Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

4 snygga och smarta sätt att inreda den lilla hallen

04 feb, 2021 
Så inreder du en liten hall
Är det dags att förnya den lilla hallen? Här är 4 stilsäkra tips du inte får missa.
Annons
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trenderBrand logo
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trender

En mindre hall behöver inte vara tråkig och oinspirerande. Idag finns det många smarta knep att ta till som både är stilsäkra och skapar illusionen av en större yta. Vi hämtar inspiration från det svenska hallinredningsföretaget Essem Designs och listar 4 tips som gör skillnad.

1. Addera fler speglar

Inred med speglar i hallen
Inred med speglar för att skapa känslan av mer rymd i hallen.

Att placera en spegel i hallen har många fördelar, vissa mer uppenbara än andra. Utöver att kunna spana in dagens outfit en sista gång innan avfärd så kan speglar skapa magi rent ytmässigt. Addera en eller flera speglar i hallen för illusionen av en betydligt större yta. Speglar skapar ett djup samtidigt som de tillför ljus, vilket får hallen att kännas rymligare än vad den är.

Annons

2. Säsongens kläder i fokus

Så skapar du en rymlig känsla i din lilla hall

Det är vanligt förekommande att både höstkappor och vinterjackor hänger kvar även när de kyliga månaderna har bytts ut mot både ljus och värme. Undvik att ha för mycket ytterplagg framme på en och samma gång. Ha säsongerna i åtanke och låt bara de plagg som faktiskt används hänga framme. Resten kan du hänga ut, lufta och sedan förvara antingen i garderoben eller i förrådet.

3. Maximera förvaringen

Så maximerar du förvaringen i hallen

Två i ett-lösningar är alltid vinnande när det kommer till yteffektivitet. En kombination av hatt- och skohylla är utmärkt i hallen, inte minst för oss som är bosatta i Skandinavien. Klimatet kan växla häftigt från en dag till en annan, vilket ställer krav på att hallen kan förvara alla ytterplagg – även de som tar mycket plats.

Annons

4. Utnyttja ytorna

Så utnyttjar du ytorna på bästa sätt i hallen

Låt förvaringen förvandlas från en strikt golvbaserad lösning till väggarna. Genom att utnyttja rummets höjd slipper du sprida ut förvaring och inredningsdetaljer runt om i rummet, något som i sin tur tar upp plats. När ytor friläggs skapas omedelbart mer rum och tomma ytor får rummet att kännas betydligt luftigare och större.

Sugen på mer hallinspiration? Här hittar du alla våra artiklar på temat.

Foto: Essem Design.

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons