Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Inred med trendiga linnegardiner – 15 vackra shoppingtips

02 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
linnegardiner
Satsa på trendigt luftiga linnegardiner! Vi listar årets 15 snyggaste linnegardiner i allt från vita linnegardiner, beige linnegardiner och grå linnegardiner till mer färgglada alternativ.
Annons

Inred ditt hem i vackra och luftiga linnegardiner som ger hemmet en trendig och jordnära touch! Gardiner i linnekvalitet passar lika bra till sovrummet och vardagsrummet och barnrummet.

Psst! Om du vill ha mörkt i sovrummet är snygga mörkläggningsgardiner eller mörkläggande hissgardiner ett perfekt val. Längst ner i artikeln tipsar vi dessutom om hur du lägger upp gardiner som är för långa – utan att behöva sy.

Hur tvättar man linnegardiner?

Tvätta inte dina linnegardiner för ofta och vid små stänk eller fläckar kan det ibland räcka med att låta dem vädra utomhus. Om du måste tvätta dina linnegardiner så gör det helst med ett tvättprogram för ömtåliga textilier, på detta sätt förlänger du linnets livslängd.

Linnegardiner ska inte tvättas i högre temperaturer än 80°C, eftersom tygets fibrer skadas. Om dina linnetextilier är väldigt smutsiga rekommenderas ett tvättprogram på 60°C. Tvätta med liknande färger, och var noggrann med att inte blanda ihop ljusa linnetyger med andra mörka textilier.

Annons

Efter tvättning så undvik att torka linnegardinerna i torktumlare, och stapla dem inte ovanpå varandra om de ännu är fuktiga. Låt de istället lufttorka antingen inomhus eller ute.

Årets snyggaste Linnegardiner 2024

Vi listar de 15 snyggaste linnegardinerna i allt från vita linnegardiner, beige linnegardiner och grå linnegardiner till mer färgglada alternativ. Linnematerial ger hemmet en avslappnad känsla, och förutom linnegardiner kan du även inreda hemmet med fina linnekuddar.

Linnegardiner

Mimou

Vacker linnegardin som är 295 centimeter bred vilket gör att den passar både i vanliga fönster och i stora fönsterpartier. Gardinen är vävd med kraftiga linnetrådar och återvunnen polyester.

gardiner i linne

Beiga linnegardiner

Ellos

Beige linnegardiner i luftig och mjuk kvalitet av tvättat halvlinne.

beige gardiner i linne från ellos

Vita linnegardiner

Lovely Linen

Gardin i 100 procent europeiskt lin. Detta är en mycket tunn och luftig kvalité. I överkant finns ett kombiband för upphäng. Finns i 2 olika bredder.

vita gardiner i linne från lovely linen

Hissgardin i linne

Himla

Hissgardin med en fin textilstruktur i tätt vävt halvlinne. Hissgardinen har kardborreband i överkant för enkel montering, och draglinor på baksidan gör att hissgardinen enkelt kan hissas upp och ner.

hissgardin i vävt halvlinne från Himla

Grova linnegardiner

Ellos

Beige gardiner i linne från Ellos i lite grövre tyg med ett vävt mellanlager/foder i polyester med invävda svarta trådar gör att gardinen skärmarav ljuset.

grova gardiner från ellos i linne

Grå linnegardiner

Åhléns

Två gardinlängder i ljusgrå linnemix.

grå gardiner från åhlens i linne

Tunna linnegardiner

Hemtex

Klassisk och stilren gardin i 100 procent linne som ger ett fint ljusinsläpp. En skir linnegardin med tidlöst uttryck och fint fall.

tunna gardiner i linne från hemtex

Bruna linnegardiner

Jotex

Bred linnegardin i mörkbrun nyans som har en extra hög täthet.

brun gardin gjord i lin med hög täthet från Jotex

Linnegardiner

Himla

Dalsland är Himlas tunnaste och mest transparenta voile i hellinne. Dalsland ger ett lätt och elegant uttryck där ljuset silas igenom, och gardinen finns i flera olika upphäng för att förtydliga er personliga stil.

linnegardiner från himla

Bred linnegardin

Ellos

En extra bred multibandslängd i tvättat lin med vacker struktur. Välj mellan flera färger!

Linnegardiner beige

Jotex

En extra bred gardinlängd i tvättat lin med ljusblockerande beläggning av polyester på baksidan. Gardinen har påsytt multifunktionsband och kan hängas upp med fingerkrokar, kanal samt dold hälla.

Gråa linnegardiner

Ellos

Två multibandslängder av lin i tvättad, glesvävd kvalitet. Multibanden gör att du antingen kan hänga gardinerna direkt på en gardinstång eller använda ringar och nålkrokar.

Tunna linnegardiner

Ellos

Varmgrå linnegardiner från Ellos Home i tunn kvalitet som släpper in ljuset. Dem finns i många fler färger.

tunna varmgrå linnegardiner från Ellos Home

Skira linnegardiner

Mimou

Gardin i 100 procent lin som är 130 centimeter bred. Linnegardinen är chambrayvävd med vit varp och färgad veft vilket gör färgerna mjuka och behagliga samt ger gardinen ett krispigt utseende.

skira linnegardiner i 100 procent lin från Mimou

Gröna linnegardiner

Ellos

Gröna gardiner från Ellos Home gjorda i tvättat halvlinne.

gröna gardiner gjorda i tvättat halvlinne från Ellos Home

Lägga upp gardiner

Linnegardiner finns i många olika längder, men du behöver inte nödvändigtvis hitta ett par som är exakt i rätt längd då det kan vara något av en utmaning. Om du har gardiner som är lite för långa kan du nämligen lägga upp dem på ett enkelt sätt – utan att sy!

Hur ska man lägga upp gardiner?

Det enda du behöver för att lägga upp dina gardiner, utan att ta fram en symaskin eller att göra ett enda stygn för hand, är ett fållband och ett strykjärn.

Fållband

Det här fållbandet sitter där det ska och kan användas för att lägga upp allt från gardiner till byxor och andra kläder. Se mer och köp fållfixen här (reklamlänk).

fållband för att lägga upp gardiner utan att behöva sy
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Gör så här:

  • Mät hur mycket du behöver lägga upp dina gardiner genom att helt enkelt hänga upp dem där de ska hänga. Gör en markering där du vill att gardinen ska sluta. För en riktigt lyxig känsla: låt dem snudda vid golvet.
  • Lägg gardinen på en strykbräda eller annat underlag som tål värmen. Baksidan ska ligga uppåt.
  • Vik upp gardinen så att det överflödiga tyget, alltså från din markering och neråt, ligger uppåt längs gardinens baksida.
  • Lägg fållbandet där den nedersta delen av gardinen når det andra tyget, så att den inte kommer "ramla ner".
  • Stryk på gardinen med den värme som gardinen tål. Var noga med att inte stryka direkt på fållfixen – den ska ligga mellan gardindelarna.
Se hur du löser 5 vanliga inredningsmissarBrand logo
Se hur du löser 5 vanliga inredningsmissar
Annons