Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

8 fina julpyssel från DIY-proffsen på Instagram

24 nov, 2020 
DIY julpyssel
En julstjärna, ett hänge till granen eller kanske en girlang? Inspireras av proffsens vackra DIY-projekt inför julen och pyssla med något av det du redan har hemma. Vi har samlat åtta av våra favoriter från Instagram-flödet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Många av oss har mer tid än vanligt hemma under den pågående pandemin. Och vad är väl då bättre än att passa på och pyssla något? Ta tag i ett pyssel inför julen som ger dig en fin dekoration, eller ett DIY-projekt som du längtat efter att prova på. Oavsett så kommer det både att bli fint och ge dig en mysig kvällsaktivitet i höst- och vintermörkret.

I år finns det flera smarta (och miljövänliga!) DIY-projekt som kan ersätta de köpta juldekorationerna. Dessutom går de att göra med sådant som du redan har hemma i skåpen. Vi har spanat in vad DIY-proffsen på Instagram pysslar i år och samlat några av de allra snyggaste DIY-julpysslen att prova själv!

Instagram-proffsen åtta bästa julpyssel – som du kan göra själv:

1. Pappersänglar av @Snickargladjen

Vackra pappersänglar som går att hänga upp eller använda som dekoration till exempelvis paketinslagningen. Dessutom är de enkla att göra! Du hittar instruktionerna under bilden på Instagram, här.

Annons

2. DIY-pappersblomma av @Trendenser

Trendensers magiskt vackra blommor i papper får gärna hänga kvar långt efter jul. Du hittar instruktionerna här.

3. Stor julstjärna av @Emerentiapaekebo

Den här julstjärnan är inte bara snygg – den är även ett billigt, enkel och hållbart julpyssel eftersom den består av kompostpåsar. Så smart tycker vi! Spana in instruktionsvideon hos Emerentia Leifsdotter Lund här.

4. Snöflinga av @JohannaCryer

Ett vacker hänge till julgranen, eller varför inte i fönstret? Den här snöflingan blir en fin detalj oavsett var du hänger den. Se instruktionsvideon här.

5. Dahlia-julstjärna av @leitntosinspiration

En stjärna med det där lilla extra! Ett något mer tidskrävande DIY-projekt eftersom julstjärnan består av flera lager, men hur fint blir inte resultatet? Här hittar du instruktionerna.

6. Julstjärnor av @Johanna_egemar

Pyssla flera julstjärnor, gärna i olika storlekar och mönster, och häng dem i grupp som Johanna Egemar gjort! Du hittar DIY-instruktionerna till de här vackra julstjärnorna här.

Annons

7. Apelsingirlang av @Snickargladjen

En klassiker som går att använda lite varstans i hemmet och ger en fin julkänsla. Följ Johanna Berglunds, även känd som @snickargladjens, tips för att lyckas med julpysslet. Du hittar instruktionerna här.

8. Ljusstake av @Seventeenandfive

Med enkla medel går det att pyssla den här minimalistiska ljusstaken med julkänsla, som blir en vacker detalj i sin enkelhet. Allt du behöver är en glasflaska, en liten kvist, vatten och ett stearinljus!

Läs mer:

DIY-tips: Så gör du en egen julkrans – och det här behöver du

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

Inspireras av Elsa Billgren och Sofia Woods drömmiga jul – 8 fina tips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons