Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Kika in i Molly Molloys mysiga Milanohem

07 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
hemma hos molly molloy i milano
Hon är konstnär och designer och hennes hem i Milano är fyllt av egen konst och design. Välkomna hem till Molly Molloy!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elle deco guide: Tidlöst och klassiskt porslinBrand logo
Elle deco guide: Tidlöst och klassiskt porslin

Modeföretaget Marni kallade och Molly Molloy från London planerade att stanna ett år i Milano. Som längst. Nu har det gått 15 år. Och Molly har inga tankar på att lämna staden hon föll pladask för. Hon är uppvuxen i England och har en examen från Central St Martins och arbetar allt sedan dess med mode.

– Det kräver talang, visioner och stort engagemang, för mig är mode superseriöst, säger hon.

matrum i milanolägenhet
I matrummet samsas hyllor och ett matbord, som Molly byggt. På bordet gul keramik av Onka Allmayer-Beck. Rosa vas, Brute Ceramics. Små konstverk på väggen av Virginie Hucher. Vägglampa Lampe gras, DCW Editions.
Annons
konst hemma hos molly molloy
Alla tavlor av Molly Molloy. På bordet ett verk av Tapio Wirkkala för Venini.
sovrum hos molly molloy i milano
Molly har designat sängen. Filten från Colville. Golvlampa AJ, Louis Poulsen. Stol från Marni.
Annons

Silhuetter, tyger, färger, kombination och texturer, allt det sammantaget utgör grunden för hennes design och arbete. Att inredning och konst också är viktiga beståndsdelar för henne går inte att ta miste på efter att ha kikat i hennes hem och i hennes bokhylla.

Tillsammans med legendariska Lucinda Chambers, med mer än 35 år i redaktionen för brittiska Vogue bland annat som modechef, lanserade Molly 2017 märket Colville. På kort tid blev det mycket buzz runt det. Och deras väskor.

Molly Molloys utbildningstid började faktiskt med studier i måleri men ett avgörande möte med en professor styrde in henne mot kläddesign.

– Han lärde oss att rita kroppen och när jag inte visste om jag skulle välja skulptur eller mode, ledde han mig in på det sistnämnda.

vardagsrum hos molly molloy
I vardagsrummet står två gröna sammetssoffor av Luigi Caccia Dominioni för Acuzena mittemot varandra. Kuddar, pläd och matta, Colville. Konstverk på väggen av stylisten Matthias Karlsson och fotografen Paul Wetherell.
Annons
ettore colonna sidobord
Framför fönstret i sovrummet bordet Colonna av Ettore Sottsass för Kartell. Snäckvas, Brute ceramics.
träkök hos molly molloy
Öppna hyllplan med Molly Molloys vackra samling av husgeråd, mycket keramik från La DoubleJ. På bänken gul kanna, Mud ceramics.
Annons
vintagefåtölj hos molly molloy
I sovrummet en liten vintagefåtölj klädd i härligt rosa tyg. Fotografier av Wolfgang Tilmans och Hellen van Meene för Marni. Bordslampa AJ, Louis Poulsen.

Sedan följde tre år på Central Saint Martins, följt av praktik i Bella Freuds ateljé och sju år hos den välkända engelska designern Betty Jackson.

Efter det kom hon så till Milano och arbetet som designchef på Marni.

– Jag har bara bra minnen från den första tiden här i staden. För det första så gick jag överallt för att upptäcka alla olika platser, och gärna de mer okända. Milano har ju den fördelen att det lätt går att ta sig fram med cykel överallt och jämfört med London känns den som en ganska liten och överskådlig stad.

Annons
färgglad textil i hemmet
Inzoomat på matta från Colville + Maison Bengal.
alvar aaltos lampa för artek
Lampa i hörnet A110 av Alvar Aalto för Artek. Soffa från 1980-talet av Luigi Caccia Dominioni för Acuzena.
Annons
konst och minnessaker i inredningen
I köket har Molly fyllt en hylla med konst, böcker och minnessaker.
bäddsoffa i gästrum
Bäddsoffan i det kombinerade arbets- och gästrummet klätt i tyg från La DoubleJ. Djurskulptur och stol från Marni. Kudde och plädd i soffan, Colville. Hyllan är Universal system av Dieter Rams för De Padova.
Annons

Hemma hos Molly Molloy i Milano

Hennes 90 kvadratmeter stora lägenhet ligger i ett kvarter med vackra 1800-talsbyggnader. Huset är från tidigt 1900-tal och när hon flyttade in lät hon renovera den måttligt utan att ge avkall på dess själ. Molly har designat flera av möblerna, som skrivbordet och sängen. De flesta andra är vintage, till exempel hittade hon sammetssofforna av Luigi Caccia Dominioni på nätet. De mer udda föremålen och konstverken är exempel på hennes intresse för mode, design och ­hantverk.

Även konsten finns kvar i Mollys liv. I det kombinerade arbets- och gästrummet finns ett ofärdigt porträtt på ett staffli. Men verket får vackert vänta på att avslutas. För Molly arbetar också på La DoubleJ.

– Fritid har jag inte så mycket av. Däremot gott om kreativitet!

Molly Molloy
Fullt fokus på fashion och design för Molly Molloy. Klänning från egna märket Colville. Här med sin hund Dogger i hallen. Matta från Colville, i samarbete med Maison Bengal.
Annons

MOLLY MOLLOY

Gör: Designer på Colville tillsammans med Lucinda Chambers. Arbetar också på La doubleJ.

Bor: I lägenhet i centrala Milano med sin hund Dogger.

Av Chiara dal Canto

Fotograf Helenio Barbetta/Living Inside

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons