Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Hudvårdsmärket Mantle inför 18-årsgräns på sina produkter

18 mar, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
mantle hudvård 18-årsgräns
Mantle
Hudvård har blivit en het fråga då många unga tidigt börjar med aktiva ingredienser, inspirerade av avancerade hudvårdsrutiner på TikTok. Det vill hudvårdsföretaget Mantle nu sätta stopp för genom att införa 18-årsgräns på sina produkter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du borde veta om retinolBrand logo
Allt du borde veta om retinol

Att visa upp avancerade hudvårdsrutiner på Tiktok har blivit en explosionsartad trend som letat sig långt ner i åldrarna. Därtill har debatten följt, eftersom många menar att det är problematiskt att så unga personer och barn använder aktiv hudvård. En del dermatologer har gått ut och uttryckt oroa för att barn med känslig hy experimenterar med starka produkter och har ifrågasatt om de potentiella biverkningarna som solkänslighet och torrhet kan utgöra större risk för unga. Nu sätter TikTok-hajpade märket Mantle stopp för försäljningen av sina produkter till minderåriga.

Annons
mantle grundare
Stina Lönnkvist och Josefin Landgård grundade Mantle 2020.Lars Brønseth

Svenska hudvårdsjätten, som gjort stor succé i sociala medier sedan de lanserades 2020, har lagt in en pop-up på hemsidan där man från och med den 18 mars måste verifiera sin ålder för att komma in på hemsidan. Anledningen är att de inte längre vill sälja aktiva och potenta produkter till barn och ungdomar, enligt ett pressmeddelande.

Mantle inför 18-årsgräns

“11-åringar ska inte använda retinoider. Det känns väldigt viktigt för mig att göra något när vi ser den här trenden växa lavinartat. Som en aktör i branschen tycker vi att varumärken och återförsäljare ska ta ansvar för att skydda ung hud. Att införa en åldersrestriktion är ett enkelt och förhoppningsvis effektivt sätt att begränsa trenden.” , säger Josefin Landgård, vd för Mantle, i ett pressmeddelande.

Annons
mantle åldersgräns
Mantle inför åldersgräns på sina produkter.Mantle

Retinol är en form av A-vitamin som ofta används i hudvårdsprodukter. Ingrediensen är populär på grund av sina egenskaper att främja hudförnyelse och boosta elastin- och kollagenproduktionen, vilket till exempel kan förbättra hudens struktur, jämna ut hudtonen och förhindra rynkor och fina linjer.

Dilemmat med A-vitamin, oavsett styrka, är att det kan irritera hudedn och göra den torr och fnasig till att börja med, när cellförnyelsen får sig en skjuts.

Min rutin #22 – Molly HammarBrand logo
Min rutin #22 – Molly Hammar
Annons