Inred med blommor i hemmet – 7 enkla och snygga tips

Inred med blommor i hemmet 7 enkla och snygga tips

Låt sommarkänslan blomstra! Använd säsongens vackraste skatter för att skapa naturnära blickfång och drömmiga miljöer. Vi har samlat tipsen som sätter stämningen (och som håller långt in i nästa säsong).
28 juli, 2021
1:23

Efter reklamen: Så fräschar du upp dina växter – 6 skötselråd som fungerar

(1:23)

Slå på ljud

1. Torka och samla

Inred med torkade blommor hemma för att behålla sommarkänslan

Klä rummet i olika sorters blommor, som hos Tomas Skoging i Stockholm. Foto: Idha Lindhag Stylist: Caroline Axell.

Inred med en prunkande bukett i säsong mot en fond av torkade konstverk. Pressa blommor själv och rama in, eller leta efter gamla herbarium second hand. Ett målat blomsterstilleben gör scenen komplett.

Tips! Mycket av samma blir effektfullt, som i detta rum där blommor i olika former (torkade, målade, färska) bildar en röd tråd. En klotformad vas gör att blommorna faller snyggt och att stjälkarna hamnar i rätt vinkel.

2. Satsa på girlang

Inred med blommor hemma, gör en blomstergirlang

Sus Mogensen i Köpenhamn sparar sommaren som en kreativ girlang. Foto: Andrea Papini Stylist: Alexandra Papini | Syns i: Kreativa lösningar och bohemiskt hemma hos Sus Mogensen

Addera sommaressens med naturnära girlanger. Välj enstaka torkade blomkvistar eller sätt ihop mindre buketter. Fäst i en tråd och häng i taket, längs väggen eller i fönstret.

Tips! Förena nytta med skönhet i köket och häng upp torkade buntar av örter och chili. En vitlöksfläta på väggen adderar en rustik touch.

3. Upp på väggen

Inred med blommor hemma, väggfäst vas

Danska Broste Copenhagen har flera väggvaser som livar upp den tomma ytan på nolltid.

Låt sommaren smitta av sig på väggarna! Stick ner en blomma, en stickling eller en bukett i en väggfäst vas. Perfekt som somrigt blickfång i sig själv eller grönskande inslag i tavelväggen.

4. Blomsterarrangemang 2.0

Inred med blommor hemma, så inreder du med blomsterfakir eller kenzan

Inspireras av ELLE-profilen Elin Lannsjös skulpturala blomsterarrangemang skapat med blomsterfakir.

Skapa magi med en blomsterfakir eller kenzan, en rund form med piggar som du placerar i en vattenfylld skål eller fat. Gör ett rakt snitt på stjälkarna och fäst i piggarna för ett levande, konstnärligt resultat.

5. Torkad krans

Så inreder du med torkade kransar hemma

Addera lugn och harmoni med växter, som hos ELLEs Sofia Wood. Foto: James Stokes Stylist: Maria Nordin | Syns i: Bohemiskt och naturnära hemma hos Sofia Wood

Inspireras av ELLEs Sofia Wood och bind en torkad krans. Förutom rogivande DIY-pyssel tillför kransen sommarkänsla långt in på hösten. En metallring, mjuk ståltråd och torkade blommor är allt som behövs!

Tips! Kransen kan med fördel hänga kvar på väggen året runt för svårtoppad sommarkänsla och festlig färgklick i ett. Kombinera gärna flera kransar i olika utföranden.

6. Ätbara blomster

Ätbara blomster recept

Bjud på blomstrande focaccia! Många av säsongens växtfavoriter går även att äta eller skapa konstverk med. Foto: Maria Fabricius Tegner.

Nu låter vi blommor och växter göra avtryck i både mat och dryck. Violer, rosor, kamomill och syrener är alla ätbara och enkla att odla på balkong och uteplats. Toppa sommarsalladen, addera i efterrätten, garnera drinken eller lek loss och skapa vackra blomsterformer av grönsaker som här.

7. Grönskande minioas

Så skapar du en grönskande minioas hemma

Samla dina växtfavoriter och skapa en somrig känsla på nolltid. Foto: Markslöjd.

Gör det enkelt för dig och satsa på en vas med flera hål för att skapa till synes komplicerade blomsterarrangemang. Placera enstaka blommor, torkade som färska, i vasen för förlängd sommarkänsla.

Tips! Vill du ge balkongen ett grönt lyft? Spana in våra bästa blom- och växttips för uterummet på elle.se/decoration!