Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Torrschampo som inte känns – kladdfria favoriterna du inte får missa

28 apr, 2023 
bästa torrschampo som inte känns i håret
Älskar du effekten av torrschampo, men avskyr den sträva känslan av produkten i hårbotten? Ingen fara! ELLEs beautyredaktör har hittat favoriterna som gör jobbet – utan att lämna några spår.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängderBrand logo
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder

Torrschampo är hårgarderobens genialiska produkt som snabbt (och okomplicerat) rycker in när hårtvätten uteblev. På några minuter kan hero-produkten rädda en dålig hårdag och ge illusionen av nytvättat hår.

Det finns också mängder av varianter att välja mellan. För brunt hår, för blont hår, i mousseform, som pulver och såklart klassikern i aerosol, för att nämna några.

torrschampo tips hår kladdfritt

Men det är inte allt för ovanligt att många drar sig för att använda torrschampo. Gamla tidens varianter hade nämligen en tendens att kännas antingen kladdiga (tänk dig tuggummi) eller väldigt sträva i hårbotten. Tacksamt nog har det hänt mycket på marknaden och många av dagens torrschampon lämnar inga spår, varken i form av känsla i hårbotten eller vita, dammiga fläckar.

Annons

Torrschampo som inte känns – beautyredaktörens favoriter

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har hittat två varianter som snabbt gör jobbet – utan att kännas i hårbotten! Här är favoriterna du inte får missa. Här hittar du också ELLEs bäst i test torrschampo!

Torrchampo som inte känns, Good to Go Light Dry Shampoo Soft Breeze & Bergamot – Löwengrip

Löwengrip har alltid varit en mästare på torrschampo och inte helt otippat är också torrschampot ett av märkets bäst säljande kategorier. Inte bara kommer torrschampona i mängder av dofter, allt från söt karamell till lyxig dam. De kommer också i olika varianter av "styrka".

Jag kan enkelt dra fingrarna genom håret, utan att fastna i en sträv hårbotten!

Veronica Henriksson, beautyredaktör

Good to Go Light Dry Shampoo Soft Breeze & Bergamot är en så kallas light-variant som lovar att absorbera fett och ge en silkeslen känsla. Och som produkten levererar! Jag skulle inte beskriva håret som mjukt och silkeslent efter användning, men alla spår av det otvättade håret är borta. Och jag kan enkelt dra fingrarna genom håret, utan att fastna i en sträv hårbotten!

Annons

Håret känns inte matt eller dammigt, det går att borsta igenom och jag upplever också att stylingen håller bättre. Dessutom finns torrschampot att köpa till ett fantastiskt pris och har därför blivit en stapelvara i mitt badrumsskåp. Supertips! Jag brukar addera lite torrschampo i min lugg när håret är nytvättat och fönat. Då håller sig frampartiet av håret fräschare mycket längre!

Good to Go Light Dry Shampoo Soft Breeze & Bergamot finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

löwengrip torrschampo som inte känns kladdfritt bäst i test
Klicka på bilden för att komma till torrschampot från Löwengrip.

Kladdfritt torrschampo, No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo – Olaplex

Olaplex senaste nyhet No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo har blivit en riktig vattendelare. Föredrar du ett torrschampo som gör jobbet men som verkligen inte känns i håret (eller lämnar vita moln i hårbotten) är torrschampot ett ljuvligt alternativ! Men har du ett väldigt smutsigt hår och förväntar dig att torrschampot magiskt ska storstäda bort all smuts och fett, kommer du möjligtvis att bli besviken.

Torrschampot från Olaplex är definitionen av ett torrschampo som varken syns eller känns (och det passar både mörkt och ljust hår) och torrschampot känns också snällt mot hårbotten. Här behöver du inte oroa dig för kli eller irritation. Håret får genast en lätt och fräsch känsla som håller hela dagen.

No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo hittar du här (reklamlänk).

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons