Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Bästa frisyrerna och produkterna för otvättat hår

03 sep, 2020 
Glöm perfekt nytvättat hår – den nya trenden är hår vi levt med ett par dagar och som får den bästa ”dagen efter”-texturen. Fyll hårgarderoben med fluffigt torrschampo, vårdande crème och leave-in och fina håraccessoarer som pryder längderna. Ditt bästa hösthår med textur börjar här!
Annons

Trendiga frisyrer att satsa på 2021Brand logo
Trendiga frisyrer att satsa på 2021

 

Inget har varit sig likt i år för våra hår – få tvättar och mycket torrschampo sammanfattar säkert hårdagboken för de allra flesta av oss. Och hösten bjuder förmodligen på en liknande agenda – så varför inte ta till e allra bästa knepen, uppsättningarna och produkterna för att göra en dålig hårdag till någonting bra?

Skön textur

Å, torrschampo – vad var vi ens innan denna fantastiska produkt gjord entré i våra liv. Och i dessa dagar har vi nog tackat produkten än mer – som förutom ger ny känsla till en otvättad oljig hårbotten, också skapar fin textur till längderna.

Annons

Den är ju även fantastisk på att bygga volym, och ge det där underbar bounce till ett hår som inte hinner pysslas med för mycket.

Dryclean, 209 kr, Lernberger Stafsing. Torrschampo som ger perfekt textur och ger känslan av nytvättat.

Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Dry shampoo green apple, 100 kr, Björn Axén. Ett fruktdoftande torrschampo som effektivt fräschar upp håret utan att ge strävhet.

Annons

Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Klipp till

Det bästa sättet att kamouflera en dålig hårdag, eller bara sätta lite extra piff på dag 148 i hemmakontoret är  ett hårspänne. Spraya med texturspray, sno ihop en snabb knut och kläm till!

Annons

Hårklämmor från Glitter, 99 kr. Piffar upp och fixar vilken dålig hårdag som helst!

Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Nefertiti Barrette/Svart & Vit, 249 kr, Hermine Hold. En perfekt, tidlös håraccessoar.

Annons

Finns att köpa här. 

Vårda väl

Detta år har även varit minst sagt annorlunda för våra frisyrer. Få, om ens något frisörbesök. Många veckor i tofs och otvättat hår.

Men – gott om tid för alla leave-in-treatments och därför ett gyllene tillfälle att stärka håret, dag- som nattetid.

Addera alltid en leave-in-spray efter tvätt eller när som under dagen när håret känns trött och sprött. Eller stärk det över natten med en leave-in-nattmask som ger näring till håret medan du sover.

Essential leave in conditioner, 279 kr, Noir Stockholm. Mumma för torra längder, vård och vansinnigt god doft i ett!

Annons

Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Cystine overnight treatment, 249 kr, Continu. Ge håret en riktig fuktkur över natten.

Finns att köpa här. (reklamlänk)

Mjuka vågor

Oumbärligt i hårgarderoben – texturspray. Det skapar den perfekta torra känslan och volymen, och räddar håret alla dagar oavsett vart du är på väg. Vill du skapa mjuka vågor eller textur – använd en varmluftstång eller plattång som ger det rätta “vågspelet” i håret.

Annons

Curl and straight hot air styler, 799 kr, Remington. Varmluftsborste som torkar hårt och ger det snygg lock och form samtidigt.

Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Forma textur, 199 kr, Björk. Texturspray för definierad känsla av håret.

Annons

Finns att köpa här. (reklamlänk)

Rengör från botten

När det väl är dags för tvätt – skänk lite TLC till hårbotten. Torrschampo är en fantastisk uppfinning, men har också en tendens att torka ut och irritera hårbotten. Så använd en snäll och vårdande hårprodukt som rensar hårbotten från restprodukter, utan att för den delen torka ut håret och hårbotten.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons