Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

8 snygga och enkla DIY-pyssel till jul och vinter

09 dec, 2020 
Snygga och enkla julpyssel
Känner du också av pysselsuget? ELLE Decoration har samlat 8 festliga och enkla DIY-pyssel perfekta till både jul och vinter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Ingen jul utan julpyssel, det är sedan gammalt. För dig som älskar att pyssla precis mycket som vi gör kommer här 8 festliga DIY-pyssel som både är fina och enkla att få ihop. Får det lov att vara snötäckta kottar, ljusslingor med granris eller kanske jultassels signerade ELLE-profilerna Elsa Billgren och Sofia Wood? Lycka till med pysslandet!

1. Vintriga kottar

Skapa ett vintrigt stilleben med kottar
Låt känslan av ett drömmigt vinterlandskap flytta in i hemmet med hjälp av snötäckta kottar. Foto: A Piece of Rainbow.

Än är vi många som går och hoppas på att få en sagolikt vacker snötäckt jul, men om så inte är fallet är det på sin plats att verkligen låta vinterkänslan flytta in i våra hem. Det här pysslet är enkelt att få ihop och passar bra för hela familjen. Utöver kottarna får du gärna addera små grenar och ljus för att skapa ett vackert vinterstilleben och en ljuskälla i ett.

Annons

Gör så här >>

2. Julgranskulor med granris och eukalyptus

Så gör du julgranskulor med granris och eukalyptus
Låt julens mest framträdande komponenter flytta in i julgranskulorna. Foto: Popsugar.

Det är i princip omöjligt att inte älska de läckra, kulörta julgranskulorna som syns i de allra flesta julgranarna varje år. Däremot är det alltid snyggt med kontraster och om du känner för att bryta av det färgstarka temat på ett diskret vis är det är pyntet för dig. Allt du behöver är transparenta och öppningsbara julgranskulor som du sedan lägger granris och eukalyptus i. En vacker dekoration som passar lika bra i granen som i fönstret.

Annons

Gör så här >>

3. Stämningsfull jullampa

Gör din egen jullampa
Skapa stämningsfull jul- och vinterbelysning med enkla medel. Foto: Granit.

Julen präglas av vinterns omfattande mörker, inte minst om det är lite eller ingen snö på gatorna. För att få till det där extra ljuset som vi alla behöver och skapa mer mysstämning är ljuskällor A & O. Elljusstaken är en klassiker som gör båda delarna, men om du känner för en liten uppgradering eller önskar en till variant i hemmet är det här DIY-pysslet för dig. Denna ljuskälla fungerar bra hela vintern och går snabbt att göra.

Annons

Gör så här >>

4. Stilrena jultassels

Så enkelt gör du Elsa Billgren och Sofia Woods jultassels
Ett enkelt men vackert pynt som boostar julkänslan på en gång. Foto: Mira Wickman.

Hämta inspiration från ELLEs Elsa Billgren och Sofia Wood och gör fina jultassels! Att göra en tassel är väldigt enkelt och resultatet blir strålande vackert. Allt du behöver är en bit tyg, ett festligt band som du tycker lite extra mycket om och ett randigt snöre. Pyssla ihop flera stycken och häng upp runtom i hemmet för ett genomtänkt intryck.

Gör så här >>

5. Snötäckt ljuslykta

Så gör du egna snötäckta ljuslyktor
Låt vinterkänslan flytta in på hemmaplan med små vackra ljuskällor. Foto: A pumpkin and a princess.

Få saker är så härliga som ljuslyktor, så varför inte göra de extra vinterfina? Trolla fram känslan av ett filmiskt vinterlandskap inom hemmets fyra väggar tack vare snötäckta ljuslyktor. Skapa en eller flera för att addera en skön jul- och vinterkänsla i hela hemmet. Lyktorna passar lika bra inomhus på bordet, på hyllan eller i fönstret som utomhus på balkongen eller uteplatsen.

Annons

Gör så här >>

6. BLOMMIG BÄRKRANS

Så gör du en snygg julkrans
Satsa på en julkrans full av färg! Denna glädjespridare lyfter vilket hem som helst. Foto: Pernille Enoch.

En av julens och vinterns allra vackraste dekorationer är julkransen som tacksamt nog går att variera i oändlighet. Julkransar finns självklart färdiga att köpa, men inget toppar en som du faktiskt har pysslat ihop själv. Om du dessutom känner för att byta ut den klassiska gröna varianten är det här helt rätt projekt för dig. En läcker rödrosa krans med torkade blommor och färgstarka bär – finare blir det inte!

Annons

Gör så här >>

7. Minijulgranar med kottar

Gör minijulgranar av kottar
Skapa små julgranar av kottar och pärlor. Foto: Kara Layne.

Kottar har många användningsområden och är ständigt populära att dekorera och pyssla med under jul- och vintersäsong. Skapa små läckra julgranar gjorda av kottar med pärlor som föreställer julgranskulor, en naturnära julgransfot och självklart en fin stjärna i toppen.

Gör så här >>

8. Ljusslinga med granris och eukalyptus

Så gör du en ljusslinga med granris och eukalyptus
Skapa en extra vacker ljusslinga i jul med hjälp av granris och eukalyptus.

Ljusslingor är inte bara mysiga utan tillför lite extra välbehövd belysning under årets mörkaste månader. Om du känner för att göra årets ljusslinga snäppet tjusigare kan du pynta den med granris och eukalyptus. En enkel dekoration att slänga ihop som garanterat boostar julkänslan på en gång.

Gör så här >>

LÄS MER:

Popcorn, apelsin och pepparkaka – 3 tjusiga girlanger du enkelt gör själv

Inspireras av 8 fina julpyssel från DIY-proffsen på Instagram

Trendigt julpynt 2020 – 21 snygga shoppingtips att inreda med i jul

Annons