Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Minitvåan i Paris bjuder på smarta lösningar och grafisk elegans – kika in

11 feb, 2021 
AvLisa Sicignano
En liten tvårummare mitt i Paris har förvandlats till en välplanerad lya. Grafisk elegans och färg välkomnar besökare. Häng med in!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på

En sängavel som dubbeljobbar, osynlig förvaring, en bänk med flera funktioner … För inredningsarkitekten Romain Chauveau från franska Supercraft Studio är listiga lösningar en given del av alla hans projekt.

Paris 45 kvm smarta lösningar kök och vardagsrum

I det här fallet var storleken på lägenheten vid torget Place Dauphine den största utmaningen. En liten tvåa på 45 kvadratmeter.

Paris 45 kvm sovrum badrum glasvägg

– Lägenheten hade snabbrenoverats på enklast möjliga sätt. Mitt första uppdrag blev att återställa dess gamla charm med bjälkar och kalkade väggar genom att plocka bort tre lager golv, ett pålagt innertak och en vägg, säger Romain.

Annons

– Tanken är att lägenheten ska påminna om en hotellsvit. Nu är det öppet mellan kök och vardagsrum och du kan gå direkt till badrummet från sovrummet.

Paris 45 kvm matsal bord stolar

Ljusa väggar, vitlaserad ekparkett och möbler i amerikansk valnöt skapar en röd tråd mellan alla utrymmen.

Paris 45 kvadratmeter köket

– I en liten lägenhet är det viktigt att tänka stort.

Annons

Redan när man stiger innanför dörren möts man av flera sorters träslag. Det breda brädgolvet i vitlaserad ek gör att rummet upplevs rymligare och väggen klädd med amerikanskt valnötsträ gömmer förvaring. Valnötsträ återkommer i matbordet som ritades speciellt inför renoveringen av lägenheten och som har plats för sex personer.

Paris 45 kvadratmeter hylla köket
Paris 45 kvadratmeter vardagsrum fåtölj soffa

Den generösa bänken är tänkt att fungera som sittplats vid matbordet och som soffa åt andra hållet, där loungedelen är. Samma idé syns i sovrummet – för att sängen skulle kunna trona mitt i rummet tog Romain Chauveau bort murstocken och ritade en walk-in-closet som också blev sänggavel. En sänggavel som både fungerar som vägg och garderob men ändå släpper igenom ljus.

Annons
Paris 45 kvadratmeter badrum

I vardagsrummet har några av korsvirkesväggens bjälkar lämnats nakna för att ge liv åt den i övrigt kalkade ytan. Mattor och kuddar i livliga färger och den extramjuka bänksoffan, klädd i tyg från Kvadrat, mjukar upp den strama, fasta inredningen.

Lyan bjuder på storslagna idéer och hisnande utsikt över Dauphine-torget (som fått sitt namn efter tronföljaren till den franska kronan) mitt i Paris. Kungligt!

Av Lisa Sicignano
Fotograf Romain Chauveau

Läs mer om inredningen i bildspelet här:

Läs mer här:

Rofyllt och stilsäkert skärgårdshem i Göteborg

Här är alla vinnare i ELLE Deco Design Awards 2021

Stylistens hem i Vasastan med kreativ DIY och magiska färger

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons