bland andra Lady Gaga och Björk och alla hennes verk tillverkas i hennes ateljé.

Handgjorda pappersblommor

Presentförpackningarna för Alexandre Bonnet har ett iögonfallande mönster som Bea Szenfeld har skapat av handgjorda pappersblommor. Dessa har sedan fotograferats och färgsatts med turkost respektive rosa.

– Jag har jobbat med pappersblommor en längre period och det har blivit något av ett signum för mig. De blir så otroligt vackra. Eftersom champagnen lanseras i vår/sommar ville jag skapa något som passar sommaren och som man kanske förknippar med mig, säger Bea Szenfeld.

Annons

De presentförpackade flaskorna säljs på Systembolaget för 279 kr styck från och med juni 2017.

Bea Szenfeld har designat presentförpackningar för Alexandre Bonnet.
Bea Szenfeld har designat presentförpackningar för Alexandre Bonnet.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons