Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Nio inredningsnyheter som får oss att längta till våren

15 feb, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Vad är det som gäller på designfronten nu när vi snart når vårvintern – och vilka är de största snackisarna? Här är nio nyheter vi älskar lite extra mycket just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på

Vi har valt ut några designnyheter vi gillar lite extra just nu. Allt från Teklans nya mattor för Heymat, Hays fräscha randiga trasmattor, konstglas och andra härligheter. Spana in!

1. Mattor i återvunnen plast i nya färger av Teklan

Nyheter inredning Elle Decoration Heymat och Teklan

Ständigt denna Teklan, och inte undra på! Finurlig, färgsäker, kulörexpert och inredningsarkitekt. Nu är Tekla Evelina Severin rykande aktuell igen. Denna gång med ett samarbete med norska mattföretaget Heymat.

Mattan Mix designades 2016 men har nu fått ny kostym i form av färger noga utvalda av Teklan. Kulörerna är jordnära pasteller, med blinkning till 70-tal, ädelsten och Medelhav.

Annons

– Jag ville skapa en ny version av Mix som känns harmonisk men samtidigt inspirerande att komma hem till. Jag var starkt influerad av ädelstenarnas mjuka och nästan meditativa färgskala, säger Teklan.

Mattan Mix, i 100 procent återvunnen plast, pris från 1 200 kronor, Heymat.

2. FISKARS SAX i ny klädsel

Nyheter inredning Elle Decoration Sax Fiskars

Se här en specialutgåva av de mest klassiska universalsaxarna, designad och skapad med hållbarhet i åtanke. Saxen har ett handtag tillverkat av återvunnen plast och förnybar träfiber, och blad tillverkad av återvunnet rostfritt stål. 219  kronor, Fiskars.

Annons

3. STOLEN SOM HYLLAR KVINNAN

Nyheter inredning Elle Decoration stol Miss Oxford

Sofie Breslin på Miss Oxford är aktuell med vackra, formstarka stolen The Lady som hon uppmärksammats för på bland annat Formex och i flera magasin. Hon ville göra en stol som hyllar kvinnan. Den ingår i kollektionen Womens Magical Forces, priset är 7 850 kronor.

4. TILL STÖD FÖR KVINNLIGA HANTVERKARE

Nyheter inredning Elle Decoration Kinship kuddar hantverk

Lesley Pennington på Bemz ligger bakom Kinship collective, tillsammans med ett gäng kvinnliga entreprenörer. Kinship är ett nytt varumärke som stödjer kvinnliga hantverkare i Nepal, Laos och Thailand. Det handlar om ett socialt ansvar, men lika mycket om att få dessa kvinnor att driva egna företag, tjäna egna pengar och att sprida deras fantastiska produkter. Kuddar på bilden från Sop Moie arts i Thailand, pris från 1 000 kronor.

Annons

5. vi älskar ränder på mattor

Nyheter inredning Elle Decoration randiga mattor Hay

Hay, vilken föraning om vår och sommar! Fräscha bomullsmattor med ränder i olika färger och bredd, sann humörhöjare. Det behövs kulör efter en lång, mörk vinter. Mattor i bomull, pris från 619 kronor, Hay.

6. GLAS FÖR HEM I LIMITERAD KOLLEKTION

Nyheter inredning Elle Decoration He, tallrikar återvunnet glas

Hem släpper en limiterad kollektion tillsammans med Modern Design Review. Glass Offcut Plates – 15 unika och färgsprakande fat tillverkade av återvunnet glas. Faten är designade av formgivaren Fabien Cappello. Pris per styck är 7 050 kronor.

Annons

7. FARROW & BALLS NYa kollektion

Nyheter inredning Elle Decoration Farrow & Ball kulör Nordic edit

Färgföretaget Farrow & Ball kikar norrut och släpper nu kollektionen The Nordic edit tillsammans med danska ­designföretaget Tapet Café. Nyanserna ligger bortom den klassiska beige och vita färgskalan och inspirationen är hämtad från det skandinaviska landskapet, Köpenhamnshus, gröna sommarängar och norrsken. På bilden syns kulören Serge.

Vi ställde ett par frågor till Joa Studholme färgexpert på Farrow & Ball.

Vi vågar mer färg, varför?

– Vi spenderar mer tid ­hemma och vill omge oss med färg som känns vänlig, trygg och som vi kan relatera till. Våra hem ska vara ställen att ladda på, men de måste också ­inspirera oss.

Annons

Vilka färger ser du i paletten för 2021?

– I den nya kollektionen ser vi mycket jordtoner, grönt är ­fortfarande stark. Särskilt de dämpade men starka kulörerna som Dyrehaven och Monkey puzzle. Och att föra in naturens färger tillför ett lugn som ­verkligen behövs just nu.

8. Ny färg på Panton wire

Nyheter inredning Elle Decoration Montana wire

Panton wire, här i färgen Monarch, formgavs 1955 av Verner Panton för danska Montana. Montera ihop med varandra (det ingår clips!), häng upp på väggen eller använd som soff- eller natt­duksbord. Pris från 1 295 kr.

Annons

9. Stark finsk form

Nyheter inredning Elle Decoration Ittala vas Kartta

Konstglaset står starkt. Och inte undra på att många vill samla på tidlösa hantverkspjäser som håller. Här är det senaste tillskottet i IIttala-familjen: Kartta, 5 869 kronor.

Läs mer här:

Minitvåan i Paris bjuder på smarta lösningar och grafisk elegans – kika in

Så inreder du med pasteller –10 snygga och inspirerande tips

10 höjdpunkter från designveckan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons