Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Nya beautyhacket – lip stain istället för läppenna

29 aug, 2023 
AvSade Borquez
Nya beautyhacket – lip stain istället för läppenna
Ett nytt beautyhack som har potential att förändra ditt lip-game trendar på TikTok. Det stavas lip stain, ger en fyllig och definierad look och är en stark utmanare till läppennan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #12 – Hanna ArdéhnBrand logo
Min rutin #12 – Hanna Ardéhn

Om du nyligen har scrollat igenom TikTok, har du förmodligen lagt märke till en spännande ny skönhetstrend – nämligen användningen av så kallade lip stains som läppennor.

Läppennor har hittills spelat en avgörande roll när det kommer till att förbättra läppstiftets hållbarhet och förhindra att färgen blöder ut. Valet av färg på läppenna har också förmågan att förstärka formen på dina läppar – använder du en penna i en mörkare nyans än ditt läppstift skapas en illusion av fylligare och väldefinierade läppar.

Annons

VAD ÄR skillnaden på LIP STAIN och läppstift?

Lip stain är precis vad det låter som. En produkt som färgar dina läppar. Produkten är designad för att absorberas av dina läppar. Färgen når djupare och stannar helt enkelt kvar längre jämfört med ett läppstift som appliceras ovanpå läppen och måste fyllas på regelbundet under dagen. Formulan är fortfarande mjuk och framför allt smetfri när du väl applicerat färgen.

LIP STAINS som LÄPPENNAN – SÅ GÖR DU

Följ guiden steg för steg för att bemästra denna spännande nya läpptrend.

Steg 1 – Välj din färg på lip stain

Börja med att välja ut den lip stain som kompletterar din makeup-look. Det kan också vara bra att kika lite på vilken sorts applikator du föredrar. Vissa är mer borstliknande, medan andra påminner om tuschpennor.

Poutsicle Hydrating Lip Stain, Zesty Bestie – Fenty Beauty

Fenty bautys lip stain håller dina läppar glansiga och återfuktade hela dagen, samtidigt som produkten ger en glödande röd färg. Finns i fler färger och finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons
Lip stain från Fenty Beauty. Poutsicle hydrating lip stain, zesty besty – Fenty Beauty.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Water Lip Stain, 02 orange water - CLARINS

Ge dina läppar en apelsinfärgad tint med Clarins water lip stain. En lip stain med vattenliknande textur som snabbt absorberas och lämnar ett matt resultat efter sig, nästan som en tatueringsliknande effekt. Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Lip stain med apelsinfärgad tint från Clarins. Water lip stain, 02 orange water – Clarins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Practically Permanent, Lip Stain Marker - r.e.m. Beauty

Denna lip stain från r.e.m beauty med tuschpenna-liknande form ger en smidig applicering och mjuk jordgubbsrosa nyans. Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Annons
Practically permanent lip stain marker, r.e.m. beauty. Lip stain i en mjuk jordgubbsrosa färg och med en tuschpenna-liknande applikator.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Steg 2 – Definiera din läppkontur

Dags att påbörja den kreativa processen. Måla dina läppar. Du väljer själv om du vill hålla dig längs läppkanterna eller om du vill jobba strax utanför för att skapa volym. Ett tips för att få läpparna att se fylliga ut är att du målar utanför läppkanten enbart vid amorbågen och längs mitten av underläppen – som en skugga.

@makeupbyalissiac

Idc im not gonna stop talking about the Palladio lip stain. I love it so much!! #BeautyReview #BeautyHacks #makeuptutorial

♬ original sound - Alissia

Steg 3 – Smeta ut och förfina

Slutför din applicering genom att försiktigt blanda och jämna ut kanterna för att uppnå en sömlös finish och ta bort eventuell överflödig produkt. Ett bonustips om du råkat måla utanför är att applicera concealer med en liten borste precis vid läppkanten.

Annons

Steg 4 – Toppa med läppglans eller ett ljusare läppstift

Som en sista touch kan du applicera ett glossy läppglans, med eller utan nyans, för att ge dina läppar en strålande effekt. Du kan också välja ett läppstift i en nyans något ljusare än din lip stain.

Gloss Bomb Universal Lip Luminizer Glass Slipper - Fenty Beauty

Uppnå en fyllig och superglossy effekt med ett svep av Fenty Beautys genomskinliga läppglans! Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Gloss Bomb Universal Lip Luminizer, Glass Slipper, ett genomskinligt läppglans från Fenty Beauty
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TikTok

Annons