Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Uppdatera hemmakontoret – 7 snygga tips för arbetsrummet

07 sep, 2021 
Uppdatera hemmakontoret, sju snygga tips som lyfter din arbetsplats
För många av oss blir det arbete hemifrån även i höst. Vi tipsar om hur du bäst uppdaterar ditt hemmakontor med belysning, färg och yteffektiva lösningar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är höstens inredningstrender 2021 - enligt kedjornaBrand logo
Här är höstens inredningstrender 2021 - enligt kedjorna

1. Naturlig ljuskälla

Tips för hemmakontoret, smarta ljuskällor
Rikligt med ljusinsläpp i designern Paulina Liffner von Sydows hemmakontor. Foto: Johan Sellén. Stylist: Gill Renlund

Ta tillvara på det naturliga ljuset och placera ditt skrivbord nära ett fönster. Bäst ljus får du med ryggen eller sidan mot fönstret, men för en uppskattad D-vitamin- och inspirationsdos kan det vara värt att titta rakt ut.

Annons

Tips! Rama in arbetsytan med böcker! Placera dem som inspirerar mest inom räckhåll, på fönsterbrädan, ett litet sidobord eller som här i hyllan som blivit en modern klassiker: Pilaster av John Kandell för Källemo.

2. Dold förvaring

Tips för hemmakontoret, smart förvaring
Håll arbetsytan ren med en smart lucka för sladdar och städa snabbt undan kontoret med en skrivbordslåda för dator och viktiga papper när arbetsdagen är slut. Foto: Menu.

Göm sladdar och objekt som rubbar fokuset i hemmakontoret. Ett skrivbord med en liten lucka i mitten gör det enkelt att slippa sladdhärvor och hålla koll på sladdarna när de inte används.

Tips! Investera i en laptoplåda för att få datorn i rätt höjd när den används och enkelt kunna stoppa undan den mot slutet av dagen.

Annons

3. Färgstarka miljöer

Tips för hemmakontoret, snygg förvaring
Inspireras av kreatörerna Emma och Dennis Erikssons färgstarka hemmakontor i sovrummet. Foto: Jonas Ingerstedt | Syns i: Lekfull färgfest hos kreatörerna på Södermalm.

Ge arbetsplatsen en rejäl färginjektion! Om du har ett separat rum för ditt kontor, låt väggarna gå i en poppig och kul kulör. Även arbetshörnan kan få sig ett lyft med möbler och detaljer i uppiggande former och färger.

4. Allt-i-ett

Tips för hemmakontoret, förvaring
Samla alla nödvändigheter på ett och samma ställe. Foto: Ferm Living.

Förvara på höjden och spara plats på skrivbordet. Samla arbetsdagens nödvändigheter inom räckhåll utan att behöva kompromissa med yta.

Annons

5. Kompakt belysningsboost

Tips för hemmakontoret, inred med belysning
Bordslampan Beam släpper ut ljus i två riktningar, med tre olika ljuslägen. Foto: Muuto.

Komplettera din huvudsakliga ljuskälla, taklampa eller bordslampa, med mindre varianter. Investera i ett kompakt alternativ som du kan rotera och justera vid behov.

Tips! Känns en ljuskälla otillräcklig? Addera då flera små varianter! Placera ljuset där du behöver det som mest och plocka fram eller lägg undan lampor efter säsong.

6. Yteffektivisera mera

Tips för hemmakontoret, inred för arbetsplatsen
Maximera ytan hemma och låt arbetsplatsen ta plats i ett ledigt hörn, som hos inredaren Gabriella Gullberg (@gabriella.gullberg.interiors). Foto: Patric Johansson Stylist: Myrica Bergqvist | Syns i: Designklassiker hemma hos inredaren i Stockholm.

Se till att utnyttja hemmets alla ytor på bästa sätt. Placera ett skrivbord i ett tomt hörn för en naturlig arbetshörna som inte tar upp onödig plats. Addera vägghängd konst för en kreativ och inspirerande känsla.

Annons

7. Vägghängda lösningar

Tips för hemmakontoret, smart hylla
Spara plats med vägghängd förvaring. Foto: Broste Copenhagen.

En vägghängd hylla sparar yta i ditt arbetsrum eller hörn samtidigt som den skänker en känsla av rymd. Förvara arbetsdagens nödvändigheter eller placera objekt du håller kärt på hyllan för en personlig touch.

Ute efter fler tips för hemmakontoret? In och inspireras av fler smarta knep och lösningar för arbetsplatsen.

Annons