Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Stylistens hem i Vasastan med kreativ DIY och magiska färger

05 feb, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Kliv in i stylisten Dennis Valencias färgstarka hem i Vasastan
Dennis Valencias stora dröm är ett hem dit vänner kan titta förbi när som helst. Med gott om sittplatser och plats för spontandans. Visst har han lyckats?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kika in hos kreatören i VasastanBrand logo
Kika in hos kreatören i Vasastan

Dennis Valencia är stylist, född och uppvuxen i Göteborg. Hem, inredning och hur saker och ting samspelar och skapar trivsel har alltid varit viktigt för honom. Familjen gjorde ofta utflykter till slott, museer och sevärdheter i området kring Göteborg, som Tjolöholms slott och Gunnebo slott, som är favoriter än i dag.

Hemma hos Dennis Valencia lila soffa vardagsrum

– Ett annat starkt minne är när jag kom hem från skolan och min äldre syster hade möblerat om hela vardagsrummet, vilken skillnad det gjorde. Någonstans där blev jag intresserad av rum, möblering, färger och former. Hur man kunde blanda allt det där och få fram olika känslor, berättar han.

Annons
Hemma hos Dennis Valencia tavelvägg vardagsrum

Först senare insåg han att inredning kunde bli en yrkesväg.

Bor i Vasastan i Stockholm

Hemma hos Dennis Valencia köket

– Jag fattade inte förrän jag var mycket äldre att det fanns jobb där man gjorde exakt det där, väljer möbler och grejer som sätts ihop till inspirerande miljöer. I dag jobbar jag med exakt det och det är väldigt kul.

Annons
Hemma hos Dennis Valencia porträtt

Dennis bor tillsammans med sin pojkvän Albin i en lägenhet i Vasastan i Stockholm, där de har bott sedan 2017.

Berätta om hemmet, läget och omgivningarna?

Hemma hos Dennis Valencia lila vägg skåp vardagsrum

– Lägenheten är en liten pärla på 40 kvadratmeter. Vi bor nära Sankt Eriksplan. Min lokal ligger en kort promenad bort och där sitter jag oftast och jobbar. Lägenheten upplevs aningen större tack vare att köket är avskilt från vardagsrummet. Jag är ett stort fan av hem med väggar och dörrar, där varje rum kan ha ett eget tema vad gäller färger, känsla och stil.

Annons

DIY i hela lägenheten

Hemma hos Dennis Valencia sovrum egen sängram DIY
Hemma hos Dennis Valencia Samsas soffa vardagsrum

– Min dröm har alltid varit att bo på ett sånt sätt att vänner kan svänga förbi på väg till eller från jobbet. Att det ska vara trivsamt, man ska kunna ses spontant hemma. Det är alltid lika härligt att komma hem till vår rosa hall, där vi knåpat ihop hatthyllan själva – en stor sak för oss eftersom ingen av oss är särskilt händig!

Annons

Hur tänker du när du inreder?

Hemma hos Dennis Valencia köksbord samling av glas

– Jag tänker på hur jag vill använda rummet och hur det ska kännas att vara där. Vi ville båda ha ett vardagsrum där man skulle kunna umgås med vänner, sitta ner och prata. Därför prioriterade vi att ha flera sittplatser. Jag ville att vardagsrummet skulle kännas som ett museum eller ett kuriosakabinett. Albin är pragmatisk och tenderar att låta funktion gå före form, jag är mer tvärtom, det kan räcka med att något är vackert för att det ska få bli en del av vårt hem.

Annons

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Hemma hos Dennis Valencia hylla

– Genomgående gillar jag färg och att blanda material och stilar. Med en förkärlek för modernistisk futurism, funkis blandat med ett cleant 60-tal. Det är också kul att samla på saker. Albin samlar på en viss sorts glas och jag har samlingar med miniatyrvaser, stenar och kristaller, tygprover och kannor och karaffer i glas. Eklektiskt är nog ordet som beskriver min stil bäst. Även om just det ordet ger hemska bilder, haha!

Var hämtar du inspiration?

Hemma hos Dennis Valencia hylla keramik

– Inspirationen kommer från resor, museer, utställningar, samtal, musik, föreställningar, trädgårdar, utekvällar, ja, verkligen överallt ifrån.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag tycker väldigt mycket om trädgård och odling, det vore en dröm att ha en egen trädgård. Jag kan absolut se mig i trädgården vid ett litet fritidshus i Dalarna.

Fotograf: Fanny Rådvik

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Läs mer här:

Färginspiration och smarta DIY-lösningar hos stylisten på Södermalm

4 snygga och smarta sätt att inreda den lilla hallen

Vårens finaste nyheter i trendigt beige

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons