Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Lyckas med basen – tipsen för den perfekta basmakeupen

14 nov, 2023 
AvRedaktionen ELLE
smink basprodukter tips
Concealer, foundation, highlighter och puder – alla bygger de din canvas, en perfekt bas för makeupen. ELLE ger dig säsongens snyggaste baskunskaper.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om skintints – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skintints – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips

Drömmer du om en jämnare hudton och tacksam och livfull lyster? ELLE har samlat tipsen (och favoritprodukterna) som gör dig till bäst i klassen på baskunskaper!

Lyft och lyster med hjälp av concealer

Concealer smink basmakeup tips
HobeikaFoto: Filippo Fortis

Concealern är ett av de mest mångsidiga och essentiella makeupverktygen i vår necessär. Ett litet trollspö specialdesignat för att dölja ojämnheter, jämna ut hudtonen och ge uppljusande effekt och ny lyster åt hyn. Oavsett om du är en sminkentusiast eller föredrar en minimalistisk look är en concealer oumbärlig. Och vinterns nyheter är perfekta både för att dölja blemmor och jämna ut hudtonen.

Annons

Välj mellan krämiga formulas, penslar som trollar bort mörka ringar under ögonen och hybrider av serum och concealers som bokstavligen smälter på huden.

Här hittar du ELLEs bäst i test concealer!

Concealers för den perfekta basen

concealer bas makeup smink

Brightening CC luminizer universal glowBy Terry (reklamlänk). Highlighter med lätt concealer-effekt. Det här är ett verkligt trollspö när man vill ge ny lyster vid kindben och under ögonen. Ett sofistikerat skimmer utlovas.

Radiant creamy concealer Nars (reklamlänk). En av världens mest sålda concealers tack vare sin krämiga och naturligt byggbara effekt. Kommer dessutom i över 20 olika toner, så lätt att hitta sin perfekta match.

Annons

Softlight luminous hydrating concealer Rose Inc (reklamlänk). En concealer som gör det mesta – ljusar upp och jämnar ut, samtidigt som den ger näring åt huden. Berikad med återfuktande squalane, skyddande och färgkorrigerande växtextrakt och otroligt behaglig på huden.

Multi tasker concealerRimmel (reklamlänk). Glider bokstavligen på huden och smälter in perfekt, för att skapa en uppljusad, slät och jämn yta.

Banana bright+ vitamin CC sticksOle Henriksen (reklamlänk). Dubbelverkande ögoncrème och uppljusande concealer i ett! Återfuktar och neutraliserar mörka ringarna under ögonen för en direkt uppiggande effekt.

Basens bas med foundation

foundation basprodukt makeup smink
Viktor & RolfFoto: Matteo Valle

Foundation är en av de mest grundläggande och populära makupprodukterna. Den är basen i en makeuprutin och fungerar som en utjämnande canvas för resten av din makeup. Men foundation är inte bara till för att täcka ojämnheter. Så kallade serumfoundations med hudvårdande egenskaper som också skyddar huden med till exempel SPF och antioxidanter blir allt mer populära.

Bästa basprodukterna

foundations bas smink makeup

Real flawless foundationLaura Mercier (reklamlänk). No makeup-effekt med denna nya, krämiga foundation med viktlös känsla och mycket naturlig finish. Kommer i 32 olika toner, för att alla ska hitta sin ton.

Annons

Hollywood flawless filter – Charlotte Tilbury (reklamlänk). Ett viralt foundation-fenomen! Charlotte Tilburys bästsäljande foundation är verkligen proffs på att sudda bort ojämnheter och ge filter-effekt på huden.

Flawless finish skincaring foundationElizabeth Arden (reklamlänk). En vårdande och mediumtäckande hybrid mellan hudvård och makeup som innehåller hyaluronsyra och C- och E-vitamin som vårdar huden och ger ny lyster.

Good apple full-coverage transfer-proof vegan serum foundationKVD (reklamlänk). En fulltäckande foundation med naturlig finish som inte bara känns lätt på huden, utan också håller felfritt i upp till 12 timmar. En otroligt naturlig, men full täckning. Kommer i 40 nyanser.

Complexion rescue natural matte tinted moisturizer Bareminerals. (reklamlänk) En ny, matt version av ­Bareminerals oerhört populära Tinted moisturizer. Perfekt om du blir blank under dagen och ger ett strålande naturligt och vårdande resultat. .

Annons

Facefinity all day flawless foundation Max factor (reklamlänk). Tre smarta funktioner i ett – ­primer för hållbarhet, foundation med SPF 20 och concealer för perfekt täckning. Ger ett hållbart resultat med hög täckning och matt finish.

Felfri finish

Smink basprodukter makeup tips
Sergio HudsonFoto: Filippo Fortis

Som finish är det dags att kapsla in hållbarheten med puder, för att få en makeup som tar sig igenom hela dagen. Addera till sist bronzer eller highlighter efter tycke och smak. En highlighter används för att reflektera ljus och skapa lystereffekt på huden. Den är vanligtvis i form av en crème, puder eller flytande och finns i olika nyanser, som pärlemor, champagne, guld och rosé.

Bästa puderfavoriter

puder smink makeup basprodukter

Translucent loose setting powder ultra-blur Laura Mercier (reklamlänk). Drottningen av lösa puder har kommit i en ny version med filterskapande effekt. Smälter bokstavligen på huden och lämnar den mjuk, matt och full av lyster.

Annons

Devotion illuminating face powderDolce & Gabbana (reklamlänk). Oljeberikat lyxpuder som kombinerar fördelarna med flytande highlighter och puderhighlighter i en produkt med fantastisk textur. Ger ett sofistikerat och strålande resultat!

Soft focus transforming skin enhancer Makeup by Mario (reklamlänk). Närmast att betrakta som ett balsam för huden, med utjämnande effekt. Fått extremt viral spridning för otrolig, naturlig finish på huden.

Laguna bronzing powderNars (reklamlänk). En bronzer är perfekt även i vintertider som ett sista svep över kindben, näsrygg och panna. Och för att skapa en mjuk contouring.

Prisme libre powder xmas editionGivenchy (reklamlänk). En modemakeupklassiker som kombinerar ljusreflekterande och mattgörande puder, som blir nätt och supernaturligt på huden.

Hyaluronic hydra-­powder 8HA – By Terry (reklamlänk) . Detta hyaluronsyreboostade, silkeslena puder suddar omedelbart ut ojämnheter, minimerar porer och jämnar ut hudtonen.

Av Carin Hellman

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Denna artikel är från ELLEs beautybilaga (12/23) i samarbete med Saether.

Annons