Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

12 fina överkast som ger hotellkänsla till sovrummet

Shoppingtips på överkast i olika stilar

Bädda med en touch av hotellkänsla med ett fint överkast. Från sammet och quiltat till skrynkligt och snyggt våfflat – det finns något för de flesta smaker. Vi listar tolv överkast som finns i butik just nu.
11 oktober, 2019

Ett snyggt överkast ramar in sängen och kan vara det som sätter känslan man vill ha i sovrummet, oavsett om det är hotellstil eller en mer harmonisk känsla man är ute efter. Särskilt trendigt är det just nu med en minimalistisk hotellbäddning. Något som enkelt skapas med ett fint överkast som läggs stramt över sängen och kombineras med en nedvikt kant av täcket.

Hur du väljer att bädda sängen har stor effekt på intrycket i sovrummet och material, färg och textur på överkastet kan förändra helheten snabbt. Oberoende av om du föredrar klassiskt quiltat, bohemiskt skrynkligt, färgmatchat eller lyxigt i sammet så finns det överkast för de flesta smaker.

Här listar vi tolv fina överkast – som går att klicka hem just nu:

1. Överkast i tvättad sammet, Ellos Home

Blått sammetsöverkast från Ellos Home

Sammetsöverkast med korsstygn och fin lyster på framsidan. Överkastet är vadderat samt har en baksida i bomull. Här i svartbått, men finns även i brunt, olivgrönt, nuderosa, petrolgrönt och varmgrått. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

2. Överkast i siden, Himla

överkast i siden

Överkast är handsytt och tillverkad i siden och bomull från Himla. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

3. MÖRKT ÖVERKAST, ELLOS HOME

mörkt överkast säng

Överkast i mjuktvättad bomull med söm runt om. Finns i fler färger. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

4. Paolo överkast, Linum

Paolo överkast från Linum, här i kamelfärgat/brunt

Elegant, stort överkast i lyxig bomullssammet. Här i färgen kamelbrunt, finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction). Överkastet finns även i fräscht mintgrönt, ljusbeige, blått, mörkturkost, brunt, rosa och grått, finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

5. Överkast i bomullssammet, H&M Home

överkast i sammet

Ett quiltat, enkelt överkast i bomullskvalitet. Överkastet har en ovansida i sammet och undersida i satin. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

6. Sängöverkat i sammet, Staycaction

saängöverkast beige

Quiltat överkast med framsida i krossad sammet med fin lyster. Baksida av bomull. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

7. Caro överkast, Juna

Caro överkast från Juna med grafiskt rutmönster

Stilrent överkast med grafiskt rutmönster vävt med infärgat garn som ger en fin, monokrom effekt. Finns även i svart, vitt och beige. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

8. Collect sc33 pläd, &tradition

Collect pläd sc33 &tradition

Snyggt, stort överkast i lätt beige-vit bomull som är lika fint draperat och skrynkligt som utdraget över sängen. Finns i färgerna beige-grått, beige-rött och beige-blått . Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

9. Quiltat överkast, H&M Home

quiltat grått överkast från H&M Home

Klassiskt quiltat överkast i bomull med vaddering, här i mörkgrått, finns även i en ljusbeige nyans samt i gråbeige. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

10. Kimono överkast, Scandi Living

rosa överkast scandi living

Vackert överkast i puderrosa bomulls- och linblandning. Överkastet finns i rosa, grått, petrol och mörkblått. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

11. Wida överkast, Ellos Home

Överkast i budgetprisklass från Ellos Home

Snyggt överkast i budgetprisklassen. Överkastet har broderade prickar som ger en fin struktur. Finns i tre olika storlekar samt i flera olika färger. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

12. Beige Sängöverkast i linne, Himla

överkast i linne beige

Överkast i hellinne är tvättat efter sömnad för att skapa ett krinklat utseende. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Trendspaning: Glöm skrynkliga överkast – så bäddar vi 2020

Uppdatera sovrummet – 11 snygga sängbord i butik

11 enkla knep som gör sovrummet lyxigare

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: