Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trender

12 jan, 2021 
badrumstrender 2021
Från harmonisk minimalism till moderna svarta detaljer. Om du funderar på att renovera eller inreda badrummet finns det många trender att inspireras av. Vi listar sju badrumstrender som vi ser mycket av just nu!
Annons
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trenderBrand logo
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trender

Badrumsrenovering och -inredning kan kanske kännas enkelt vid första anblick, eftersom man sällan själv gör grovjobbet, men det är ett långt (och ofta kostsamt) projekt. Dessutom gäller det ju att det blir rätt från början, eftersom det ska hålla i många år.

Oberoende av om du ska förnya badrummet från grunden eller bara uppdatera det med enkla medel så är det bra att ta in mycket badrumsinspiration för att sedan ringa in vad som funkar i just ditt hem och vad det är som faller dig i smaken. Trender kommer och går, men flera av dem är tidlösa val när de tolkas personligt och appliceras på ett genomtänkt sätt.

Här följer sju stora badrumstrender år 2021 att inspireras av:

Trend 1: Vurm för naturmaterial

Sten har länge varit en favorit i badrummet och nu ser vi allt fler naturmaterial göra entré. Trä ökar särskilt mycket i popularitet, kanske tack vare att det gjorts flera hållbara badrumsmöbler och -detaljer i trä samt med träkänsla. Dessutom bidrar naturmaterialen till en harmonisk helhet, något som många är ute efter att skapa när de inreder badrummet (läs mer om det under punkt fyra!).

Annons
badrum med kommod i ljust trä och vita kaklade väggar från ballingslöv
Vitpigmenterad ek hos Ballingslöv. Foto: Ballingslöv
trägolv i badrummet från tarkett
Detaljer i trä, sten och linne är alla storfavoriter i badrummet just nu. Här med golv i trälik våtrumsvinyl från Tarkett. Foto: Tarkett

Trend 2: Badrum som en förlängning av hemmet

Allt fler ser i dag sitt badrum som en naturlig del av hemmet som, likt resten av rummen, ska inredas efter ett helhetstänk och inte bara med standardlösningar. Retrobadrum som går i stil med byggåret och anpassas efter bostaden är en tydlig trend och vi tror allt fler kommer börja inreda badrummet med samma kärlek som resten av hemmets rum.

Annons
badrum i modern retrostil
Modern retrokänsla hos Ex.t. med mönster och färgklickar. Foto: Ex.t
badrum i sekelskiftesstil
Klassiska detaljer och en vacker våtrumstapet gör sig fina i badrummet i sekelskiftesbostaden. Foto: Tarkett

Trend 3: Satsa på hållbara lösningar

Energieffektiva och vattenbesparande lösningar lockar när vi renoverar våra badrum 2021. Vilka material och vilken teknik vi väljer, hur de har framställts samt hur de påverkar miljön tas i allt större beaktning av badrumsrenoverare.

Annons
tvättställ i träflis från woodio
Tvättställ i porslinsliknande material gjort av träflis. Foto: Woodio
dusch från orbital systems som sparar vatten och energi
Dusch med världens första cirkulära duschsystem, som återanvänder och sparar vatten. Foto: Orbital Systems

Trend 4: Skandinavisk enkelhet

Nu vill vi att vårt badrum ska kännas som en harmonisk oas för avkoppling och ge oss spa-känsla. Då inspireras vi av det enkla och av det som ligger oss nära till hands. Den skandinaviska minimalismen och lyxen i det tilltalar många och är utan tvekan en av de stora trendstilarna just nu.

Annons
badrum i skandinavisk minimalistisk stil och trä
Rena linjer, naturmaterial och en avskalad helhet skapar den skandinaviska stilen i badrummet. Foto: Iconic Nordic Rooms
skandinaviskt minimalistiskt badrum
Enkelt och med harmonisk spa-känsla. Foto: Grohe

Trend 5: Svarta it-detaljer

Såväl mässing som stål är snygga och tidlösa val, men det allra trendigaste just nu är detaljerna som går i mattsvart. Från blandare och badrumshyllor till hela duschar – de svarta detaljerna ger en modern touch oavsett badrumsstil i övrigt.

Annons
badrum med svarta detaljer – dusch, spegel och blandare
Svarta detaljer bryter av och skapar kontraster som ger stilkänsla till badrummet. Foto: Ex.t
badrum med svarta detaljer som blandare och knoppar
De svarta detaljerna ger en modern touch oberoende av badrumsstil. Foto: Ballingslöv

Trend 6: Lättstädat badrum

Nu sätter vi inte längre enbart estetiken i första rum. Visst vill vi fortfarande att badrummet ska vara snyggt, vilket de övriga trenderna tydligt skvallrar om, men det är inte det enda som styr våra val. Vi vill inreda badrum som är funktionella i vardagen och inte kräver avancerat underhåll. Större plattor, minimala fogar och möbler med rena linjer som är enkla att rengöra är populära val.

Annons
Stora plattor med små fogar gör badrummet lättstädat
Stora plattor med smala fogar gör rengöringen lättare. Här syns granitkeramiken D Quartzit Pearl. Foto: Bricmate
lättstädat och snyggt badrum från ballingslöv
Bra förvaring gör badrummet mer lättstädat i vardagen. Foto: Ballingslöv

Trend 7: Jordnära färger i badrummet

Färgpaletten i badrummen domineras år 2021 av jordnära toner av beige, grått och vitt. När kulör syns är det främst i form av naturnära nyanser av grönt och blått, vilket går hand i hand med intresset för att skapa en harmonisk oas i badrummet.

Annons
beige badrum med detaljer i trä
Beige och grått är tidlösa favoriter i badrumsinredningarna. På vägg och golv på bilden syns Norrvange Ivory från Bricmate. Foto: Bricmate
badrum i klassisk stil med dubbla handfat
Lugna grågröna toner ger en naturnära känsla. Foto: Kvänum

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons