Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Margareta Grääs lanserar smink – allt om nya samarbetet

05 jul, 2024 
Hon är en av Sveriges främsta beautyprofiler, har över 130 000 prenumeranter på Youtube där hon genom åren bland annat har öppnat tusentals adventskalendrar. Nu tar Margareta Grääs nästa steg i karriären och lanserar makeup. För ELLE berättar hon allt om nya samarbetet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #24 – Yandeh SallahBrand logo
Min rutin #24 – Yandeh Sallah

Margareta Grääs är i grunden makeupartist, men i februari 2016 startade hon sin Youtube-kanal och blev snabbt känd som beautyfantasten som öppnar och recenserar adventskalendrar. Åtta år, 1 600 videos och 130 000 prenumeranter senare är hon en av Sveriges främsta beautyinfluencers. Nu tar hon nästa steg i karriären och lanserar makeup tillsammans med beautyentreprenören och makeupartisten Linda Hallberg. Ett samarbete som tagit nästan två år att genomföra.

– Det känns jättebra, men väldigt konstigt. Vi har jobbat med det här så himla länge och jag har hela tiden bara tänkt att lanseringen kommer sen, men nu är det inte sen längre, utan nu går vi live, säger Margareta Grääs.

margareta grääs släpper smink med lh cosmetics

Margareta Grääs släpper smink med Lh cosmetics

Hur går tankarna inför lanseringen?

– Det har känts jättelugnt tills nu. Jag har faktiskt ganska mycket ångest. Jag tror att alla som jobbar med det jag gör och sätter sitt namn på något kan känna igen sig i den känslan. Jag tänker på vem det är som ska köpa produkterna och undrar vad det ska bli av allt det här. Alla är så stöttande och snälla, så det kommer att gå bra. Men just precis nu känner jag mycket ångest, men är såklart jättetaggad och spänd också!

Annons

När frågan om ett samarbete först kom var svaret självklart för beautyprofilen.

– Jag sa bara ja på en gång! Min manager Matilda får mig alltid att tänka på alla aspekter men jag kände bara direkt ja och let’s go! Linda är en husgud för mig och är, och har alltid varit en otrolig förebild! Jag kan verkligen inte komma på en bättre matchning än att få göra det här med Linda och Lh cosmetics.

Resultatet blev en ögonskuggspalett, en duoprodukt för kinderna och ett läppstift.

– Vi var överens väldigt tidigt om att vi ville göra ögonskuggor och det var inte speciellt svårt att komma fram till att det skulle bli en färgglad sådan. Duo dimension och Fantastick, är mina två favoritprodukter från Lh cosmetics sedan innan och jag tycker att de produkterna speglar mig mycket, för att de är enkla att använda och alla kan använda dem. Och det är jätteviktigt för mig!

På vilket sätt ser man dig i kollektionen?

Annons

– Det är väldigt mycket färg i ögonskuggspaletten framför allt, vilket är väldigt mycket jag. Jag var mån om att jag ville få med mycket av mig i den, så den är lite spretig åt alla håll, samtidigt som den är väldigt välkomponerad och okomplicerad. Man kan göra så otroligt mycket med den! Jag har också döpt skuggorna i paletten efter det som är viktigt för mig.

lh cosmetics margareta grääs smink

Det är inte första gången Margareta Grääs får förfrågan om att göra ett samarbete i form av produkter med ett företag. Men hon säger själv att det bara finns en handfull märken hon faktiskt skulle kunna tänka sig att göra en kollektion med. Och i produktskapandet med Lh cosmetis har hon varit involverad i allra högsta grad.

Annons

– Jag har varit med och petat från början till slut. Alla jobbiga saker, som hur de ska verkställa det som jag önskar har varit Lhs jobb, men jag har fått vara involverad i vilka produkter som ska släppas, hur produkterna ska vara, vilka färger det ska vara, hur förpackningarna ska se ut och hur kampanjen ska vara.

Att processen skulle vara svår var Margareta Grääs inställd på, men att det skulle ta så lång tid att framställa produkterna var något hon inte riktigt hade räknat med.

– Jag hade en ganska tydlig insikt i att det är svårt att framställa produkter, men det är fler steg än vad jag tänkte. Bara en sådan grej som att förpackningar måste vara klara så långt innan själva sminket är färdigt. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att lite papp och kartong skulle ta så lång tid, eller vara svårare att ta fram än själva makeupen i sig.

margareta grääs linda hallberg smink

Margareta Grääs om att starta eget beautymärke

På frågan om hon själv skulle kunna tänka sig att skapa ett eget beautymärke kommer svaret snabbt – och tydligt:

Annons

– Absolut inte ett starta eget märke från scratch! Jag är snarare jättemycket mer anti nu än innan och det finns så många bra märken redan. Jag ser till exempel på Linda, som är den mest kreativa människan jag någonsin har träffat. Att hon behöver lägga den kreativiteten på pappersarbete och mejlande, nej, det ser så tråkigt ut!

Jag vill absolut inte ett starta eget märke från scratch

Margareta Grääs

Hon fortsätter:

– Hade jag kunnat göra hela grejen, men bara den kreativa biten, hade jag tyckt att det var kul, men jag tror inte att det är så det funkar när man startar ett sminkmärke. Det räcker inte bara med att vara kreativ, man måste kunna göra allt! Däremot hade jag kunnat tänka mig att göra flera kollektioner, men då handlar det om rätt kollektion vid rätt tillfälle och med rätt märke.

Hur ser dina planer för framtiden ut?

– Det låter ju deppigt, men det är snart adventskalendersäsong igen och allt vad det innebär. Nu har det varit fokus på den här kollektionen och det kommer att vara mitt fortsatta fokus framöver. Jag har jättemycket tankar och planer på hur jag kan inspirera andra med produkterna!

smink margareta grääs lh cosmetics lansering

När släpps Margareta Grääs samarbete med Lh cosmetics?

Produkterna finns att köpa från och med den 10e juli på lhcosmetics.com. Produkterna kommer också att komma till Kicks.

Om Margareta Grääs

Ålder: 31år

Bor: Kalmar

Familj: Sambon Fredrik

Följ: @margaretagraas

Annons