Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Grungecore makeup – så gör du säsongens stora sminktrend

31 maj, 2024 
grungecore makeup trend smink makeup
Markerade ögon och en subtil sotning – nya grungecore makeup är säsongens stora sminktrend. Här är allt du behöver veta om den trendiga looken som går att få till på nolltid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Shoppa beauty i Stockholm med ELLEs beautyredaktör!Brand logo
Shoppa beauty i Stockholm med ELLEs beautyredaktör!

Efter en tid där det neutrala stått i centrum är det dags att skifta fokus. Nu välkomnar vi den slarviga men ack så snygga grungecore makeup-trenden. En sminktrend där kajalen spelar huvudrollen. Det tacksamma med grungecore makeup är att den är enkel att få till. Mottot med looken är att den ska vara slarvigt snygg.

Här är allt du behöver veta om sminktrenden grungecore makeup – och stegen för att lyckas med den iögonfallande looken.

grunge core makeup trend smink sminktrend
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Vad är grungecore makeup?

Den klassiska sotningen har flyttat ner en våning. Nu riktas alla blickar mot nya tidens sotade ögon. Trenden grungecore makeup visar att kajalen är necessärens stora måste, att det inte går att använda för mycket mascara och att ingenting behöver vara perfekt. Grungecore makeup handlar om att låta ögonen stå i fokus med tydligt markerande linjer med hjälp av en kajal. Kajalen får sedan gärna suddas ut för att skapa en lite kaxigare look.

Annons

Säsongens trendiga Grungecore makeup – så skapar du sminklooken

Med grungecore makeup ska du markera ögat med en tunn kajal, för att sedan sudda ut kajalen, med antingen fingrarna eller en borste. På så sätt skapar du snabbt en enklare smokey sotning, som verkligen inte behöver vara perfekt. Ser det ut som att du har sovit med gårdagens smink och att mascaran hamnat under ögonen? Då har du lyckats med looken! Vill du ta sminkningen steget längre lägger du kajalen även på den övre franslinjen och mellan fransarna. Det ger dessutom illusionen av tjockare och fylligare fransar!

Grungecore makeup – bästa inspirationen på säsongens sminktrend

Inspireras av Givenchy, Tom Ford och Gucci genom att markera ögat med en tydlig underliner och sota med en liten sminkborste. Looken får gärna kombineras med omålade läppar och en enkel bas med en tydlig contour.

kajal trend grungecore makeup sminktrend
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Skapa en tydlig underliner med en kajal och sudda ut med fingrarna eller en borste för att skapa en snygg och stilsäker grungeore-look.

Annons
grungecore makeup trend
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Looken spås också bli en av höstens stora makeuptrender och syntes på bland annat Dior och Tom Fords visningar.

smink kajal trend
Launchmetrics.com/spotlight

Vill du skapa en mer intensiv och markerad look applicerar du kajalen runt hela ögat. Ett supertips är också att använda sig av tekniken tightlining, som innebär att applicera kajalen mellan fransarna för att ge illusionen av fylligare fransar.

Annons
kajal trend sminktrend makeup
Courtesy of GIVENCHY

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons