Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Nobel 2023: Se hårtrenderna från årets Nobelfest

10 dec, 2023 
nobel 2023 hår uppsättningar trend frisyr
Årets Nobel 2023 bjuder på både strass, stenar – och otroliga håruppsättningar. ELLEs beautyredaktör har samlat årets snyggaste hår. Här hittar du hårlooksen som sticker ut extra mycket!
Annons
Här är kronprinsessans populäraste NobeldiademBrand logo
Här är kronprinsessans populäraste Nobeldiadem

Diadem som glimmar vackert och galaklänningar med extra allt – årets Nobelfest 2023 står som vanligt för vackra kreationer, fin makeup och snygga håruppsättningar.

De eleganta klänningarna har ofta en klassisk siluett med mycket strass, spets och stenar som också kombineras med en minimalistisk och elegant makeup. Men håret däremot brukar ofta vara betydligt mer avancerat, som en kontrast till den enkla makeupen. Under förra årets Nobel såg vi till exempel både Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia med håret uppsatt i fylliga knutar. Och även i år såg vi kungligheterna stråla i stilsäkra uppsättningar!

Annons

Årets hårlooks från Nobel 2023 – kungligheterna och gästernas håruppsättningar

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat håren som sticker ut extra mycket under årets Nobelfest 2023!

Nobel 2023: Kronprinsessan Victorias hår

kronprinsessan victoria hår nobel 2023
Christine Olsson/TT

Kronprinsessan strålade under prisutdelningen! Enligt ELLEs kungliga expert Sara Ericsson är kronprinsessans lila klänning designad av Camilla Thulin och är ett återbruk. Kronprinsessan bar klänningen fösta gången på en galamiddag 2022. Håret, som var uppsatt i en låg och fyllig knut, påminner mycket om förra året look, men i år kombinerades håruppsättningen med ametistgarnityret som drottningen bar förra året.

Annons
Christine Olsson/TT

Nobel 2023: Prinsessan Sofias hår

prinsessan sofia hår nobel 2023
Jonas Ekströmer/TT

Prinsessan Sofia kombinerade den svarta klänningen med en elegant och extravagant uppsättning och ett diadem med smaragder. Prinsessan Sofia lät gardinluggen vila lätt ovanför öronen. Till skillnad från förra året satsade prinsessan Sofia i år på en något mer avslappnad och inte lika stramt uppsatt hårknut. I hårknuten fanns dessutom trendiga detaljer i form av rosettliknande blommor som håraccessoar.

Annons
Christine Olsson/TT

Nobel 2023: Drottning Silvias hår

drottning silvia hår uppsättning
Christine Olsson/TT

Drottningen är känd för att ofta satsa på pompösa och voluminösa uppsättningar. Och årets eleganta håruppsättning är inget undantag! Vi gissar att drottningens håruppsättning har skapats av drottningens frisör Peter Hägelstam, en av ägarna bakom Björn Axén, som också är kungliga hovleverantörer.

Annons

– Drottningen bär Drottning Sofias diadem. Det är ett av drottningens favoritdiadem och det diadem som hon burit vid flest Nobelfester. Det passar drottningens huvud perfekt och är väldigt majestätiskt, säger ELLEs kungliga expert Sara Ericsson.

JONATHAN NACKSTRAND

Foto: TT

Annons