Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa highlighter – favoriterna som får bäst i test

02 jun, 2022 
vad är highlighter och vilken highlighter är bäst? Här är bäst i test
Från glåmig till glammig på några få sekunder! En highlighter är superprodukten som ger ansiktet ett klädsamt glow och får kindbenen att poppa. ELLE listar årets bästa highlighters som likt magi trollar fram en strålande lyster.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En highlighter är stjärnprodukten som snabbt och enkelt ger lyster och liv till ansiktet. Den ljusreflekterande produkten kommer i flera varianter – kräm, stick, flytande och puder. Men hur vet man egentligen vilken produkt som passar bäst och var ska man applicera highlighter?

ELLE svarar allt du behöver veta om highlighter – och listar favoriterna i alla kategorier.

HIGHLIGHTER BÄST I TEST 2023 – HELA TOPPLISTAN

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna!

Vad är highlighter?

Highlighter är produkten du ska sträcka dig efter när du vill skapa ett fantastiskt glow och en lysande lyster. Highlighter är en ljusreflekterande produkt vars syfte bland annat är att framhäva ansiktsdrag och ge liv till trött och glåmig hud. Puder, kräm, stick eller flytande – produkten kommer i mängder av varianter som alla ger ett strålande resultat.

highlighter bäst i test
Dewy skin är trenden på alla läppar.

Hur använder man highlighter?

En highlighter används för att förstärka och framhäva partier i ansiktet och kan appliceras på flera sätt. Vill du haka på den senaste trenden där daggig lyster i hela ansiktet, så kallad dewy skin, står i fokus, ska du satsa på en flytande highlighter som antingen blandas med din foundation eller appliceras under din foundation.

Annons

Men en highlighter används också för att framhäva ansiktsdrag och appliceras då på kindben, näsrygg och amorbåge. Du kan också applicera highlighter under ögonbrynen, mitt på ögonlocket och i ögonvrån för att ge en illusion av större ögon.

Hur applicerar man highlighter?

Du kan applicera din highlighter på flera sätt. Föredrar du en highlighter i kräm eller flytande form är oftast fingrar eller en fuktad makeupsvamp bäst för att pressa in produkten. Föredrar du highlighter i puderform är en mjuk borste det bästa alternativet för att ge ett jämnt resultat. Tänk då på att använda en borste som inte är för hård och kompakt för att inte riskera att få två tydliga streck på kindbenen.

Viktigt att tänka på är också att inte överdosera. Visst är det härlig med glow, men för mycket av det goda kan ge ett onaturligt och pudrigt resultat. Se därför till att skaka av borsten innan du drar den över ansiktet.

Annons

Har du en fet t-zon och lätt blir blank kan det också vara en fördel att undvika highlighter i pannan och på näsryggen.

bästa highlighter
Chanel SS22.

Smal highlighterborste, 206 Precision Highlighter Brush – Flaer

206 precision highlighter brush är en vegansk borste med mjuka strån. Den smala borsten gör att du enkelt får din highlighter precis där du vill. Borsten är också extra bra att använda för applicering på näsryggen.

206 precision highlighter brush finns att köpa här (reklamlänk).

vegansk highlighterborste från flaer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Multiborste, Blush brush – Dior

Blush brush är multiborsten som kan användas till highlighter, rouge och contouring. Den snedskurna borsten fångar upp precis mängd produkt och smeker kinderna fint.

Blush brush finns att köpa här (reklamlänk).

vilken highlighter är bäst?

Vilken highlighter som passar dig beror dels på vilket resultat du önskar, och dels vilken hudtyp du har. Är din hud väldigt torr klär i regel ofta en kräm- eller flytande highlighter dina kinder bäst. Vill du också ha en jämn lyster över hela ansiktet ska du istället sträcka dig efter en tunn och flytande highlighter som går att blanda i din foundation eller använda som underlag under din foundation.

Annons

Det finns highlighters som är skimriga, dem med mer glitter och highlighters med en metallisk finish. Resultatet är såklart en smaksak!

bästa highlighter
Backstage på Lanvin SS22 på Paris Fashion Week.

Årets bästa highlighter – bäst i test

Highlighter stick, flytande highlighter eller klassiskt puder – ELLE har samlat favoriterna i alla kategorier!

Psst! Här hittar du också tips på bra billig highlighter.

Bästa highlighterpalett, Backstage glow palette 002 – Dior

Här är paletten som har allt och lite till (och som skapar ett ordentligt ha-begär). I den nätta dosan gömmer sig fyra färger som alla har fantastiskt fint skimmer som varken känns för pudrigt eller glittrigt i ansiktet. Resultatet blir naturligt och håller fint hela dagen.

Annons

Backstage glow palette finns i fyra olika varianter. En med färger som går åt guld, en med färger i roséguld och två som även har bruna nyanser som kan användas som bronzer. Alla paletter går dessutom fint att använda på ögonlocken för att göra en snygg sotning. Paletten må kosta en slant, men är en riktig investering, med tanke på hur mycket du kan skapa med en produkt.

Backstage glow palette finns att köpa här (reklamlänk).

dior highlighter
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa naturliga highlighter, Ambient Strobe Lighting Powder – Hourglass

Ambient strobe lighting powder är pudret för dig som vill ha en lättare lyster och supernaturligt resultat, men ändå vill få kinderna att skina läckert när ljuset ligger på. Den silkeslena highlightern från lyxiga Hourglass är otroligt dryg – efter närmare ett års användning ser dosan nästintill ny ut. Pudret, som ger en subtil effekt, går också att bygga upp för mer intensitet och känns trots flera lager inte alls pudrigt på kinderna.

Annons

Du kan läsa mer och köpa Ambient strobe lighting powder här (reklamlänk). Psst! Produkten finns också i minivariant om du vill testa innan du slår till på stort.

hourglass highlighter för naturligt resultat
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa liquid highlighter, Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer – Lumene

Underskatta aldrig en budgetprodukt! Invisible illumination nordic light instant illuminizer levererar som dyrgriparna, men till en bråkdel av priset (speciellt med tanke på hur dryg highlightern är). Den flytande highlightern har en smidig pipett och en lätt konsistens som gör att ingen gyllene droppe går till spillo.

Highlightern har många fina användningsområden. Den kan blandas i din foundation, läggas med ett tunt lager under din bas och såklart duttas på kindben. Highlightern ger ett ganska intensivt glow, men ser fortfarande naturlig och fin ut på kindbenen. Och det bästa av allt? Enklaste sättet att applicera är med fingrarna och highlightern smälter in fantastiskt fint med övrig makeup (till och med en puderbas).

Invisible illumination nordic light instant illuminizer finns att köpa här (reklamlänk).

lumene instant highlighter bästa liquid highlighter
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa highlighter stick, Highlighter stick – Milk Makeup

Highlighter stick är highlightern för dig som föredrar glamig glow före subtilt skimmer för två tunna lager får verkligen kinderna att stråla! Den krämiga highlightern appliceras bäst med (rena) fingrar vilket gör appliceringen både snabb och smidig. Highlightern innehåller dessutom återfuktande mangosmör och avokadoolja vilket är perfekt om du har hud som drar åt det torra.

Annons

Velar du mellan färger? Highlightern finns även som mini (men innehåller fortfarande generösa 6 gram), vilket gör att du enkelt kan hitta din perfekta nyans, utan att tömma plånboken.

Highlighter stick finns att köpa här (reklamlänk).

Milk makeup highlighter stick
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa highlighter bas, Essence Moonlighter Cushion – Cle Cosmetics

Föredrar du en jämn lyster över hela ansiktet är Essence Moonlighter Cushion från Cle ett måste i din necessär. Den härliga och återfuktande highlightern kan användas på många sätt. Men för att trolla fram den perfekta, lätta lystern som skapar en dewy look, kan den superfina highlightern användas tunt över hela ansiktet.

Essence Moonlighter Cushion finns att köpa här (reklamlänk).

bästa återfuktande highlighter hela ansiktet bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa kräm highlighter, Rose Quartz Luminizer – Kora Organics

En kräm highlighter kan appliceras på flera sätt – med fingrar, en kompakt borste eller en makeupsvamp. Rose quartz luminizer är väldigt krämig i konsistensen när den värms upp och lägger sig bäst på kinderna med hjälp av en makeupsvamp. Den ekologiska highlightern från Miranda Kerrs skönhetsmärke Kora Organics, ger ett väldigt fint och daggigt resultat, utan minsta tendens till glitter. Dessutom är den otroligt dryg!

Här kan du läsa mer och köpa ekologiska Rose quartz luminizer (reklamlänk).

kora organic highlighter ekologisk highlighter
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa pigmenterade highlighter, GLAZED DONUT HIGHLIGHTER – Ofra Cosmetics

Ofra cosmetics ikoniska highlighter i nyansen Glazed donut är den perfekta pärlemorskimrande nyansen för ljusare hudtoner. Önskar du istället en highlighter som påminner om ett glas bubblande champagne kommer nyansen Rodeo Drive inte att göra dig besviken och vill du ha snäppet mörkare och mer bronsigt är Bali nyansen för dig.

Oavsett vilken av färgerna du väljer kan du förvänta dig en highlighter med otroliga pigment! Det är lätt att bli lite för ivrig när man ser hur kinderna genast får en strålande lyster, så vill du vara säker på att highlightern sätter sig ordentligt och inte bli för pudrig, är det bäst att jobba i flera tunna lager. Resultatet blir glow med stort G.

Klicka här för att komma direkt till produkten. (reklamlänk)

ofta highlighter
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: Årets bästa veganska sminkborstar – vinnarna av bäst i test 2022

Foto: TT

Hedda Stiernstedt: Så ser min beautyrutin ut – del 2Brand logo
Hedda Stiernstedt: Så ser min beautyrutin ut – del 2

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons