Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Nissebrev – allt från mallar till tips för julens mysigaste aktivitet

12 okt, 2022 
AvElin Fredlund
nissebrev
Hoppa på nissebus-trenden i jul! Det är ett roligt alternativ till adventskalendern som utmanar både din egen och barnens kreativitet hemma. Se vår guide med tips, mallar och produkter och allt annat du behöver för ditt nissebrev.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Julen närmar sig och butikerna är redan fulla av adventskalendrar av olika slag. Vill du ge dina barn något speciellt i jul annat än en adventskalender? Nissebus är ett roligt alternativ som är både lekfullt och socialt.

Nissebrev skriv eget
Foto: My Perfect Day

Vad är nissebrev?

Nissebus bygger på konceptet att en tomtenisse ''flyttar in'' hemma första dagen i december och ställer till med massor av bus fram till julafton. För nissebus brukar en nissedörr placeras ut någonstans i hemmet för att visa att nisse har anlänt. Läs mer om hur du enkelt skapar en nissedörr här. Nästa steg är att producera nissebrev.

Annons

Nissebrevet fungerar som kommunikationsmedlet mellan nisse och barnen och innehåller hälsningar, ledtrådar och uppdrag till barnen från nisse. Likt en adventskalender innebär nissebuset en överraskning varje dag, men istället för en present innebär det istället ett brev och ett bus.

Här hittar du allt du behöver för nissebus (reklamlänk).

Vad Skriver man i ett nissebrev?

Ett nissebrev innehåller hälsningar, ledtrådar och uppdrag till barnen från nisse. Du kan välja helt själv hur många nissebrev som delas ut och vad de ska innehålla. Här har vi samlat några allmäna tips för ditt nissebrev:

  • Skapa ett välkomstbrev för den första december
  • Referera till tomten
  • Avsluta varje brev med ''Bästa hälsningar från Tomtenisse''
  • Ha minst fyra brev, det vill säga minst ett brev för varje advent
  • Spara det bästa brevet till julafton

Färdiga nissebrev

Vill du gärna göra nissebus med barnen men har begränsat med tid? Oroa dig inte! Det finns mängder av färdigskrivna nissebrev som bara tar någon minut per kväll att förbereda. Beställ hem, följ instruktionerna och sedan är det klart!

Här hittar du massor av nissebrev att beställa hem (reklamlänk).

Annons

Färdigt nissebrev från My Perfect Day, ''Mysteriet med tomtens försvunna karta''

Rädda julen genom att hjälpa tomten hitta sin karta för att navigera sig till alla barns hem på julafton! Innehåller 28 färdigskrivna brev och 12 tomma brev samt information till vårnadhavare om hur leken fungerar.

Köp nissebrev här (reklamlänk).

nissebus färdigt nissebrev
Klicka på bilden för att komma direkt till nissebrev.
nissebus färdigt nissebrev
Klicka på bilden för att komma direkt till nissebrev.
Annons

Nissebrev 2023 från My Perfect Day, ''Den stulna koden''

I årets upplaga har tomten tappat bort sin hemliga kod för släden. Barnen får i uppdrag att rädda julen genom att hitta denna kod genom ledtrådar och tips. I paketet ingår 28 färdigskrivna brev och 12 tomma brev.

Köp nissebrev här (reklamlänk).

nissebus färdigt nissebrev
Klicka på bilden för att komma direkt till nissebrev.

Nissebrev 2023 från My Perfect Day, Adventsbrev

Om du känner att det blir för mycket att rodda nissebus varje dag kan du testa dessa adventsbrev. Innehåller 6 st brev där det sista öppnas på julafton, samt fyra tomma ark som kan fyllas i och anpassas när du vill och har tid. Så smidigt!

Annons

Se mer och köp adventsbrev här (reklamlänk).

nissebrev färdigt adventsbrev
Klicka på bilden för att komma direkt till adventsbrev.

NISSEBREV GRATIS

Psst! Du kan också testa att ladda ner färdiga nissebrev här (reklamlänk).

Nissebus tips

  1. Nisse har gömt en pepparkaka i skolväskan! Skicka med en liten pepparkaka i en låda i skolväskan till barnen som överraskning.
  2. Nisse har tappat bort tomtens mössa och behöver barnens hjälp att hitta den. Göm en tomteluva någonstans i hemmet och skriv med lite ledtrådar i ett nissebrev.
  3. Hjälp Nisse att bo in sig och dekorera sin dörr med målarfärg. Köp en nissedörr (reklamlänk) eller gör en egen i kartong och använd hobbyfärg för att dekorera.
  4. Det är Lucia och Nisse har övertygat gosedjuren hemma att gå lussetåg. Placera ut gosedjur på ett led på golvet med glitter i håret.
  5. Nisse har fått order av tomten att ta med brev som barnen skrivit. Låt barnen skriva ner tre saker de är tacksamma över, tre saker de gillar med sig själva och en sak de önskar sig och skicka med till tomten.

Gör dina egna nissebrev

Du kan också testa att skriva dina egna nissebrev. Här har vi samlat det du behöver för att göra några riktigt fina kort med maximal julkänsla.

Brevpapper, Skapamer

Börja med dessa fina, enkla kort. Korten kommer i flerpack, så om du får papper över kan du använda dessa till kort på julklapparna på julafton.

Annons

Köp brevpapper här (reklamlänk).

brevpapper jul
Klicka på bilden för att komma till brevpapper.

Bokmärken jul, Skapamer

Pynta breven med traditionella jul-bokmärken.

Se bokmärken här (reklamlänk).

bokmärken julkort
Klicka på bilden för att komma direkt till julbokmärken.

Sigillset, Skapamer

Försegla breven med en vacker stämpel! Paketet innehåller en mängd olika varianter av både vax och mynt. Köp sigillset här. (reklamlänk)

Annons
sigillset jul
Klicka på bilden för att komma direkt till sigillset.

Läs också:

12 TIPS: Så skapar du en mysig julstämning – klassiskt julpyntBrand logo
12 TIPS: Så skapar du en mysig julstämning – klassiskt julpynt
Annons