Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Detaljerna vi helst vill ha i våra hem – som kan öka värdet på din bostad

07 apr, 2023 
Öka värdet på din bostad populära detaljer linnea ruiz mutikainen
Går du i försäljningstankar eller drömmer du dig bort till ett nytt hem? Oavsett vilket listar vi detaljerna högst upp på svenskarnas prioriteringslista när det vankas bostadssökande.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 trendiga inomhusväxter 2023Brand logo
4 trendiga inomhusväxter 2023

Vi är nog många som bostadsdrömmer på regelbunden basis, oberoende om vi faktiskt söker ett nytt hem eller ej. De flesta av oss har allt som oftast en priolista i huvudet, från önskad storlek på det blivande hemmet till balkong och takhöjd. Nu presenteras en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av förvaringsföretaget Elfa, som dyker ner i just detta. Vad prioriterar vi allra högst när det vankas ett nytt boende?

Öka värdet på din bostad närhet till natur
Att vara i en harmonisk miljö med naturen nära till hands är prio ett enligt undersökningen.

Natur och driftkostnad i fokus

Undersökningen är extra relevant i dessa tider då kostnader omprioriteras och utgångsläget är i ständig förändring. Resultatet speglar minst sagt samhällsläget, med lugnande omgivningar och driftkostnad högt upp på listan.

Annons

– Många söker sig närmare naturen, det är en rimlig reaktion på pandemins hemmasittande. Sen är önskan om lägre driftkostnader en direkt konsekvens av dagens ekonomiska läge, berättar Christine Dalman, förvaringsexpert på Elfa.

Öka värdet på din bostad hay
Ordentliga förvaringsmöjligheter är en annan tongivande faktor.

Förvaringslösningar i framkant

Även förvaringsmöjligheter står högt i kurs. Undersökningen visar att 75 procent av svenskarna prioriterar genomtänkt förvaring, bland åldersgruppen 36-55 år är det 82 procent som sätter gedigen förvaringslösning högst upp på listan. För den yngsta målgruppen, mellan 18 och 35 år, är siffran på 76 procent, jämfört med de äldsta, mellan 56 och 79 år, där det ligger på 66 procent. Mycket tyder på en koppling till compact living-vurmen samt mindre bostadslösningar.

Annons
Öka värdet på din bostad
När det kommer till sovrum hämtar vi extra inspiration från Tine K Home denna säsong.

Övriga detaljer på prioriteringslistan är sovrum åt alla i hushållet (66 procent), ett renoverat badrum (59 procent) samt ett renoverat kök (52 procent). Längre ner på listan hittar vi garage (43 procent), eldstad eller öppen spis (30 procent) samt ett åtråvärt element i pandemitider, hemmakontoret (27 procent). Allra sist hamnar utrymme för eller tillgång till gym eller annan träningsfacilitet i hemmet, med 11 procent.

Annons