Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Hängstol 2024: 11 handplockade favoriter

30 apr, 2024 
AvStina Meyerson
hängstol utomhus
Hängstolen är en riktig favorit till uteplatsen, balkongen och trädgården. Här listar shoppingredaktören 11 snygga alternativ som finns i butik just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vad kan väl vara härligare än att dingla med benen från en skön hängstol, med solen i ryggen och en god bok i knät?

Våren är äntligen här och det börjar bli god tid att damma av balkongmöblerna eller ta ut loungegruppen igen. Likaså är det ett utmärkt tillfälle för att hänga upp den älskade hängstolen!

Det finns många fördelar med att ha en hängstol; exempelvis är den enkel att plocka fram under den varmare säsongen och lika smidig att packa ner när höstlöven börjar falla. Eftersom många hängstolar är tillverkade av mjuka material kan du som har ont om utrymme också spara plats i förrådet under hösten och vintern, till skillnad från om du hade haft hårda och på så vis mer skrymmande utemöbler. En hängstol är också riktigt skön att sitta i – och väljer du en med stativ kan du även flytta runt den som du önskar.

Placera din hängstol på altanen, uteplatsen, balkongen eller i trädgården och addera några snygga kuddar och en mysig filt så är du hemma! Du kan också inreda med en fin hängstol inomhus, för lite lekfulla och bohemiska vibbar.

Annons

Här är 11 snygga hängstolar 2024

ELLE Decorations shoppingredaktör Stina Meyerson har scannat utbudet och listar här årets snyggaste hängstolar som finns i butik just nu – från mjuka modeller i tyg, till varianter i rotting eller praktiska hängstolar med stativ.

Naturvit hängstol

Venture Home

Modern vit hängstol i ett tåligt polyester- och bomullstyg med rep och dekorativa trädetaljer. Häng upp på balkongen eller uteplatsen och njut!

Korglik hängstol

Venture Home

Vit hängstol som är utformad likt en korg, med fluffiga och bekväma dynor. Passa på nu medan hängstolen är på rea!

Annons

Stilren hängstol

Granit

Snygg och enkel hängstol från Granit som passar lika bra på balkongen som i skuggan under ett träd. Stolen är tillverkad av björkträ och ett tåligt och slitstarkt tyg.

Grå hängstol

Venture Home

Mörkgrå hängstol med en sits i polyester- och bomullstyg och slitstarka rep i samma färg.

Annons

Hängstol med fransar

Venture Home

Sommaren blir extra mysig i den här charmiga hängstolen i vitt, med snygga fransar i kanten. Passar dig som vill inreda i en bohemisk stil!

Hängstol i rotting med stativ

Kave Home

Hängande stol av handflätad rotting i en organisk, rund form, med en tillhörande sittdyna. Hängstolen passar perfekt i exempelvis ett orangeri eller uterum. Du kan antingen välja en variant med rep, eller en hängstol med stativ.

Annons

Hängstol från Granit

Granit

Stilren hängstol i khakigrön, från Granit. Addera några kuddar och en mysig filt för att skapa sommarens mysigaste sittplats!

Hyllad hängstol i rotting

Sika-Design

Ikoniska hängstolen Hanging Egg från danska Sika-Design, med en distinkt skulptural form. Stolen har blivit en riktig designfavorit sedan den skapades, år 1959. Hängstolen är riktigt slitstark och kan lämnas ute året om!

Annons

Bohemisk hängstol

Venture Home

Hängstol i virkad stil, av en polyester- och bomullsblandning. Repen bärs upp av en snygg träpinne.

Hängstol utomhus

Venture Home

Hängstol av konstrotting, som ger utseendet av en rottingstol men funktionen av en utemöbel. Den tjocka dynan erbjuder extra bekvämlighet.

Annons

Svart hängstol

Brafab

Modern, svart hängstol i ett bekvämt olefintyg och stadiga rep. Den här hängstolen är exempelvis så snygg utomhus på balkongen eller inomhus i uterummet.

Kika in hemma hos Michelle MeadowsBrand logo
Kika in hemma hos Michelle Meadows
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons