Artikeln innehåller reklamlänkar

10 snygga och praktiska mörkläggningsgardiner att inreda sovrummet med

mörkläggningsgardiner sovrum

Ett par mörkläggningsgardiner är ett bra val året om. De hjälper dig att sova ostört, samtidigt som de kan göra sovrummet mysigt och ombonat alternativt elegant i hotellstil. Spana in tio fina alternativ nedan!
19 september, 2022

Har du svårt att sova om det inte är tillräckligt mörkt eller vaknar du allt för tidigt till solens strålar? Inred med ett par mörkläggningsgardiner i sovrummet för att få en god nattsömn.

Mörkläggningsgardiner är inte bara praktiska, de är även snygga och nu för tiden finns de i flera olika material och färger som gör det enkelt att hitta ett par som passar just din inredningsstil. Förutom populära varianter från Ikea har vi samlat mörka varianter, vita kan vara snyggt men kanske gör de inte jobbet helt.

Vi har valt ut tio fina mörkläggningsgardiner som går att klicka hem direkt:

Beige mörkläggningsgardiner, H&M Home

Ett par mörkläggande gardinlängder i vävd kvalitet med tungt fall. De har foder på baksidan som hindrar ljus utifrån att tränga igenom. Köp dem här (länk till butik).

beige mörkläggningagardiner hm

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Vit mörkläggningsgardin, Hemtex

Vit mörkläggningsgardin med multiband för valfri upphängning. Den mörkläggande vita beläggningen på baksidan stänger ute ljuset. Läs mer och köp den här.

vita mörkläggningsgardiner hemtex

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Inred med trendiga linnegardiner – 15 vackra shoppingtips till hemmets alla rum

Mörkläggande hotellgardin, Mimou

Lyxig hotellgardin som är hela 290 centimeter bred, vilket gör att den täcker även större fönsterpartier med en skena. Gardinen är Oeko-Tex-certifierad och har en matt yta som blockerar ljuset. Finns i flera olika färger. Hotellgardinen har veckband upptill och ett fint fall. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

mörkläggningsgardin bred hotell

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Grå mörkläggningsgardiner, H&M Home

Ett par mörkläggande gardinlängder i grå, vävd kvalitet med tungt fall. De har foder på baksidan som hindrar ljus utifrån att tränga igenom. Du hittar dem här (länk till butik).

grå mörkläggningsgardin

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Beige mörkläggningsgardin i linne, Hemtex

Blackout mörkläggningsgardin med multiband för valfri upphängning. Gardinen är en multibandslängd vilket innebär att den kan hängas upp på tre olika sätt: med fingerkrokar, rynkbandskrokar eller hängas upp direkt på stången med hällor. Köp den här.

beige mörkläggningsgardin linne

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Shoppingredaktören Sandra Bohlin: "Mina favoriter bland höstens inredningsnyheter"

Bred mörkläggningsgardin i sammet, Ellos Home

Mörkläggningsgardin av mjuk sammet med ett vävt mellanlager med invävda svarta trådar som gör att gardinen avskärmar ljuset. Välj mellan fler färger här (länk till Ellos).

bred mörkläggningsgardin i sammet ellos

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinen.

Mörkläggningsgardin i ullkvalitet, Mimou

Veckbandslängd med matt yta som påminner om ull och belagd baksida som blockerar ljuset från att komma in. Gardinen har ett stramt fall och en skräddad look. Finns i tre kulörer och två olika längder. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Shelby mörkläggningsgardin från Mimou

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Mörkläggande rullgardin, Jotex

Mörkläggande solskyddsgardin i polyester som mörklägger helt i sovrummet, tv-rummet eller barnkammaren. Ljusblockerande beläggning på baksidan. Läs mer och köp den hos Jotex här (länk till butik).

mörkläggande rullgardin i vitt från jotex

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinen.

Mörkläggningsgardin i linnekvalitet, Ellos Home

Mörkläggande gardinlängd i tvättad linnekvalitet. Gardinen har veckband samt multiband vilket gör den lätt att hänga upp och ger den ett fint fall. Finns i tre längder, 220, 250 och 300 centimeter. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

mörkläggningsgardiner från Ellos Home i beige

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Mörkläggningsgardin, Jotex

Mörkläggningsgardin med struktur, matt yta och samtidigt lyster i trådarna, vilket skapar en unik känsla i rummet. Ljusblockerande beläggning på baksidan. Läs mer och välj mellan fler färger här (länk till butik).

mörkläggningsgardin jotex

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Se mer:

6 smarta tips – så inreder du för ett lättstädat hem
1:11

Efter reklamen: 6 smarta tips – så inreder du för ett lättstädat hem

(1:11)

Slå på ljud