Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Taylor Swifts hår från alla eror– så får du till hårstylingen

16 maj, 2024 
taylor swift hår eras tour inspiration hårstyling
Från små lockar och en kaxig lugg till den eleganta hästsvansen – Taylor Swift har många hårlooks vi minns! Hårexperten Cim Mahony ger dig bästa tipsen på hur du lyckas med stjärnans ikoniska hårstyling. Vilken era är du?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 konserter i Sverige 2024Brand logo
8 konserter i Sverige 2024

Den stora eyelinern och röda läppar har blivit Taylor Swifts signaturmakeup genom åren och redan i början av hennes karriär såg vi stjärnan i den eleganta looken. Men något som däremot varierat ordentligt är Taylor Swifts hår, där varje era bjuder på en specifik hårlook.

Taylor Swifts ikoniska hår – bästa inspirationen från varje era

Från Fearless-erans små lockar och Reputation-erans kaxig lugg till Lover-erans romantiska uppsättningar med stora lockar – Taylor Swift har testat det mesta när det kommer till hennes hår.

Annons

Hårexperten tipsar – så får du till Taylor Swifts hårstyling

Hårstylisten och Dyson-ambassadören Cim Mahony ger dig bästa tipsen på hur du lyckas med Taylor Swifts otroliga hårlooks. Här är allt du behöver veta – och erorna att inspireras av!

Taylor Swifts hår från Taylor Swift-era

taylor swift hår eras inspiration hår
Charles Sykes/REX

Albumet Taylor Swift, som släpptes år 2006, var början på stjärnans karriär. Då var fokus country och boho och Taylor sågs ofta i en enkel hårstyling med små lockar och halvuppsättning.

Annons

Taylor Swifts hår från Fearless-era

taylor swift fearless era hår inspiration
Lee/Everett Collection

Fearless, som släpptes 2009, stod för guld, strass, fransar, glitter – och ett hår med extra mycket volym.

Taylor Swifts hår från Speak Now-era

taylor swift speak now era tour hår inspiration styling
REX

Under Speak now, som Taylor turnerade med 2011 var det lila, tyll – och såklart lockar som gällde.

Annons

"Börja med rent, torrt hår och använd Dyson Airwrap Multistyler med den runda volymborsten för att bygga upp volymen. Byt sedan munstycke till 40 millimeter-cylindern för att skapa lösa, studsiga lockar. Glöm inte att avsluta med kalluft för att fixera varje lock. Samla sedan håret och fäst det i en tofs, men se till att lämna några lockar framme i luggen för att rama in ansiktet. Ta bort frizz med Supersonic Flyaway Smoother och avsluta med en hårspray som inte har för hård stadga för att hålla stylingen på plats och för att behålla den mjuka, naturliga rörelsen i håret," säger Cim Mahony.

Taylor Swifts hår från Red-era

taylor swift hår red era hårinspiration
Amanda Schwab/Starpix/REX

När Taylor Swift släppte albumet Red år 2012 var det också dags att säga hej då till stjärnans signaturlockar. Istället välkomnade Taylor den kapade luggen som vilade perfekt över ögonen.

Annons

Taylor Swifts hår från 1989-era

taylor swifts hår 1989 era hårinspiration
John Angelillo/UPI/Shutterstock

När det sedan var dags för 1989, som är döpt efter Taylor Swifts födelseår, klipptes håret i en kortare lob och luggen hamnade åt sidan.

Annons

"Börja med att applicera ett mjukgörande serum eller kräm i handdukstorkat hår för att dämpa friss och adder glans till längderna. Använd sedan Dyson Airstrait straightener , som plattar och fönar håret på samma gång. Lägg lite av håret åt sidan i en sidbena, använd en plattång på luggen och forma den i en lätt böj åt sidan för att ge en face framing-effekt. När ditt hår är plattat och stylat avslutar du med en hårspray för att hålla allt på plats", säger Cim Mahony.

Taylor Swifts hår från Reputation-era

taylor swift hår inspiration Reputation era
SUZANNE CORDEIRO

År 2017 släppte Taylor Swift Reputation – och bjöd på en riktig överraskning. Lila, rött och guld byttes ut mot svart och mörkgrönt. Ballongklänningen ersattes även den och istället var det ormdetaljer och skinnkjolen som gällde. Håret? Det fick växa ut och blev återigen lockigt, men luggen blev kvar!

Annons

Taylor Swifts hår från Lover-era

taylor swift hårinspiration lover era
Image Press Agency / MEGA

När Lover släpptes år 2019 var det, inte helt oväntat romantiska håruppsättningar och eleganta svall som gällde.

Taylor Swifts hår från Folklore-era

hårinspiration taylor swift folklore frisyr styling
KEVIN MAZUR

Boho mötte skogsälva när Taylor Swift släppte albumet Folklore. Under Folklore-eran gick Taylor Swift återigen tillbaka till lockiga längder. Luggen klipptes något kortare och var även den lätt lockig.

Annons

"Sångerskan omfamnade en mer naturlig, avslappnad estetik, ofta stylad i lösa flätor eller flätade hårknutar – som passar albumets tema", säger Cim Mahony.

Taylor Swifts hår från Evermore-era

hårinspiration taylor swift evermore hår styling fläta
Foto: Taylor Swift

Det enkla och avslappnade håret hängde även med in i Evermore-eran.

"Gör en inbakad fläta högt upp på huvudet, men kom ihåg att lämna lite hår i fram. Gör den inbakade flätan genom att fläta in små sektioner hår diagonalt i bak på huvudet och följ formen på huvudet med flätan. När du nått slutet på ditt huvud fortsätter du att göra en vanlig fläta. Fäst håret med en tofs och använd en lätt hårspray. Avsluta med att använda Airwrap multistyler med 30 eller 20 millimeter-cylindern för att locka håret som är i fram vid ansiktet", säger Cim Mahony.

Annons

Taylor Swifts hår från Midnights-era

taylor swift hår inspiration midnight
THILO SCHMUELGEN

Några månader innan Eras Tour drog igång släpptes Midnight, en era där midnattsblå inte helt otippat stod i fokus. Under Midnight-era var det återigen dags för glammigt glitter, färgglada fransar och mängder med strass. Under tiden när albumet släpptes syntes stjärnan ofta i långa sleek ponytails och en glansig lugg.

Taylor Swifts hår från The Tortured Poets Department

hårinspiration taylor swift eras tour
Martha Asencio-Rhine

Den 19 april, mitt under pågående Eras tour släppte Taylor Swift sitt elfte album, The tortured poets department. Håret är återigen långt och platt och den kapade luggen vilar snyggt över ögonen.

Annons

Taylor Swifts hår under The Eras tour

Se bilderna och hittar hårinspirationen från Taylor Swifts pågående Eras tour.

eras tour hårinspiration
GRBY / BACKGRID US / TT
eras tour hårinspiration
ZUPR / BACKGRID US / TT
Annons
eras tour hårinspiration frisyr inspiration
Mike Djordj / SplashNews.com
hår styling taylor swift eras tour
Paris.JULIEN DE ROSA
Annons

Foto: TT

Kommer Travis Kelce till Stockholm?Brand logo
Kommer Travis Kelce till Stockholm?
Annons