Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Titta in i inspirerande boutiquehotellet Ett hem

01 nov, 2022 
AvMichelle Meadows
Lagom till boutiquehotellet Ett hems tioårsjubileum expanderar man in i de två intilliggande fastigheterna på Östermalm i Stockholm. Förutom tio nya hotellrum finns nu fler ytor för besökare att umgås på.
Annons
Här är hotellen flest svenskar drömmer om att besökaBrand logo
Här är hotellen flest svenskar drömmer om att besöka

I Ett Hems nyöppnade del finns ett kök som är större än det i ursprungshuset. Här är planen att man ska ha längre middagar medan det äldre köket blir lite mer av en bakficka. Dessutom är tanken att det nya huset ska fyllas av besökare som tar ett möte dagtid, eller bara en middag eller fika medan den äldre delen främst är till för hotellets gäster.

Ett hem middag
Eftersom gästerna sitter i köket finns möjlighet att påverka matlagningen vars fokus ligger på lokala råvaror i säsong.

Det ursprungliga hotellet ligger på Sköldungagatan 2 i Lärkstaden i Stockholm och i samband med tioårsjubileet öppnade man upp till den intilliggande fastigheten där det finns tio nya hotellrum, en salong, ett vardagsrum och en lounge. Precis som tidigare är det den brittiska designern Ilse Crawford och hennes studio som inrett hotellet och ambitionen är att skapa rum som känns som hem snarare än opersonliga hotell.

Annons
Ilse Crawford
Gröna växter, blommor, levande ljus, accessoarer, konst och böcker hjälper alla till att skapa den hemtrevliga känslan som Ett Hem har blivit synonym med.

Ett hotell att kalla "hem"

Den inbjudande salongen är inredd för avslappnat umgänge med mjuka ombonande textilier, en stor, rundad soffa, breda fåtöljer och ett guldglimrande barskåp. På väggarna hänger konst och överallt finns stämningsfull punktbelysning eller levande ljus. Inför skapandet av den nya delen samarbetade man med konstrådgivare eftersom konsten blivit så uppskattad i den första delen.

Vardagsrum
I Ett Hems nyöppnade del finns fler rum för socialt umgänge än i ursprungsdelen.

I gäst-wc:n på bottenvåningen har man kaklat väggarna och vasken i ett poetiskt kakel med vackra vita naturmotiv mot en koboltblå fond. Kaklet har matchats med grå fogar och detaljer i mässing. Hotellets egen signaturdoft fyller rummet från ett doftljus i hörnet.

Annons
Badrum
Få gästtoaletter kan väl beskrivas som hemtrevliga men det är just vad de är på Ett hem.

Högst upp på Sköldungagatan 4 ligger hotellets nya svit, ett imponerande rum med vackra, tidstypiska takmålningar, bröstpaneler i trä och mycket textilier för den där extra hemtrevliga känslan. Det är varmt och välkomnande med en informell känsla trots all sin prakt.

Svit
En övernattning i sviten på Sköldungagatan 4 kostar från 15 000 kr natten.

Senare i vinter kommer Ett Hems tredje del öppna i huset på Sköldungagatan 6. Där kommer det att finnas tre lägenheter för långtidsgäster samt ett gym. Alla tre husen får sin egen inriktning och det nyöppnade mittersta husets syfte är att vara lite mer energiskt och socialt medan det första är mer avslappnat. Det kan ses genom att den nya porten i smide inte är lika hemlig som ursprungsentrén som var en trädörr i en stenmur.

Port i smide
Redan innan lanseringsfesten ägt rum var den nya delen av hotellet bokad till 90 procent.

De brittiska landskapsarkitekterna The Rich Brothers, kända från BBC:s Garden rescue, står för designen av den inbjudande trädgården. Man har satsat på ett möte mellan sten och gröna växter, varav många är städsegröna. Precis som sin föregångare har den nya innergården fått ett orangeri längst in så att man kan njuta av trädgårdskänsla året om

Innergård
Formklippt buxbom skapar en mjukt skulptural avgränsning mellan den lilla sittplatsen och gången. Nu är det möjligt att sitta i trädgården och äta frukost även om man inte är boende på hotellet.
Annons