Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Selena Gomez i exklusiv intervju – om framtiden och det DÄR nya glosset

24 apr, 2023 
Selena Gomez nya produkter Rare.
En eldsjäl för att belysa frågor om psykisk ohälsa, men också megastjärnan bakom ett av senaste årens mest omtalade beautyvarumärken. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman fick en exklusiv intervju med självaste Selena Gomez.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nailsBrand logo
Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nails

Hur gör man ens en beskrivning av en av världens mest omtalade kvinnor? Världens mest följda kvinna på Instagram, beautyentreprenören, sångerskan, skådelspelerskan, aktivisten – självaste Selena Gomez.

Så hur surrealistiskt är det inte att det plingar till i mailkorgen en tisdagsförmiddag, med med ett meddelande som har rubriken: "Här kommer svaren från Selena Gomez".

Selena Gomez.
Selena Gomez och Rare beautys nya lipgloss.

För drygt två år sedan lanserade nämligen Selena det som har kommit att bli ett av de största kändisbeautyvarumärken – Rare Beauty. Och nu är det flera nyheter på gång för varumärket.

Annons

Selena om hur hon skapade Rare beauty

Berätta om din inspiration när du skapade Rare?

– Jag ville skapa ett varumärke som kunde göra skillnad. Jag vet hur omöjliga skönhetsstandarder kan påverka din mentala hälsa och jag hörde det från andra människor också.

Min förhoppning med Rare Beauty är att vi har öppna samtal kring skönhet och mental hälsa och kan förändra branschen tillsammans genom att bryta ner orealistiska standarder för skönhet.

Selena Gomez röda mattan
Selena på Critic choice awards.

Hur vill du göra skillnad i skönhetsbranschen med Rare?

– Jag har varit högljudd om hur det är att känna press att se ut på ett visst sätt under hela mitt liv, så jag ville hjälpa till att förändra samtalet kring skönhet. Det handlar om att bryta ner orealistiska skönhetsstandarder och fokusera på att omfamna det som gör oss till oss.

Annons

Jag hoppas att vi med Rare Beauty att utmana skönhetsnormer genom att forma positiva samtal kring självacceptans och mental hälsa.

Selena Gomez om psykisk ohälsa

Selena Gomez röda mattan
Selena Gomez på årets Golden Globe awards.

Berätta om vikten för ditt välgörenhetsprojekt Rare impact fund och varför det är så viktigt för dig att donera till psykisk ohälsa?

– När jag skapade Rare Beauty visste jag att mental hälsa skulle stå i främsta rummet för vårt syfte. Jag har varit öppen om min egen mentala hälsoresa och det ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Vi vill se till att fler ungdomar har psykisk hälsa i skolan på samma sätt som de utbildas om fysisk hälsa. Vi samarbetar med experter på mental hälsa och organisationer för att utbilda vårt samhälle och dra nytta av kraften i människors egna berättelser för att minska stigmatiseringen i samband med mental hälsa.

Annons

Selena om sina favoritprodukter

Vilka är höjdpunkterna och hjälteprodukterna i din nya sommarkollektion för Rare?

– Jag är så exalterad över dessa produkter – de är perfekta för sommaren!

Den produkt jag är mest exalterad över är Soft pinch tinted lip oil. (reklamlänk) Formulan är olik allt jag har upplevt i en läppolja. Det fortsätter som en gelé som förvandlas till en lätt olja och lämnar en fläck efter sig som verkligen håller.

Vi kom också ut med två nya nyanser av Soft pinch liquid blush (reklamlänk) – Worthy and Virtue – och en nyansförlängning av Warm wishes effortless bronzer (reklamlänk), som inkluderar kallare toner för contouring.

Selena Rare

Kan smink vara terapi? I så fall – hur?

– Jag tror att terapi är en väldigt viktig del av din hälsa och egenvård, men smink kan vara väldigt terapeutiskt! Jag älskar att sminka mig och mina vänners smink – det är ett roligt sätt att uttrycka dig själv, få kontakt med dig själv och dina vänner och ändra det utifrån ditt humör.

Annons

Dina topp tre favoritprodukter? (om det ens går att välja..?)

– Det är inte möjligt, men jag ska försöka. Just nu skulle jag säga...

Lip oil rare beauty
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Soft pinch tinted lip oil (reklamlänk) – vi har precis lanserat dem och jag är så exalterad över att dela med mig av vad jag har haft på mig de senaste månaderna! Färgen är riktigt pigmenterad och aldrig klibbig.

Sedan måste det vara Soft pinch liquid blush (reklamlänk) – vi vet alla att en prick håller hela dagen, och var inspirationen till läppoljorna. Jag älskar också min Positive Light Under Eye Brightener (reklamlänk) – den är så lätt att använda, ljusnar omedelbart och får mig att se mer vaken ut – perfekt på dagar utan smink.

Annons

Selena om att ta paus från sociala medier

Hon är världens mest följa kvinna på Instagram, men vilka knep har hon själv för att skapa ett sunt förhållande till sociala medier.

Har du ett knep att dela för att stoppa negativa tankar?

– Sluta scrolla på sociala medier och ta kontakt med människorna i ditt liv som får dig att må bra.

Och dina bästa tips om hur man gör sociala medier till en glad plats, och inte ett mörkt kaninhål?

– Kom ihåg att du inte definieras av en kommentar eller en like. Sociala medier är en riktigt stark närvaro i våra liv och ännu mer för unga människor – jag tror att vi alla måste komma ihåg att det här är höjdpunkter som inte visar det svåra och inte speglar våra verkliga liv. Du bör också ta digitala detoxar när du behöver dem!

Selena Gomez
Selena Gomez.

Du har en ledig dag – vad är din absoluta favoritsak att göra?

– Jag älskar att umgås med mina vänner och familj! Och mina hundar förstås.

Har du någon strategi när det gäller att sätta gränser för ditt arbetsliv?

– Jag är inte säker på att jag har kommit på det här än – ibland kämpar jag med tidshantering – men jag har turen att få arbeta med några fantastiska människor som inte får det att kännas som jobb.

Foto: TT/Shutterstuck.

Annons