4 snygga och smarta sätt att inreda den lilla hallen

Så inreder du en liten hall

Är det dags att förnya den lilla hallen? Här är 4 stilsäkra tips du inte får missa.
04 februari, 2021

En mindre hall behöver inte vara tråkig och oinspirerande. Idag finns det många smarta knep att ta till som både är stilsäkra och skapar illusionen av en större yta. Vi hämtar inspiration från det svenska hallinredningsföretaget Essem Designs och listar 4 tips som gör skillnad.

1. Addera fler speglar

Inred med speglar i hallen

Inred med speglar för att skapa känslan av mer rymd i hallen.

Att placera en spegel i hallen har många fördelar, vissa mer uppenbara än andra. Utöver att kunna spana in dagens outfit en sista gång innan avfärd så kan speglar skapa magi rent ytmässigt. Addera en eller flera speglar i hallen för illusionen av en betydligt större yta. Speglar skapar ett djup samtidigt som de tillför ljus, vilket får hallen att kännas rymligare än vad den är.

2. Säsongens kläder i fokus

Det är vanligt förekommande att både höstkappor och vinterjackor hänger kvar även när de kyliga månaderna har bytts ut mot både ljus och värme. Undvik att ha för mycket ytterplagg framme på en och samma gång. Ha säsongerna i åtanke och låt bara de plagg som faktiskt används hänga framme. Resten kan du hänga ut, lufta och sedan förvara antingen i garderoben eller i förrådet.

3. Maximera förvaringen

Två i ett-lösningar är alltid vinnande när det kommer till yteffektivitet. En kombination av hatt- och skohylla är utmärkt i hallen, inte minst för oss som är bosatta i Skandinavien. Klimatet kan växla häftigt från en dag till en annan, vilket ställer krav på att hallen kan förvara alla ytterplagg – även de som tar mycket plats.

4. Utnyttja ytorna

Låt förvaringen förvandlas från en strikt golvbaserad lösning till väggarna. Genom att utnyttja rummets höjd slipper du sprida ut förvaring och inredningsdetaljer runt om i rummet, något som i sin tur tar upp plats. När ytor friläggs skapas omedelbart mer rum och tomma ytor får rummet att kännas betydligt luftigare och större.

Sugen på mer hallinspiration? Här hittar du alla våra artiklar på temat.

Foto: Essem Design.

LÄS MER:

5 vanliga inredningsmissar i hallen – och så löser du dem

Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trender

Greige eller beige? Så väljer du rätt trendnyans