ANNONSSAMARBETE MED AMAZON.SE

Årets mest otippade smak – här är glassen du måste testa

06 jul, 2023 
AvElinor Hedgren
nick´s glass med smak av sommarrabatt amazon prime day sommarens glassmak brännässlor krusbär
En svensk sommarrabatt med spännande smaker av syrliga gröna krusbär och brännässla – här är årets mest otippade glassnyhet du måste testa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Det finns få saker som är så förknippade med sommaren som glass i alla dess former. Klassisk vaniljglass med jordgubbar i all ära, men i år är sommarens smak mindre traditionell – och kommer garanterat kittla nya smaklökar!

Amazon.se har tillsammans med svenska glass- och snacksföretaget Nick´s skapat en helt ny och unik glassmak, för att ge en försmak av sommarrean Amazon Prime Day 11-12 juli, som är exklusiv för Prime-medlemmar. Glassen är gjord med krusbär och brännässla för att bokstavligen smaka sommarrabatt.

– Det har varit otroligt roligt att tillsammans med Amazon komma fram till hur årets bästa sommarrabatt smakar. Glassen är enkel att göra själv med ingredienser som går att hitta i trädgården eller på Amazon.se, säger utvecklingschef Erik Lennartsson på Nick’s.

nick´s glass med smak av sommarrabatt amazon prime day sommarens glassmak brännässlor krusbär
Glassen ”Med smak av sommarrabatt” har inspirerats av smaker från växter och bär i den svenska trädgården, där krusbär och brännässla är huvudkaraktärerna.

Glassen går däremot inte att köpa, men kommer att delas ut gratis på olika semesterorter under Amazons exklusiva shoppinghögtid Amazon Prime Day som infaller 11-12 juli.

– Vi hoppas den ger sommarsemestrande svenskar en försmak av säsongens bästa tillfälle att fynda allt de behöver till lägre priser under Prime Day, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon.

Här kommer du kunna smaka glassen:

  • Vaxholm, 11 juli
  • Smögen, 11 juli
  • Tylösand, 11 juli

I år blir andra gången Prime Day går av stapeln i Sverige, där du som Amazon Prime-medlem får tillgång till tusentals exklusiva erbjudanden på populära produkter från internationella varumärken som Bose, Sony och Lego. Samt svenska små- och medelstora företag som Linum, Elodie Details och Light my fire.

Har du redan hittat till Prime Video men inte handlat på Amazon.se än? Goda nyheter! Det är nämligen ett och samma Prime-medlemsskap som även ger tillgång till tusentals erbjudanden under Prime Day och gratis hemleverans på miljontals produkter. De första 30 dagarna är gratis, och det kostar sedan 59 kronor per månad och kan avslutas när som helst.

Läs mer och bli Prime-medlem här!

GÖR DIN EGEN GLASS MED SMAK AV SOMMARRABATT

Så här enkelt kan du göra din egen glass med smak av sommarrabatt hemma. Perfekt att bjuda familj och vänner på i sommar!

nick´s glass med smak av sommarrabatt amazon prime day sommarens glassmak brännässlor krusbär
Testa att göra din egen glass med smak av sommarrabatt hemma, det är superenkelt!

Ingredienser:

  • 4 dl mjölk 3%
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk skummjölkspulver (kan uteslutas, men gör glassen fluffigare)
  • 1 dl förvällda vilda brännässlor alternativt 2 krm brännässelpulver från Amazon.se
  • 1 dl Nick’s Use Like Sugar 2 äggulor 1 krm vaniljessens
  • 1 dl kompott av färska krusbär alternativt 25 g frystorkade krusbär från Amazon.se

Gör så här:

Glass:

1. Värm mjölk, grädde, skummjölkspulver i en kastrull. Låt det inte koka.

2. Blanda ner brännässlorna. Om du använder vilda brännässlor, mixa vätskan slät med en handmixer.

3. Vispa ihop äggula och Nick’s Use Like Sugar i en bunke.

4. Häll försiktigt den uppvärmda vätskan på äggvispet under konstant omrörning och blanda väl.

5. Tillsätt vaniljarom och krusbär.

6. Kör i glassmaskin tills det blir en färdig glass.

Förvällda vilda brännässlor:

Se till att ha ordentliga handskar på när du plockar brännässlor. Rensa bort skräp och skölj nässelbladen under rinnande vatten. Låt dem sedan koka i 1-2 minuter.

Kompott av färska krusbär:

Koka upp ca 2 dl färska krusbär med 1 msk Nick’s Use Like Sugar. Ta bort från värmen och låt dra under lock medan du gör glassen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥