Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Allt du vill veta om Rosie Huntington-Whiteleys beautyrutin

25 nov, 2022 
Toppmodell, skådespelerska – och även dedikerad beautyentreprenör. ELLE träffar Rosie Huntington-Whiteley i Stockholm för ett samtal om sin kärlek till Skandinavien och att driva en egen beautylinje, Rose Inc.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vinnarna i ELLE beauty awards 2022Brand logo
Vinnarna i ELLE beauty awards 2022

Efter decennier i makeupstolen, på catwalken och film har toppmodellen och skådespelerskan Rosie Huntington-Whiteley adderat beautyentreprenör på sitt CV.

Nu sitter hon uppflugen i soffan på hotell Ett hem i Stockholm och känns så mycket som... hemma!

Rosie Huntington W Ett hem
Rosie Huntington-Whiteley på Ett hem i Stockholm.

– Jag vågar knappt erkänna det, men detta är min första gång jag är i Sverige. Det känns verkligen så märkligt, för Skandinavien har så länge varit en stil- och estetisk inspiration för mig. Både när det kommer till inredning, mode och skönhet. Och även som grund när jag skapat mitt eget beautyvarumärke.

Annons

Rosie är nybliven tvåbarnsmamma

För den 35-åriga brittiska toppmodellen och skådespelerskan är sedan 2021 grundare till makeup- och hudvårdslinjen Rose Inc. Efter femton år med Los Angeles som bas tillsammans med sin skådespelande man Jason Statham, flyttade paret hem till England tillsammans med sonen Jack strax innan pandemin 2019. Tidigt i år fick även paret dottern Isabella, som snart fyller ett år.

Rosie utstrålar pondus och självklarhet och en air av både ödmjukhet och lugn. För dagen klädd i en hel kostym från svenska Dagmar – ett av flera svenska modevarumärken hon vurmar för.

Rosie Huntington-Whiteley
Stor beundrare av många svenska modevarumärken.

– Ja, ingen som följer mig har nog missat att jag även älskar Totême. Och jag beundrar även vad Ben Gorham och hans Byredo skapat. Skandinavien och Sverige är och förblir verkligen en av mina stor inspirationer – det är inte omöjligt jag levde här i ett tidigare liv, säger hon och skrattar.

Annons
Rosie Huntington-Whiteley
Grundade Rose Inc 2021.

hur kom du fram till att du ville skapa ett eget beautyvarumärke?

– Efter decennier i makeupstolen, backstage på visningar och inspelningar har jag närt och odlat ett djupt intresse för makeup. Man kan säga att jag samlat på mig en hel del bra tips och trix! Men det var extremt viktigt för mig att min egen linje inte skulle bli "just another celebrity brand", utan något som jag genuint och dedikerat skapat från grunden.

Rose Inc i Sverige

Rose Inc började först som en plattform med samma namn, 2018. Ett beautycommunity där Rosie själv skapade innehåll och inspirerades av vad läsare läste och ville veta mer om.

Annons
Rosie Huntington-Whiteley
"Jag har alltid inspirerats av Skandinavien."

– Idén till att skapa ett eget varumärke var inget som kom till mig genom att någon tände en glödlampa – det är en idé som formats under 6-7 år fram till vi lanserade för ett år sedan, 2021. För jag ville inte bara sätta mitt namn på produkter eller ett koncept som nästan var färdigt – jag ville skapa ett varumärke själv, från grunden.

Rose Inc SPF
Klicka på bilden för att komma direkt till makeupen.

vad var viktigast för dig i skapande av Rose Inc?

– Att vara ödmjuk inför att vilja lära mig och också låta det ta tid att hitta rätt samarbetspartners. För är det något jag vet nu så är det att det är mycket jobb att driva ett skönhetsvarumärke från grunden, haha. Jag har haft turen och lagt mycket tid på att hitta rätt partners och hålla mig till den linje som är Rose Incs DNA.

Annons
Rose Inc bronzer
Klicka på bilden för att komma direkt till makeupen.

– Jag är, kanske inte alltid för mitt eget bästa, extremt noga med detaljer. Men det var också viktigt för mig att Rose Inc inte kompromissade med hållbarhet, både när det kommer till innehåll och förpackningar. Alla förpackningar är återvinningsbara och delvis gjorda av återvunnet material. Och alla produkter som är i palett-form finns som refill.

Du har varit öppen med tampas med acne i vuxen ålder, hur har det präglat Rose Inc?

– Jag har haft acne i stort sett hela mitt vuxna liv och mitt yrke har knappast gjort det mycket bättre med att frekvent sminkas på och av. Så jag har inte kompromissat med ingredienserna i min egen linje och det har varit oerhört viktigt att alla Rose Inc-produkter ska vara rena och icke-komedogena för att passa även en acnebenägen hy. För jag vet hur jobbigt och problematiskt det är!

Annons
Rosie Huntington-Whiteley
Rose Inc finns nu exklusivt på NK.

Rose inc säljs exklusivt på NK

Och här hemma i Sverige har nu varumärket lanserats på NK i Stockholm och online. (reklamlänk) Sedan lanseringen för lite drygt ett år sedan har redan flera produkter fått prestigefulla skönhetspriser och en av bästsäljarna är Skin enhance ilumimous tinted serum (reklamlänk). Ett luftigt och lätt underlag där pigmenten är i små mikrokaplsar som "poppar" och smälter till en naturlig och lystrig bas (i 14 olika toner).

Annons

Även Rosies krämiga rouge Cream blush (reklamlänk) har snabbt blivit hype och kommer även som refill.

Tinted serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkterna.

Är det några andra celebrity brands som inspirerat dig?

– Rihanna och hennes Fenty beauty var så banbrytande och förändrade hur vi såg på så kallade kändisvarumärken. Och hon och Fenty är så trogna sitt DNA, det beundrar och respekterar jag. Vad de gjort för inkludering och glamfaktorn inom beauty, det hyser jag stor respekt för.

Annons