Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Trendspaning: Höstens sminktrender 2024 – makeupen som kommer dominera

02 jul, 2024 
sminktrender höst 2024 smink trend makeup
Boyfriend blush och en maxad vinge – höstens makeup visar att det är extra allt som gäller! ELLE har samlat fem av säsongens stora sminktrender att spana in redan nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #25 – Elin WiighBrand logo
Min rutin #25 – Elin Wiigh

Årets stora sminktrender har hittills visat att det dova och naturliga gäller – men i höst står vi inför ett skifte. Den bruna kajalen byts ut mot en sylvass eyeliner, medan den ultraglowiga basen nu blir något mattare.

ELLEs beautyredaktör har samlat fem makeuptrender som kommer att dominera under hösten 2024!

5 sminktrender som gäller hösten 2024

  • Överdriven eyeliner
  • Färgstarka detaljer
  • Boyfriend blush
  • Cranberry makeup
  • Soft matte-bas

Överdriven eyeliner

Den stora vingen är tillbaka – och vi den både sotad och sylvass. Den mjuka, bruna kajalen har varit en dominerande sminktrend under 2024, men nu är det dags att återigen plocka fram den snygga svarta linern. Grafiska linjer, en sotad variant eller ordentligt markerad runt hela öga. Looken går att variera i oändligheter! Och kom ihåg: grungecore makeup är ett begrepp att lägga på minnet!

Färgstarka detaljer

Annons

Hösten brukar innebära dova och jordnära toner på makeup, där ögonlocken gärna får matcha löven som sakta faller mot marken. Men den kommande säsongen ser vi mer färg än tidigare. En färgglad ögonskugga eller en kajal med en kul kulör är den perfekta detaljen!

Boyfriend blush

Boyfriend blush blev en snackis på sociala medier under våren – och looken har såklart även hittat till catwalken. Boyfriend blush innebär att du ska applicera ditt rouge längre ner på kinderna, gärna något under kindbenet. Med det sagt behöver du inte applicera mycket rouge för att lyckas med looken.

Cranberry makeup

Cranberry girl är ett begrepp vi garanterat kommer att se mer av under hösten. Med cranberry makeup menas att den röda nyansen gärna ska vara något mörkare än en klassisk, kall röd. Färgen syns på både läppar, lock och naglar.

Soft matte-bas

Inte för glowig och inte för matt – så ser vi makeupbasen i höst. Mjuk och matt, utan att för den delen kännas platt är mottot för makeupen. Och ett blurring powder är produkten som gör jobbet!

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons