Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Allt du behöver veta om Husdrömmar säsong nio

16 apr, 2021 
Husdrömmar säsong 9, allt du behöver veta om nya säsongen av SVT-serien och när den har premiär
Längtar du efter en ny säsong av Husdrömmar? Här är allt vi vet om säsong nio av SVT-favoriten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

Ser du framemot att följa nya projekt i Husdrömmar? Du är nog långt ifrån ensam. Den åttonde säsongen av SVT-serien är den mest sedda säsongen någonsin, med drygt två miljoner tittare per avsnitt. Inspelningarna av säsong nio är i full gång – här är allt vi vet om den kommande säsongen.

Det här är Husdrömmar

Första säsongen av Husdrömmar gick av stapeln redan 2014 och blev snabbt populär bland tittarna. Programledare är arkitekten Gert Wingårdh och Anne Lundberg, känd från Antikrundan, som tog över efter Pernilla Månsson Colt i säsong 6. Varje avsnitt följer ambitiösa husdrömmare (med minst lika ambitiösa projekt) från start till mål. Projekten sträcker sig från maxade villor till yteffektiva compact living-byggen, alla med sin egen charm och karaktär.

Husdrömmar säsong 9 då har den premiär
Husdrömmar säsong nio, med Gert Wingårdh och Anne Lundberg som programledare, har premiär våren 2022.

Kommande projekt i Husdrömmar

Nyfiken på vilka projekt vi får följa i den nya säsongen? Då alla projekt är unika och helt olika varandra är det i princip omöjligt att veta hur lång tid varje bygge kan tänkas behöva. Detta tvingar i sin tur produktionen att vara flexibla då det är svårt att veta vilka projekt som hinner bli klara lagom till säsongspremiär. Urvalet sker ofta nära premiärdatum, så än får vi ha lite is i magen.

Annons

Däremot meddelar Johan Liljeroth, projektledare för Husdrömmar på SVT, att vi har flera spännande projekt att se framemot – frågan är bara i vilken säsong vi får följa de. En gård på Öland förvandlas på ett byggnadsvårdsmässigt sätt, ett nerbrunnet 1600-talsslott ska återuppbyggas och en designmedveten sommarstuga tar form i Värmland, ritad av en av Norges främsta arkitekter.

Husdrömmar säsong 9 – och då har den premiär

Just nu finns det inget premiärdatum, men säsong nio kommer ha premiär i början av 2022. Om du dessutom har ett spännande projekt eller känner någon som förverkligar sin husdröm så går det fortfarande att söka på medverka.svt.se.

Foto: Urszula Striner/SVT & Villa Fernström.

Annons