Allt du behöver veta om Grand Designs Sverige

Grand Designs Sverige har premiär på TV4 och TV4 Play 16 november

Inredningsfantaster, se hit! Arkitektur- och designprogrammet Grand Designs får äntligen en svensk version – här är allt vi vet.
13 november, 2020

Är du, precis som vi, stormförtjust i allt som har med inredning att göra? Då har vi goda nyheter! Brittiska arkitektur- och designprogrammet Grand Designs får äntligen en svensk version. Den omtyckta serien, vars original har gått i mer än 200 avsnitt, etablerar sig nu på svensk mark på riktigt genom Grand Designs Sverige som har premiär måndagen den 16 november.

Det här är Grand Designs Sverige – och då är det premiär

Grand Designs Sverige låter tittarna följa sex olika husbyggen och deras ivriga ägare som vill förverkliga sina husdrömmar. Programledaren Mark Isitt har följt projekten under två års tid och alla går i sin egen distinkta stil med unik design. Som tittare får du se projektet blomstra fram från första spadtag till avslutande touch och räkna med ett och annat hinder på vägen – från avslagna bygglov till förändrade livssituationer.

– Bortom geggiga byggplatser, övertrasserade budgetar och ödesdigra förseningar hägrar hem som tittarna inte trodde fanns, säger Isitt.

Mark Isitt programleder Grand Designs Sverige

Mark Isitt programleder Grand Designs Sverige som har premiär måndagen den 16 november. Foto: TV4.

Mark Isitt programleder Grand Designs Sverige

Det brittiska originalet, Grand Designs, hade premiär i april 1999 och är starkt förknippat med programledaren Kevin McCloud. Vår svenska motsvarighet till McCloud blir Mark Isitt, en svensk-brittisk arkitekturkritiker, journalist och författare. Isitt tilldelades Sveriges Arkitekters Kritikerpris 2018, är verksam på Göteborgs-Posten och leder dessutom Stadsinspektionen i Sveriges Radio P1 där arkitektur och stadsplanering står på agendan.

Se trailern till Grand Designs Sverige här:

Har du svårt att hålla dig till den 16 november? Självklart finns det en trailer att kika på redan nu. I trailern får vi ett litet smakprov av några av projekten – och som vi längtar till att få se resultatet! Första avsnittet befinner vi oss på Gotland.

Grand Designs Sverige har premiär måndagen den 16 november på TV4 och TV4 Play.

LÄS MER:

Så förändras Jul med Ernst 2020 – här är allt vi vet

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

DIY-tips: Så gör du en egen julkrans – och det här behöver du