Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

7 lyxiga spa-hotell nära Stockholm

26 jul, 2023 
spa-hotell nära stockholm
Unna dig en dag på spa! Koppla av och gå ner i varv på något av de här härliga spa-hotellen, som alla är värda ett besök, och ligger i eller nära Stockholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 spahotell i Europa som du måste besökaBrand logo
5 spahotell i Europa som du måste besöka

1. Ad Astra i Södertälje

ad astra by elite spa-hotell i södertälje
Med ett knapptryck öppnas den lilla glasdörren som gör att poolen är både inne och ute samtidigt.

Ett spahotell som tar känslan av Italien och Medelhavet till Sverige! I Snäckviken i Södertälje, en knapp timme utanför centrala Stockholm, ligger spahotellet Ad Astra som bjuder på färgglad och lekfull, men samtidigt smakfull inredning. Den lyxiga spa-avdelningen har flera uppvärmda pooler både inom- och utomhus, bastur och stora dagbäddar. En rolig detalj på spat är den lilla glasdörren som öppnas med ett knapptryck och gör att en av poolerna är både inne och ute samtidigt.

Annons

Hotellets restaurang går såklart i det italienska temat och den hemtrevligt inredda lobbyn bjuder på aktiviteter som bland annat shuffleboard. Vill du sätta lite extra guldkant på besöket rekommenderar vi sviterna, som förutom stilfull inredning även har privat takterrass med eget spabad!

spa hotellet ad astra med vana spa
Koppla av på Ad Astras Vana spa med pooler, bastur och dagbäddar.
Ad Astra spa-hotell i snäckviken
Ett av de snyggt inredda rummen på spa-hotellet i Snäckviken.
Annons

2. Lamp spa i Norrköping

fransk kalksten på The Lamp Spa i Norrköping
Väggar och golv är klädda i vacker, fransk kalksten på The Lamp Spa.

Knappt två timmar från centrala Stockholm ligger den här pärlan, som är väl värd ett stopp. Lamp spa bjuder in till en avkopplande, underjordisk oas med ett vackert spa som har rofylld inredning och väggar samt golv klädda i kalksten som importerats till hotellet från Frankrike. Här finns pool, bastur och ett svalkande isrum samt behandlingar med produkter från Babor. Restaurangen The Lamp serverar dessutom riktigt god mat, med asiatiska influenser.

3. Grand Hôtel i Stockholm

det finns pool på grand hôtel i stockholm
Exklusiv oas med pool på Grand Hôtel.

Ett bra val för den som vill lyxa till det ordentligt är Grand Hôtel mitt i centrala Stockholm, som även har den exklusiva spa-avdelningen Nordic Spa. Här finns bastu, badritualer, behandlingar och både varm samt kall pool. Sätt guldkant på vistelsen med champagne och macarons, eller slå på stort och boka en privat spasvit med egen bastu och bubbelpool! Utsikten över kungliga slottet blir pricken över i:et.

Annons
grand hôtels privata spa-avdelning som du kan hyra
Lyxa till det med en privat spasvit på Grand Hôtel.

4. Smådalarö gård på Dalarö

smådalarö gård spa i stockholm
Spa-avdelningen inomhus på Smådalarö gård.

Prisbelönt spa som är ett bra val för dig som vill kombinera spa och skärgårdskänsla! Inbäddat i grönska ligger Smådalarö gård vackert vid vattnet i Hemviken. Här finns förutom bastu och brygga, som gör det lätt att ta ett dopp i havet, även två inomhus- och två utomhuspooler, bastur samt hängande dagbäddar för avkoppling.

Annons
smådalarö gård där spa och skärgård möts
Rofylld fristad i skärgården med spa ute på Smådalarö gård.

5. Steam Hotel i Västerås

pool på spa-hotellet steam hotel
Njut av utsikten från sjunde våningen på Steam Hotel.

I ett ångkraftverk från 1917 huserar i dag spa-hotellet Steam Hotel i Västerås. Tegelbyggnaden, som är 18 våningar hög, går i industriell stil även i inredningen. På våning sju finns hotellets pool club med bland annat en takterrass och utomhuspool. Ta en drink i rooftopbaren, njut av utsikten från vinterträdgården eller varför inte koppla av i en av de mjuka sängarna i relaxrummet?

Annons
hotellrum på steam hotel
Checka in på Steam Hotel för spa och avkoppling!
inredning på steam hotel i västerås
Inredningen på spa-hotellet går i både industriell och art déco-stil.

6. Yasuragi i Saltsjö-Boo

varm källa i japansk stil på Yasuragi spa i Stockholm
Varm källa i japansk stil på Yasuragi.

Upplev Japan på hemmaplan! I Saltsjö-Boo ligger spahotellet Yasuragi som erbjuder avkoppling och bad på japanskt vis. Här finns varma källor både inne och ute, japansk tvagningsritual och bastur. Under din vistelse bär du en traditionell yukata samt tofflor, och det råder foto- och mobilförbud på spat för att du verkligen ska kunna vara närvarande här och nu. Hotellrummen går även de i japansk stil, och de lyxigaste har en egen varm källa. Restaurangerna serverar självklart japansk mat, och på menyn finns allt från sushi till teppanyaki.

Annons
lyxigt hotellrum på yasuragi
Hotellrummen går även de i japansk stil med tatamimattor på golvet.
spa på yasuragi
Rofylld utsikt från bastun på Yasuragis spa.

7. Ellery Beach House på Lidingö

Rum på Ellery Beach House med snygg inredning
Snygg inredning med träpaneler i Ellery Beach House hotellrum.

Ute på Lidingö på Elfviks udde ligger spa-hotellet Ellery Beach House, eller beach resort som de själva kallar sig. Här finns något för de flesta smaker; brygga och bastu nere vid havet, pooler med och utan poolbar, relaxavdelning och tre padelbanor. Restaurangen Palmers håller hög nivå och bjuder på smaker från medelhavet på tallriken.

Ellery Beach House relaxavdelning
Dagbäddar för avkoppling på Ellery Beach House.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons