ANNONSSAMARBETE MED ARLA

Sofia Woods lyxiga frukostsmoothie – med smak av kaffe, banan och kanel

27 sep, 2023 
AvAnna Neld
Starta dagen på bästa sätt med en smakrik och nyttig frukost. ELLE-profilen och matinspiratören Sofia Wood delar receptet på sin favoritsmoothie, som är både krämig och näringsrik – och superlätt att fixa hemma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Kan du också ligga i sängen på kvällen och se fram emot frukosten morgonen därpå? Och längta efter den där första koppen av nybryggt kaffe med en skvätt krämig mjölk? Det sägs att frukosten är dagens viktigaste måltid – och vi är beredda att hålla med.

Ibland är morgnarna stressiga och man behöver en frukost som går fort att fixa, men som samtidigt ger energi, näring och mättar ordentligt (och är god förstås!). Den bästa lösningen? Smoothien!

Sofia Wood recept frukost smoothie banan kaffe kanel mjölk mandel god lyxig mättande snabb

Sofia Wood är matstylist, kokboksförfattare och en riktig matinspiratör. Här delar hon receptet på sin favoritsmoothie, som är gjord på nykomlingen Arla Kaffemjölk.

Sofia Woods God morgon-smoothie

Arla Kaffemjölk är en ny kaffemjölk på marknaden. Den är extra fyllig och lite krämigare än vanlig mjölk och passar därför perfekt i kaffet och lyfter kaffesmaken på bästa sätt. Arla Kaffemjölk är dessutom god att ha i både varma och kalla drycker.

Sofia Wood recept frukost smoothie banan kaffe kanel mjölk mandel god lyxig mättande snabb Arla
Mjölken är även laktosfri. Tack vare en utökad värmebehandling har den också en längre hållbarhet än vanlig mjölk.Copyright 2023. All rights reserved.

Med nykomlingen höjer du alltså enkelt ditt kaffe-game hemma – och kan addera extra fyllighet och smak till smoothies. Sofias God morgon-smoothie med smak av banan, kanel och kaffe är gjord på nya Arla Kaffemjölk, som gör smoothien extra krämig och smakrik. Sofia själv beskriver den som krämig, mättande och perfekt för en pigg morgon på språng.

Ingredienser:

1 banan, skivad, gärna fryst

1 dubbel espresso, eller ½ dl starkt bryggkaffe

1 dl Arla Kaffemjölk

2 tsk mandelsmör

1 kryddmått äkta vanilj

1 kryddmått kanel + mer att pudra över

½ tsk lönnsirap

+ eventuellt ½ dl havregryn

Sofia Wood recept frukost smoothie banan kaffe kanel mjölk mandelsmör god lyxig mättande snabb Arla
Slå två flugor i en smäll en stressig vardagsmorgon genom att addera kaffet direkt i smoothien. Kaffet smakar dessutom fantastiskt ihop med smak av banan och kanel.Copyright 2023. All rights reserved.

Gör så här:

Mixa banan, kaffe, Arla Kaffemjölk, mandelsmör och kryddor i en mixer till en slät fluffig smoothie. Mixa tillsammans med havregryn för en extra mättande smoothie. Häll upp i ett glas och pudra över kanel vid servering!

Sofia Wood recept frukost smoothie banan kaffe kanel mjölk mandelsmör god lyxig mättande snabb Arla Kaffemjölk
Smoothien är både god och mättande. Dessutom får du i dig både viktigt protein, nyttiga fetter och energigivande kolhydrater. Så bra!Copyright 2023. All rights reserved.

Smaklig måltid!