Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Matilda Djerfs hårrutin – steg för steg till Matildas lugg och volym

21 mar, 2024 
Matilda Djerf hår rutin steg för steg
Foto: TT
En enkel gardinlugg och härlig volym – Matilda Djerfs signaturhår har blivit känt över hela världen. Men hur får man till looken hemma? ELLE fick en exklusiv träff med Matilda Djerf som guidar dig till hur du lyckas med hennes hår. Så gör du steg för steg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Matilda Djerfs oväntade hårhack – så behåller du volymenBrand logo
Matilda Djerfs oväntade hårhack – så behåller du volymen

Hon har satt den skandinaviska stilen på kartan och fått människor över hela världen att drömma om gardinlugg och ett hår med en vacker volym. Nu ger hon sig dessutom in i skönhetsbranschen med Djerf Avenue Beauty, något som hon i en exklusiv intervju med ELLE berättar har varit en dröm sedan länge.

Matilda Djerf hår guide steg för steg djerf avenue beauty
Matilda Djerf med sitt signaturhår.Djerf Avenue Beauty

Matilda Djerfs signaturhår – gardinlugg och volym

För ELLE berättar Matilda också att hon har blivit så starkt förknippad med sitt signaturhår att folk hör av sig och kan vara lite tjuriga och fråga om hon håller på att spara ut sin lugg när den börjar bli lite för lång. Men det enkla svaret är att Matildas frisör finns fyra timmar bort.

Annons

Matilda Djerfs hår – guide med steg för steg

Frågan många ställer sig är hur man faktiskt lyckas med Matildas look. Mycket hänger såklart på vilken frisyr och hårtyp du har. Men här delar Matilda Djerf med sig av de hemliga knepen. Följ Matildas (enkla) guide för att lyckas med hennes signaturhår!

Så får du till Matilda Djerfs berömda lockar – steg för stegBrand logo
Så får du till Matilda Djerfs berömda lockar – steg för steg

Matilda Djerfs hår: Steg 1 – Tvätta håret

– Jag tvättar mitt hår en till två gånger i veckan och det är verkligen avgörande. Inte mer gånger! När jag tvättar mitt hår använder jag alltid ett väldigt vårdande schampo och ett vårdande balsam. Och jag försöker även att köra en hårmask i alla fall en gång i månaden. Jag är inte bättre än så tyvärr.

Annons

Matilda Djerfs hår: Steg 2 – Applicera leave in-produkt

– Efter att jag har duschat så blir det alltid någon sorts leave in-kräm eller någon olja för att sedan torka håret.

Matilda Djerfs hår: Steg 3 – Låt håret självtorka

– Jag låter alltid mitt hår självtorka till typ 70-80 procent. Och alltid när människor säger så funderar jag alltid vad det egentligen betyder. Men det ska vara fuktigt men inte genomblött.

matilda djerf hår rutin guide steg för steg tips
Föningen är viktig för Matilda Djerfs signaturlook.Djerf Avenue Beauty

Matilda Djerfs hår: Steg 4 – Applicera styling mist med värmeskydd

– Sedan brukar jag alltid föna mitt hår, men innan jag fönar mitt hår så använder jag vår Breezy Styling Mist från Djerf Avenue Beauty (reklamlänk). Den har värmeskydd i vilket är jätteviktigt. Du ska alltid ha värmeskydd när du lägger värme på ditt hår. Så jag sprayar detta genom hela håret.

Annons

Matilda Djerfs hår: Steg 5 – Föna håret med rundborste

– Jag brukar sektionera, så jag brukar börja med en del, blåsa med fön, sedan nästa del, blåsa, nästa del, blåsa. När jag fönar mitt hår så använder jag alltid en rundborste. Vanligtvis använder jag min Dyson Airwrap. Det är den bästa produkten som finns. Lite pricey men väldigt värt det.

Matilda Djerf hår: Steg 6 – Låt håret svalna i små klämmor

– När jag fönar brukar jag göra lite olika. Ibland kör jag att jag blåser utåt, ibland blåser jag inåt. Men det jag brukar göra är att jag blåser och sedan fäster jag upp det med små klämmor. Jag tar en liten, liten klämma och låter det svalna i den här lilla locken i klämman. Och sedan, i slutet så låter jag dem sitta i kanske fyra minuter extra

Matilda Djerf hår: Steg 7 – Borsta ut lockarna

– Sedan tar jag ut det och borstar igenom håret. Och det är egentligen det jag gör för att få min signatur-blowout. Det tar lite tid, är lite armträning, men det blir väldigt, väldigt fint!

Här kan du köpa Djerf Avenue Beauty (reklamlänk)

Foto: TT, Djerf Avenue

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons