Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Allt du behöver veta om projekten i Grand Designs Sverige säsong två

17 nov, 2021 
Grand Designs Sverige säsong 2 har premiär på TV4 och TV4 Play 22 november
Premiären av Grand Designs Sveriges andra säsong närmar sig med stormsteg. Här är allt du behöver veta om säsongens projekt – och det efterlängtade premiärdatumet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrenderBrand logo
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender

Gillar du också att följa spännande arkitektur- och designprojekt i Grand Designs Sverige?Vi har länge väntat på en ny säsong och nu är premiären äntligen inom räckhåll. Sedan tidigare vet vi att det även blir en tredje säsong (och att projekt sökes i detta nu), men nu tar vi ett djupdyk i säsong två och alla projekten.

Det här är TV4-succén Grand Designs Sverige

TV4-serien Grand Designs Sverige följer flera husprojekt, nu senast sex stycken i säsong ett, och ägarnas resa att förverkliga sin husdröm – från start till mål. Programledaren Mark Isitt är programledare tillika svensk-brittisk journalist, författare och arkitekturkritiker och följde första säsongens projekt under två års tid.

Annons

I säsong ett syns bland annat ett maffigt hus signerat välkände arkitekten Gert Wingårdh, som även programleder SVT-favoriten Husdrömmar med Anne Lundberg.

Grand Designs Sverige säsong 2 har premiär den 22 november 2021
Mark Isitt står för programledandet i Grand Designs Sverige. Foto: TV4.

Allt om projekten i Grand Designs Sverige säsong två

Den nya säsongen består, likt sin föregångare, av sex projekt. Merparten av alla husbyggen har produktionen följt sedan våren 2019, samtidigt som projekten från säsong ett drogs igång.

Avsnitt ett tar oss till Norra Roslagen och Roslagens skärgård där paret Jenny och Benjamin vill skapa ett avskalat drömhus på 110 kvadratmeter på en egen ö – med ett massivt plasttak. I avsnitt två möter vi Roja i Vadstena, som tillsammans med sin partner Johan vill skapa ett naturhus, ett hus inuti ett grönskande växthus. Växthuset är 400 kvadratmeter stort, medan bostadshuset kommer ligga på 290 kvadratmeter.

Annons

Tredje avsnittet tar oss till Norra Halland där det gifta paret Anders och Theresa spontanköpte mark där ett minimalistiskt, naturnära ladhus på 186 kvadratmeter nu ska ta form. Avsnitt nummer fyra fokuserar på Åkersberga, där Jakob och Petra i helt egen regi vill bygga ett maffigt hus på 294 kvadratmeter med vridna våningsplan inspirerat av arkitekten Richard Neutra. Femte avsnittet fokuserar på Danderyd där tech-paret Robert och Danwei vill skapa ett toppmodernt trevåningshus på närmare 300 kvadrat och drömlik staycation-känsla.

Säsongens sjätte och sista avsnitt följer entreprenörerna Henry och Pari. Efter flera år av arbete runtom i världen vill paret dra igång ett nytt äventyr i Knivsta med det lilla extra. Ett gammalt vattentorn från 1950-talet ska bli en unik bostad på 172 kvadratmeter, fördelat på tre våningsplan.

När har Grand Designs säsong 2 premiär?

Sugen på att ta dig an den nya säsongen av Grand Designs Sverige redan nu? Tack och lov är väntan inte speciellt lång. Grand Designs Sverige säsong två har premiär måndagen den 22 november klockan 20 och går att se på TV4 och TV4 Play.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons