Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Blir det en säsong två av Grand Designs Sverige? Här är allt vi vet

19 feb, 2021 
Säsong 2 av Grand Designs Sverige har premiär i november 2021
Arkitektur- och designprogrammet Grand Designs Sverige släpptes hösten 2020. Blir det en andra säsong? Här är allt vi vet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grand designs kommer till SverigeBrand logo
Grand designs kommer till Sverige

Blev du också stormförtjust i Grand Designs Sverige? Du är inte ensam. Många funderar nog kring om det blir fler säsonger av arkitektur- och designprogrammet, vars svenska version snabbt blev uppskattad och omtyckt efter premiären den 16 november 2020. Här är allt vi vet om en potentiell andra säsong – och tredje.

Det här är Grand Designs Sverige

I Grand Designs Sveriges första säsong får tittarna följa sex olika husbyggen och deras ägares spännande resa från planeringsfas till färdigt drömhus. Programledaren Mark Isitt, svensk-brittisk arkitekturkritiker, journalist och författare, har följt varje projekt under två års tid. Bland projekten ser vi bland annat Ebbe och Idas magiska hem på Gotland, skärgårdspärlan Norra Lagnö och det storslagna huset på Västkusten signerat arkitekten Gert Wingårdh, som även programleder Husdrömmar på SVT tillsammans med Anne Lundberg.

Mark Isitt programleder Grand Designs Sverige. Foto: TV4.

Utöver att programmet är fullt av inredningsinspiration (inte minst för dig som är sugen på att bygga eget eller renovera), så kantas varje projekt även av små hinder på vägen, avslagna bygglov till förändrade livssituationer, vilket är intressant att följa.

Annons

Blir det en andra och tredje säsong av Grand Designs Sverige?

Sedan säsong ett nådde sitt slut i december 2020 är det nog många som har undrat om det blir flera säsonger av Grand Designs Sverige, som onekligen har uppskattats av inredningsentusiaster runtom i landet. Tack och lov har vi goda nyheter – gånger två. Mark Isitt har bekräftat för Residence att det blir en andra säsong av Grand Designs Sverige, som just nu befinner sig i sista fasen av inspelningen. Säsong två ser ut att ha premiär i november, precis som säsong ett.

Samtidigt letar TV4 i skrivande stund efter deltagare till säsong tre av succéserien, något som utannonserades på deras Instagram den 18 februari. Har du ett storslaget projekt på gång eller kanske är någon du känner i startgroparna?

LÄS MER:

Allt du behöver veta om Grand Designs Sverige

Husdrömmar säsong åtta – allt du behöver veta

Designhistorier på SVT – mer om nya mode- och inredningsprogrammet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons