Artikeln innehåller reklamlänkar

10 snygga mörkläggningsgardiner att inreda sovrummet med

mörkläggningsgardiner sovrum

Ett par mörkläggningsgardiner är ett bra val året om. De hjälper dig att sova ostört, samtidigt som de kan göra sovrummet mysigt och ombonat alternativt elegant i hotellstil. Spana in tio fina alternativ nedan!
30 december, 2021

Har du svårt att sova om det inte är tillräckligt mörkt eller vaknar du allt för tidigt till solens strålar? Inred med ett par mörkläggningsgardiner i sovrummet för att få en god nattsömn.

Mörkläggningsgardiner är inte bara praktiska, de är även snygga och nu för tiden finns de i flera olika material och färger som gör det enkelt att hitta ett par som passar just din inredningsstil. Förutom populära varianter från Ikea har vi samlat mörka varianter, vita kan vara snyggt men kanske gör de inte jobbet helt.

Vi har valt ut tio fina mörkläggningsgardiner som går att klicka hem direkt:

1. Vit Mörkläggningsgardin, H&M Home

Vita, mörkläggande gardiner som säljs i praktiskt set om två. Gardinerna har ett tungt fall och ett foder på baksidan. Här kan du köpa dem (länk till H&M).

vit mörkläggningsgardin

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

2. Mörkläggande hotellgardin, Mimou

Lyxig hotellgardin som är hela 290 centimeter bred, vilket gör att den täcker även större fönsterpartier med en skena. Gardinen är Oeko-Tex-certifierad och har en matt yta som blockerar ljuset. Finns i flera olika färger. Hotellgardinen har veckband upptill och ett fint fall. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Mörkläggande hotellgardin från Mimou

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

3. Mörkläggningsgardin, Åhléns

Fin grövre gardin med multibandsupphängning och mörkläggningsegenskaper. Köp den här (länk till Åhléns).

4. Mörkläggningsgardin Blackout, Jotex

Klassisk mörkläggningsgardin som finns i ett stort antal olika färger – från bland andra crème, grått och marinblått till pastellgult, grönt och rosa. Gardinen har multiband som gör det enkelt att hänga upp den, oavsett hur du vill fästa den. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

blackout mörkläggningsgardin från hemtex

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

5. Mörkläggningsgardin i sammet, Ellos Home

Mjuk mörkläggningsgardin i sammet som ger ett ombonat, men samtidigt elegant intryck. Gardinen har multibandsupphängning och finns i grått, rosa, rött, beige och blått. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Gardinen finns även med dubbel bredd, 270 centimeter, här (länk till Ellos).

mörkläggningsgardin sammet

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

6. Mörkläggningsgardin i ullkvalitet, Mimou

Veckbandslängd med matt yta som påminner om ull och belagd baksida som blockerar ljuset från att komma in. Gardinen har ett stramt fall och en skräddad look. Finns i tre kulörer och två olika längder. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Shelby mörkläggningsgardin från Mimou

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

7. Mörkläggande rullgardin, Åhléns

Ibland kan en rullgardin vara det som är mest effektivt och snyggast i fönstret för att stänga ute ljuset. Den här rullgardinen går i en fin beige ton och finns i två olika bredder. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

mörkläggande rullgardin i beige från åhléns

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinen!

8. Mörkläggningsgardin i linnekvalitet, Ellos Home

Mörkläggande gardinlängd i tvättad linnekvalitet. Gardinen har veckband samt multiband vilket gör den lätt att hänga upp och ger den ett fint fall. Finns i tre längder, 220, 250 och 300 centimeter. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

mörkläggningsgardiner från Ellos Home i beige

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

9. Aino mörkläggningsgardin, JOTEX

Gardin från Jotex och har goda mörkläggande egenskaper. Gardinen finns i flera färger och den svarta och mörkgrå har en mörkläggningseffekt på 99 respektive 95 procent, medan de ljusare har något mindre effekt. Hotellgardinen har multiband vilket gör det enkelt att hänga upp den. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

mörka hotellgardiner från hemtex

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

10. Grå mörkläggningsgardiner, H&M Home

Mörkläggande gardiner i vävd kvalitet med tungt fall. Gardinerna har foder på baksidan och upphängningsfunktion med bred kanal. Polyestern i gardinerna är delvis återvunnen. Köp dem här (länk till H&M).

grå mörkläggningsgardin hm

Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.

Se mer:

0:56

Efter reklamen: 5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

(0:56)