Så ser aprilnyheterna 2023 ut på Ikea – se bilderna

inredningsnyheter på ikea april 2023

Jordnära inredning i beige och drömskt med blommiga och nästintill somriga detaljer. Se bilderna på vårens inredningsnyheter på Ikea och inspireras här!
13 mars, 2023
Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och Ivar
0:50

Efter reklamen: Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och Ivar

(0:50)

Slå på ljud

Ikea välkomnar våren 2023 med blommiga och naturnära nyheter. Bland inredningsnyheterna finns detaljer som ska föra tankarna till varma solstrålar och semesterdagar samt knoppar som börjar blomma.

Det ligger en drömsk atmosfär över såväl designen som stylingen i inspirationsbilderna, och många av nyheterna känns nästintill somriga, vilket vi inte motsätter oss när längtan efter sommaren växer sig stark under vårens gång. Det finns även mycket nytt i trendigt, jordnära beige och andra krämiga nyanser, som kombineras med taktila naturmaterial som rotting och jute.

Ikeas samarbete med Marimekko är här – se Bastua

Våren på Ikea 2023 – nyheterna som släpps i april

Bland nyheterna finns det några som sticker ut lite extra. Ikea släpper bland annat ett nytt kök som går under namnet Nickebo. Det nya köket har en modern, avskalad design med matta, svarta luckor, som man ska kunna sätta egen prägel på.

För den som är sugen på att hoppa på den röda färgtrenden, finns den nya, rödbruna stolen Östanö bland vårnyheterna och för alla hemmaodlare finns en ny stilren kruka formgiven av Ilse Crawford. Klarbär-krukan med fat fungerar såväl inom- som utomhus och den är glaserad med chamottelera som skapar en matt, strukturerad yta.

Bland textilierna utmärker sig kuddfodralen Dvärgnarv och Tåghakmal som är handgjorda av Ransutra, ett företag som skapar jobbtillfällen för över 2000 hantverkare i Indien. Ytterligare en nyhet är den bärbara och vattentåliga högtalaren Vappeby som du kan använda både i duschen och vid poolen. För maximalisterna lanseras klassikern Strandmon i blommigt, vilket matchas med flera olika blommiga tyger på prydnadskuddarna i sortimentet.

10 inredningsnyheter du inte vill missa våren 2023

Sist men inte minst är det multifunktionella bordet Olseröd en av nyheterna som sticker ut i vår. Det kan både vara ett lite högre, alternativt lägre, soffbord och du kan även skjuta in bordsskivan över soffan om du äter middag framför tv:n.

Alla nyheter släpps i varuhusen och online på ikea.se i april 2023 – se fler bilder på nyheterna nedan!

Se fler bilder på Ikeas aprilnyheter 2023:

3 virala Ikea-hacks som lyfter ditt hem
14 inspirerande inredningsbutiker i Stockholm

Foto: Ikea