Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Inredaren Kelly Wearstler: Så får du till ett själfullt hem

01 nov, 2022 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Kelly Wearstler inredningstips
En av världens främsta inredare, känd för sin eklektiska stil där poppig vintage möter spännande detaljer, är aktuell med en färgkollektion för Farrow & Ball. Vi möter Kelly Wearstler!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärntecken

Föreställ dig art déco som möter italiensk design på 1980-talet, en mix av vintage, modern design och konst. Allt sammantaget bildas en själfull interiör, just det sammanfattar Kelly Wearstlers gärning – en superstjärna på inredningsscenen. ELLE Decoration fick en exklusiv intervju.

Kelly Wearstler

Los Angeles-baserade Kelly är känd för iögonfallande detaljer, välkurerad vintage, vackra färger och sin eklektiska stil.

Intresset för design har funnits med sedan barnsben. Hennes mamma var antikhandlare och på mitten av 90-talet startade Kelly sin egen studio – KWID.

Annons

Kelly har bland annat skapat vackra hem åt Gwen Stefani, Cameron Diaz och Stacey Snider. Bland Kellys mest anmärkningsvärda projekt är flera av Proper-hotellen med sina exklusiva detaljer och Four Seasons Anguilla med mixen av naturliga element som metall, trä och marmor.

Faded terracotta-kruka
Faded terracotta refererar till hustak i södra Kalifornien eller en soldränkt kruka”, säger Kelly Wearstler.

Inspirationen hittar Kelly oftast i naturen.

– Att tillbringa tid i naturen ger mig så mycket lugn och glädje. Växtliv och den naturliga världen är genomgående motiv i mitt arbete. Jag dras till design som speglar den råa, naturliga skönheten i en miljö. Det kan översättas till ett marmormönster som visar bladverkets rörelse utanför ett fönster, eller att välja en tyst, tonal färgpalett för att framhäva en fantastisk havsutsikt, säger Kelly.

Annons
Kelly Wearstler inredning

Färger inspirerade av Kaliforniens landskap

I sitt eget hem utforskar hon kontrasterande färger, texturer, mönster och epoker.

– Inredningen i mitt hem i Beverly Hills är en blandning av progressiva, samtida möbeldesigner och konstnärer, vintagemöbler och utvalda fynd från mina resor. Jag upptäcker nya konstnärer och hantverkare varje dag, och använder vårt hem som mitt laboratorium för att experimentera med deras verk.

Kelly Wearstler hem

Kelly har fått ett flertal utmärkelser från bland andra Time Magazine, Vogue och AD 100 Hall of Fame. Men inte bara för sitt arbete utan också för sin klädstil.

Annons

– Jag älskar mode och det är en stor inspiration för mig. Jag klär mig ungefär som jag designar interiörer, det ska alltid finnas något samtida, klassiskt, maskulint och feminint, rått och raffinerat.

Kelly Wearstler Los Angeles
Alla miljöbilder är plåtade i Los Angeles, och stylade av Kelly.

Nu är Kelly Wearstler aktuell med ett samarbete med Farrow & Ball där hon har tagit fram färger som utgör bakgrunden till hennes dagliga liv.

– Jag ville frammana den naturliga skönheten i Kaliforniens landskap i färgerna. Utomhuslivets inflytande på inomhuslivet är vad den moderna livsstilen i Kalifornien handlar om. Jag ville ta med några av de otroliga nyanser som finns i vår naturliga miljö in i hemmet.

Annons
Kelly Wearstler Palm
Kulören Palm är uppkallad efter träden runt Los Angeles.

Kellys inredningstips

1. Börja med att tänka på rummets omgivning – det du ser utanför fönstret kommer att bli en del av din inredningsupplevelse.

2. Reflektera över vad som inspirerar dig mest, vilken din passion är, och låt det vara gnistan som för inredningen framåt.

3. Ta risker med färg och texturer – ibland genom att leka med olika eller oväntade nyanser, du hittar kanske en palett som är unik som du inte ens tänkt på förut.

Kelly Wearstler Hazy
Kaliforniens natur har format Kelly Wearstlers nya färgkarta, här Hazy, för Farrow & Ball.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons