Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Videon på Tiktok visar hur du egentligen ska använda hårborsten

11 maj, 2021 
AvLouise Berglund
Videon på Tiktok visar hur du ska borsta håret
Alla vet väl hur man använder en hårborste. Eller? Här är hår-hacket på Tiktok som faktiskt fungerar oväntat bra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021Brand logo
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021
Så här vill vi ha håret under 2021.

Att borsta håret är något många av oss ägnar sig åt minst en gång om dagen. Det kan vara mysigt men det kan också vara i klass med lätt tortyr. Och beroende på vilken hårtyp du har behöver ditt hår borstas olika mycket – eller lite, med olika typer av borstar.

Samma sak fungerar självklart inte för alla. Men det finns ett klipp på Tiktok som i alla fall fick mig att höja på ögonbrynen av nyfikenhet. Det visar sig att det finns ett enkelt trick för att kamma håret betydligt smidigare än tidigare.

Så borstar du håret bäst enligt hacket på Tiktok

Användaren Mommameg.11 har publicerat en video där hon helt enkelt vrider hårborsten så att hon borstar håret vertikalt istället för horisontellt. Låter den här meningen förvirrande? Jag vet. Vi kollar på klippet istället!

Det hela har att göra med hur själva piggarna på borsten är placerade. Vrider du borsten så att du håller den vertikalt syns det tydligt att piggarna hamnar i en helt rak linje. Det gör piggarna inte när du håller den som vanligt (alltså horisontellt).

Annons

ELLE testar hårhacket med borsten på Tiktok

Jag ska erkänna att jag var lika nyfiken som skeptisk inför det här hårhacket. Kan det verkligen bli så stor skillnad bara genom att vrida på borsten? Svaret är ja. Jag är en person med tjockt hår som lätt blir frissigt och tovigt under dagen. Jag testade att kamma håret med borsten vertikalt i torrt hår och den gled igenom håret utan problem - även där jag hade tovor.

Men nu till det ultimata testet: Blött hår som dessutom har blekta slingor. Och det funkar faktiskt lika bra! Skippade dessutom min balsamspray (aja, baja! men det var i testsyfte) och hårborsten gled extremt mycket lättare än vanligt. Tack Tiktok!

Foto: Imaxtree

Läs mer:

Här är de trendigaste frisyrerna våren 2021

ELLEs beautyredaktör svarar på frågor om hårvård

Bästa frisyrerna och produkterna för otvättat hår

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons