Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Säsongens trendigaste hårparfymer – våra 5 favoriter

17 jul, 2023 
AvPenellope Ness
Säsongens bästa hårparfymer, vi listar 5 favoriter
Hårparfymen har blivit en riktig snackis på TikTok, och är ett enkelt knep för att fräscha upp håret mellan tvättdagarna utan att tynga ner det. Vi listar våra favoriter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är årets hårtrender 2023Brand logo
Här är årets hårtrender 2023

TikTok bjuder på ett obegränsat antal knep för att stärka och vårda ditt hår, och nu verkar även hårdofter har blivit virala på plattformen. Produkter som Supermilk från Lush har sålt slut på bara ett par dagar och är ytterligare ett bevis på att hårdofter och hårparfymer är en av säsongens mest älskade produkter. Vi har samlat allt du behöver veta om dem!

Vad är en hårparfym?

Om du inte redan har hört om hårparfym är det hög tid att integrera den i din heliga hårvårdsrutin. Det rekommenderas nämligen inte att du använder din kroppsparfym i håret. Alkohol, som är en ofta förekommande ingrediens i vanliga parfymer kan skada och torka ut ditt hår.

Annons

Det är dock viktigt att inte förväxla eller förvänta dig att en hårparfym ska ersätta ditt torrschampo, precis som att du inte skulle byta ut din deodorant mot en vanlig parfym. Hårparfymens enda syfte är att få håret att lukta gott. Det blir ett extra steg i din doftrutin, som kommer ge dig den där långvariga och personliga lukten.

Hårvårdsrutin med en hårparfym

Parfymen kommer att vara sista steget i din hårvårdsrutin. Den används för att ditt hår ska behålla samma goda doft mellan hårtvättarna. Det viktigaste att tänka på när du ska välja din hårparfym är att den fungerar med resten av dina dofter. Något som adderar till din dagliga hudkräm, schampo, balsam och kroppsparfym. Här listar vi ett antal av våra favoriter.

Trendigaste hårparfymerna 2023

1. Gypsy water – BYREDO

En hårparfym som doftar tallbarr och sandelträ, med inslag av bärnsten och färsk citrus.

Gypsy water, hårparfym, BYREDO
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Honey infused perfume – Gisou

Annons

En delikat hårparfym berikad med Mirsalehi-honung. Den ger en fräsch känsla och håret doftar av Gisous signaturdoft, honung.

Honey Infused Perfume av Gisou
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Silk perfume – Balmain

Om du använder andra Balmain-produkter är det här hårparfymen för dig. En lyxig parfym med tydliga basdofter som du kommer att känna igen från andra produkter från märket.

Silk perfume, hårparfym av Balmain
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Super milk – Lush

Annons

TikToks virala hårdoft från Lush. Den innehåller mandelmjölk, citronsaft och havremjölk som mjukar upp håret, lugnar hårbotten och ökar glansen.

Supermilk av Lush
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Miss Dior hair mist – Dior

Den här hårmisten luktar precis som den klassiska parfymen, med en oändlig mängd av fräscha och blommiga noter.

Miss Dior hair mist, Dior
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Instagram / @hallebailey @zaralarsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons