Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

14 inspirerande inredningsbutiker i Stockholm

10 jan, 2023 
AvStina Meyerson
AvStina Meyerson
FotografEsteriör/Tambur Store
Inredningsbutiker Stockholm
Sugen på inspiration? Här listar vi 14 inredningsbutiker i Stockholm som du inte får missa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 stora färgtrender 2023Brand logo
Se 5 stora färgtrender 2023

När det kommer till att hitta härlig inredning och design så är Stockholm en utmärkt stad för ändamålet. Vi har plockat ut 14 inredningsbutiker i huvudstaden, som erbjuder snygga möbler och inredningsdetaljer i olika stilar – och som definitivt är värda ett besök. Se listan här!

1. Tambur

Tambur Store

Mysiga Tambur på Södermalm är en perfekt butik för inspiration, eftersom den är inredd som ett ombonat och hemtrevligt hem. Här hittar du allt från snygga möbler till kreativ belysning, samt inredningsdetaljer såsom härliga textilier, vackert porslin och snygga köksredskap.

Annons

Adress: Folkungagatan 85.
Instagram: @tamburstore.

Webbshoppen hittar du här.

2. Tambur The Warehouse

Tambur The Warehouse

Tryter inspirationen? Då finner du den definitivt här! Tambur har expanderat och omvandlat sin gamla lagerlokal i Årsta till en ny stor butik. Här hittar du ett ännu större utbud av väl utvalda möbler och dekorationsföremål – och oavsett om du är shoppingsugen eller ej så är den vackert inredda lokalen anledning nog att ta sig ut på ett besök.

Adress: Bolmensvägen 47.

Annons

3. Sekelskifte

Sekelskifte

Du som bor i ett sekelskifteshus gör rätt i att ta dig en titt i fantastiska Sekelskifte. Här hittar du tidstypisk och vacker inredning, i stilarna som dominerade under år 1880–1930. I butiken hittar du både byggnadsföremål och inredningsdetaljer i stilarna nyrenässans, jugend, nationalromantik och 20-talsklassicism – så att du enkelt kan värna om och bevara stilen i ditt hem.

Adress: Karlavägen 7.
Instagram: @sekelskifte.

Webbshoppen hittar du här.

Annons

4. Esteriör

Esteriör

Du som är på jakt efter personlig inredning och är ett fan av färger och former som sticker ut får inte missa Esteriör. Här finner du en blandning av roliga designföremål, vintagemöbler och växter. Inspireras av den lekfulla och kreativa miljön!

Adress: Åsögatan 144.
Instagram: @esterior_official.

Webbshoppen hittar du här.

5. Brandstationen

Det är svårt att inte få ett leende på läpparna när man kliver in i härliga Brandstationen. I butiken kan du fynda riktigt snygg vintage såväl som väl utvald ny inredning. Du kan exempelvis hitta vackra italienska Murano-lampor, spännande konst och lekfulla föremål som du inte visste att du behövde förrän du stöter på dem!

Annons

Adress: Hornsgatan 64.
Instagram: @brandstationen_store.
Webbshoppen hittar du här.

6. Pompa Shop

Missa inte den här pärlan på Södermalm! Pompa Shop slog upp dörrarna 2022 och är ett intressant tillskott bland Stockholms butiker. Pompa erbjuder ett spännande utbud av både kläder, accessoarer och inredning – och du finner antagligen flera snygga inredningsdetaljer som du inte hade hittat i annat fall. Butiken samarbetar nämligen med ett flertal oetablerade men “up-and-coming” designers.

Annons

Adress: Erstagatan 19.
Instagram: @pompatheshop.
Webbshoppen hittar du här.
Mellan 16 maj och 2 juli 2023 hittar du också Pompa Shops pop-up med utvalda godbitar på Sankt Paulsgatan 11.

7. Arranging Things

Gammalt, nytt – och exceptionellt! I roliga Arranging Things-butiken hittar du iögonfallande, glädjande och unik inredning. Missa inte heller deras kollektion av snygga kepsar! Ett tips är att hålla utkik på deras Instagramkonto, eftersom den fysiska butiken enbart är öppen en gång i veckan.

Annons

Adress: Erstagatan 17.
Instagram: @arrangingthings.
Webbshoppen hittar du här.

8. Svenssons

Till dig som är ute efter klassiska designmöbler och inredningsdetaljer kan vi varmt rekommendera ett besök på Svenssons. Med tanke på kedjans enorma sortiment och två stora butikslokaler i Stockholm är sannolikheten stor att du hittar den möbel eller dekorationen som du letar efter.

Adress: Sveavägen 6/Siroccogatan 5.
Instagram: @svenssonsilammhult.
Webbshoppen hittar du här. (reklamlänk)

Annons

9. Swedese Brand Store

Swedese Stockholm

I 70 år har Swedese skapat klassiska möbler i skandinavisk stil. Du som söker tidlösa tillskott till ditt hem som håller över tid bör absolut besöka Swedese. Nu har möbelproducenten öppnat upp en butik vid Brunkebergstorg, där du kan inspireras av ett urval av deras vackra inredning.

Adress: Malmtorgsgatan 5.
Instagram: @swedeseab.
Webbshoppen hittar du här.

10. Arket Home

Arket inredning

Säkert har du koll på Arkets stilrena klädkollektioner, men har du spanat in butikens inredning? På Arket Home hittar du både snygga och användbara föremål till hemmet, som håller samma linje som kläderna. Kort sagt, fin design till bra priser! Spana exempelvis in deras vaser och filtar – och medan du ändå är i butiken kan du passa på att slå dig ned i mysiga Arket Café.

Annons

Adress: Drottninggatan 53.
Instagram: @arketofficial.
Webbshoppen hittar du här. (reklamlänk)

11. Svenskt Tenn

Svenskt tenn

Svenskt Tenn är en av Stockholms mest ikoniska inredningsbutiker av en anledning! Sedan 1924 har de levererat högkvalitativa möbler och inredningsdetaljer i den unika Svenskt Tenn-stilen, som är lika delar elegant och klassisk som färgglad, lekfull och personlig. Josef Frank-mönster och mässingsljusstakar är bara början – den här butiken måste du bara besöka! Missa inte heller det mysiga caféet.

Annons

Adress: Strandvägen 5.
Instagram: @svenskttenn.
Webbshoppen hittar du här.

12. Nordiska Galleriet

Är du ute efter moderna designmöbler skapade av världskända formgivare? Nordiska Galleriet är ett riktigt mecka för den designintresserade. Butiken bjuder på inredning av hög kvalitet, ett stort sortiment och en inspirerande miljö.

Adress: Nybrogatan 11.
Instagram: @nordiskagalleriet.
Webbshoppen hittar du här. (reklamlänk)

13. Bemz

Bemz

Är du sugen på att uppdatera ditt hem, men behålla dina befintliga möbler? Ge dina IKEA-möbler ett lyft med nya designöverdrag från Bemz. På så vis byter du enkelt stil och känsla i hemmet – och förlänger livslängden på inredningen som du redan har. Kika in i Bemz butik och showroom och inspireras!

Annons

Adress: Odengatan 22.
Instagram: @bemzdesign.
Webbshoppen hittar du här.

14. Fablab

Här samsas roliga inrednings- och dekorationsföremål med nischade parfymer och hudvård under ett och samma tak. Spana in häftiga Fablab – om inte annat så är det en perfekt butik att hitta roliga gå bort-presenter i! Butiken är öppen på fredagar, lördagar och söndagar.

Adress: Bondegatan 7.
Instagram: @fablabsweden.
Webbshoppen hittar du här.

Annons