Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Tavelvägg, designklassiker och smarta lösningar hemma hos inredaren

30 apr, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm
Hon gillar när arkitektur och inredning samspelar. Och plockar in saker som får henne på gott humör, Gabriella Gullberg tar gärna ut svängarna lite. Häng med in!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

Från en huvudstad till en annan, men kontrasten mellan världsstaden London och Stockholm kunde inte vara större.

Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm tavelvägg bröstpanel

– Vi bodde i London i 21 år och älskade nästan varje minut, men sista året var vi verkligen trötta på trängseln och bristen på spontanitet, säger Gabriella Gullberg.

Annons
Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm köket terrazzo

För två år sedan tog hon och maken Henrik de två tonårsbarnen och lyfte dem från deras födelsestad för att flytta till Stockholm. Alla fyra är hur nöjda som helst, med lugnet, med läget och med allt som finns att upptäcka.

Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm köksö terrazzo

– Jag är uppvuxen utanför Göteborg och visste tidigt att jag ville flytta till Stockholm så småningom.

Annons

Från radhus i London till Stockholm

Så från ett eget viktorianskt radhus i London till lägenhet mitt i Stockholm, renoverad senast på tidigt 80-tal. Henrik och Gabriella fick sätta sin egen prägel och göra om det mesta.

Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm tavelvägg soffa vardagsrum

Han är ekonom och hon har läst engelska och litteraturvetenskap. Men under doktorandstudierna i London började Gabriella arbeta extra på arkitektkontor och plötsligt var hon studio director på ett litet kontor som växte från 10 till 80 anställda när hon var där. Så småningom tog hon sig vidare till tre andra välrenommerade arkitektkontor med samma roll och blev med tiden också en skicklig inredare med näsa för arkitektur, form och funktion.

Annons
Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm sovrum

Gabriella har också varit head of architectural projects hos Victoria Beckham i fyra år och i denna roll projektansvarig när Beckhams företag utförde hela sin ”retail roll out”. Gabriella fick även ansvar för inredningen när det gällde interna kontor och vissa pop-ups.

lägenheten ligger i Vasastan

All denna erfarenhet tog hon med sig när hon startade eget, Gabriella Gullberg Interiors och när hon fick sätta tänderna i det nya Stockholmshemmet.

Lägenheten på 158 kvadratmeter ligger i Vasastan och är fördelad på tre sovrum, kontor, kök, vardagsrum, badrum och toalett.

Annons
Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm

– Det var en bra struktur, vi gjorde om en del av rumsindelningen, byggde till exempel en två meter bred öppning mellan kök och hall, och lät sätta in del av köksinredningen i hallen för att knyta ihop de två rummen och för att få mer förvaring.

Köket kommer från Nordiska kök

Det nya köket är lägenhetens hjärta med det vackra träköket från Nordiska kök. För att få till den stora ytan använde man den gamla tvättstugan och en del av badrummet. Hela köksön är klädd i terrazzo liksom köksbänk och ytan under skåpen. En riktig wow-effekt!

Annons
Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm matplatsen

I vardagsrummet har väggarna klätts i hög bröstpanel som har en liten hyllkant där familjens konst får ta plats. Det blir också ett fint möte mellan paneler, konst och den otroligt vackra stuckaturen längs taklisten.

Personlig och skandinavisk stil

Atmosfären i hemmet är personlig och det finns en skandinavisk känsla över inredningen.

Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm köket terrazzo

– Vi hade det mycket stramare, sobrare och mer vitt i London, det här känns mer som vi. Nu vågar jag plocka in de engelska influenserna på ett helt annat sätt. Jag tycker om när det finns färg och personlighet. Det får gärna hända grejer med roliga detaljer, konst att reagera på och finnas en glädje i inredningen. Jag är så nöjd med tapeten Kejsarkrona av Arne Jacobsen i hallen, jag blir glad varje gång jag kommer hem.

Annons
Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm hall tapet

Gabriella inspireras bland annat av Eileen Gray och Lilly Reich, formgivare och designer som fokuserar på helheten där arkitektur och inredning samspelar ner till minsta detalj.

– Vi har samlat på konst länge och det tillför ju också mycket personlighet till ett hem.

Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm lampa grasshopper

Helger och lov har i många år tillbringats i huset på Österlen, det blev en fristad under Londonåren. En gammal tegelklädd villa från förra sekelskiftet, som byggdes till byns bankir, om 300 kvadratmeter har inretts till ett sommarhem. Dit åker familjen gärna. Annars tillbringas ledig tid helst med böcker och vänner eller på utställningar och långa promenader. Där upptäcker hon detaljer och färger som hon sedan plockar med sig i sina inredningar.

Annons
Hemma hos Gabriella Gullberg Stockholm badrum dusch vola

– Jag tycker om att det syns vem som bor i ett hem, säger Gabriella. Att vi har tagit ut svängarna här. Det är nog mitt bästa tips: Inred efter vem du är och vad du tycker om, inte efter vad dina gäster ska tycka.

Stylist Myrica Bergquist Fotograf Patric Johansson

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Annons