Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

7 platser att besöka i Sverige för dig som älskar inredning

04 jun, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Utflyktstips Sverige sommaren 2020
Blir det en sommar hemma i år? För dig som ska semestra i Sverige finns det otroliga ställen att upptäcka runt om i landet. Här är våra favoriter.
Annons

TV: 6 smarta tips – så inreder du för ett lättstädat hemBrand logo
TV: 6 smarta tips – så inreder du för ett lättstädat hem

Satsar du på en Sverigesemester i år? Många väljer att resa mindre och utforska mer lokalt. Det finns så mycket att upptäcka och se över hela landet, badsjöar, vandringsleder, hotell, pensionat, lanthandlar och glamping. Vi har valt ut sju pärlor, varav en är dansk!

1. Borkhult Lapphem

Utflyktstips Sverige Östergötland Borkhult

Två systrar driver detta charmiga Bed & Breakfast utanför Åtvidaberg. Hit kommer man lika mycket för de lugna, lantliga omgivningarna, som för det personliga mottagande och de smarriga våfflorna som enligt ryktet är Sveriges godaste. Du kan hyra in dig i någon av de fem charmigt inredda lägenheterna för kortare eller längre perioder.

Annons

I närheten finns fina badsjöar och många vandringsleder.

Läs mer och besök: borkhult.se

2. Fejan outdoor

Utflyktstips Sverige Fejan outdoor Stockholms skärgård

Glampingtrenden håller i sig. I Stockholms skärgård kan du bo i tält på Fejan Canvas hotell, som är en blandning mellan hotell och camping. Du bor i stora, bekväma tält med en säng för två, oljelampor och en vedeldad spis som du kan tända under lite kyligare sommarkvällar.

I priset ingår också en trerätters middag som äts gemensamt med de andra gästerna runt ett eldbord. Den härliga frukosten kommer i en trälåda till tältet på morgonen.

Annons

Läs mer och besök: fejanoutdoor.se

3. Hotell Talldungen

Utflyktstips Sverige Hotell Talldungen Skåne

På Österlen mitt bland Brösarps backar och helt nära Havängs vidsträckta stränder ligger Hotell Talldungen, inhyst i en gammal, enkel gulrappad gård. Ett fantastiskt litet hotell med ett eget mikrobageri. Supergoda naturviner, gedigen och rustik mat med mycket fokus på närproducerat och ekologiskt. Se till att boka i god tid, hit vallfärdar de kräsna för den unika miljön och menyn.

Läs mer och besök: talldungen.se

4. Stedsans in the woods

Utflyktstips Sverige Stedsans in the wood Halland

För fyra år sedan flyttade Mette Helbaek och Flemming Hansen från Köpenhamn till Bohult i Halland, några mil från Halmstad. Där driver de numera prisbelönta Stedsans in the woods, ett hotell där gästerna bor i beduintält mitt i skogen eller i trähyttor vid sjön men det är lika mycket ett gastronomiskt projekt som gjort succé, där all mat lagas över öppen eld.

Annons

Stedsans ska vara ett labb för en framtida självförsörjande livsstil, ett hållbart alternativ mitt i naturen. I februari 2020 fick de ELLE Decorations pris för Årets destination.

Läs mer och besök: stedsans.org

5. Nicoles lantgård

Utflyktstips Sverige Nicoles lanthandel skellefteå

Gillar man mycket trä, vintage och unika ting som kommer från alla världens länder, då ska man absolut ta och hälsa på Nicole i hennes lantgård, utanför Skellefteå. Hon har ett magiskt utbud och ett underbart hem. Nicole driver även webshop, lämpligt i dessa tider när vi inte riktigt vet hur mycket vi får åka runt i landet i sommar.

Annons

6. Gamla mejeriet

Utflyktstips Sverige Gamla mejeriet i Mariannelund

Gamla mejeriet i Karlstorp ligger en bit utanför Mariannelund, inbäddad i de trolska skogarna. Ägarna Anki och Thomas renoverade mejeriet för fem år sedan men var noga med att behålla detaljerna och känslan från originalet. I dag består mejeriet av en butiksdel där de säljer både antika och nya möbler och inredningsdetaljer, men även av ett fik där Anki som har en stor passion för matlagning och bakning lagar och bakar all mat och fika.

I sin verkstad tar de emot möbler för restaurering och håller kurser och workshops inom möbelrestaurering. Båda är utbildade möbelkonservatorer på Carl Malmsten.

Annons

Läs mer och besök: gamlamejerietkarlstorp.com

7. The Norrmans

Utflyktstips sommaren 2020 The Norrmans Danmark

Förhoppningsvis har vårt grannland öppnat sina gränser i juli så att vi kan åka till Danmark igen. För långt ut på den danska landsbygden, cirka en timme söder om Köpenhamn ligger ett magiskt boutique bed and breakfast, The Norrmans, som drivs av Anna och Lars Norrman.

I år har man adderat ytterligare ett värdpar så att Norrmans själva hinner utveckla konceptet än mer. Hit kommer man för att slappna av, äta och dricka gott tillsammans med andra och bli inspirerad av deras inredningsvärld. Bland annat. Nytt för i år är också Norrmans by the sea, du kan nu checka in i en smedja 200 meter från havet.

Annons

Läs mer och besök: thenorrmans.com

Foto: Andy Liffner, Stine Christiansen, David Kvart, Philip Rasmusson, Ellen Dixdotter.

Se också: Så inreder du med feng shui – rum för rumBrand logo
Se också: Så inreder du med feng shui – rum för rum

LÄS MER:

Annons