Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Badrumsexperten om 2021 års stora badrumstrender

11 dec, 2020 
badrumstrender 2021 – enligt expertern Badrumsdrömmar
Från wabi-sabi-inspiration och retrokakel till pampiga inredningar i sten. Årets badrumstrender 2021 bjuder på något för alla smaker och badrum.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trenderBrand logo
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trender

Noemi Ivanova är inredaren och badrumsexperten bakom det populära Instagram-kontot @badrumsdrommar och bloggen med samma namn. Hon har stenkoll på allt från renoveringsmissarna man ska undvika till vilka trender som är allra hetast just nu. Vi frågade henne vilka tendenser som är de allra populäraste i våra badrumsinredningar just nu.

Vilka trender ser du i badrumsinredningar?

– Trenden för moderna badrum, förenklat sagt, ser jag gå åt två håll. Den ena varianten är en mildare mer skandinavisk tolkning av minimalism där naturen är en stor inspirationskälla. Det är fokus på lugna material som sandsten, målade väggar och detaljer i trä. Det är en stil som eftersträvar att jobba med wabi-sabi och som ofta återkommer till att vara hållbar i sin ambition, säger Noemi och fortsätter:

minimalistiskt badrum från woodio
Hållbart och wabi-sabi-inspiration är två tendenser i våra badrumsinredningar just nu. Foto: Woodio

– Den andra är internationellt inspirerad med mer pampiga detaljer och gärna i stensorter som tar för sig lite mer. Här är det stort fokus på hantverksskicklighet och inredningar som gärna framhäver en klassisk grundstil men i modern tolkning. Det är en väldigt inspirarande tendens tycker jag, då det verkligen lyfter badrummet till att bli en del av hemmets helhet.

Annons
lyxigt och pampigt badrum i marmor från vanitas
Pampigt och med stensorter som tar för sig. Foto: Vanitas studio

Så ser badrumstrenderna ut 2021

Noemi ser även en tredje badrumstrend när det kommer till retrobadrum från 40-, 50- och 60-talet som nu renoveras.

badrum i terrazzo med lyxig retrokänsla
Retromaterial som terrazzo har blivit populärt i badrum igen. Foto: By Wirth

– Numera vill man i större grad skapa badrum som tolkar dessa årtionden, som inte sällan genomgick opersonliga stambyten på 1990-talet. Och här kommer det ofta in material som terrazzo, kakel i milda kulörer och möbler i teak eller ek. Här ser man också oftare badrumsväggar som blir målade i olika kulörer utöver grått och vitt, säger hon och tillägger:

Annons

– Gemensamt för alla stilar är att för varje år som går blir badrum allt mer behandlade som ”vanliga” rum, vilket gör att materialvalen inte är lika strikta längre, man mixar mer. Det gör också att man i större grad ser badrum inredas utefter husets tidsålder och stil, snarare än en standardform som var vanlig förut inom badrum.

badrum från Kvänum
Badrumsmöbler i trä är en favorit hos många. Foto: Kvänum

Läs mer:

Trendspaning: Trä är trendigaste materialet just nu – 10 stylingtips

70-talet är tillbaka i inredningen – 9 trender vi älskar 2021

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons