Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Största hårtrenderna från Köpenhamns modevecka – bästa hårinspirationen

31 jan, 2024 
hårtrend köpenhamn modevecka 2024 inspiration hår
Köpenhamns modevecka bjuder inte bara på härligt mode – utan också en hel del hårinspiration. Här är hårtrenderna som dominerade bland streetstyle-looksen under CPHFW AW24.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnareBrand logo
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnare

Modeveckan i Köpenhamn levererar inspirerade modelooks och beautymåsten inom makeup och hår. Bland de stora hårtrenderna ser vi allt från korta klipp till lekfulla färger och spännande kontraster. Men såklart också många användbara frisyren och hårstylings som varken kräver tid eller tålamod för att få till.

Hårinspiration: hårtrenderna från Köpenhamns modevecka

Här är nio snygga hårtrender direkt från streetstylen i den danska huvudstaden!

Hårtrend: kort lugg

kort lugg trend hår
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

En av årets stora hårtrender är det korta klippet och på gatorna i Köpenhamn såg vi allt från kort-kort till bob i kombination med en kort lugg.

Annons

Hårtrend: mjuka hårfärger

hår naturligt blond glansigt hår trend
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Skandinaver är experter på balayage och baby highlights, men otippat nog var det väldigt lite slingor bland streetstyle-looksen. I stället var det mer fokus på mjukt, naturligt och enfärgat hår.

Hårtrend: Hårband

hårband trend hår fashion week
Shutterstock

2024 är året då nostalgi står i fokus och modeveckans mest använda håraccessoar är ett tydligt exempel på just detta. Hårbandet är tillbaka och är en riktigt stilsäker, enkel och användbar detalj!

Annons

Hårtrend: kopparfärgat hår

kopparfärgat hår trend fashion week
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Kopparfärgat hår är den perfekta hårfärgen som kombinerar lekfullt med naturligt. De kopparbruna längderna ger också en riktigt lyxig look.

Hårtrend: bob

bob kort hår trend fashion week
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Bob är en av årets stora hårtrender och bland streetstyle-looksen såg vi flera olika varianter av klippet. Är du sugen på att testa frisyren? ELLE har samlat snyggaste inspirationen och olika varianter av bob.

Annons

Hårtrend: flätor

flätor trend hår fashion week
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Inbakad, utbakad och i tofs! På Köpenhamns gator såg vi många varianter av den fantastiska flätan. En enkel, men ack så elegant look.

Hårtrend: Skinande glans

glans hår fashion week trend
Shutterstock

Glans, glans och åter glans – den absolut största hårtrenden bland streetstyle-looksen var såklart det spegelblanka håret. Och hälsosamt hår är också den senaste tidens största hårtrend. I dag fokuserar vi mer på ordentlig hårvård och att sköta skalpen, men vi är också mer noggranna med att djuprengöra håret, vilket på sikt bidrar till att håret blir glansigare.

Annons

Hårtrend: färgglatt hår

färgglatt hår trend hår fashion week
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Rött fortsätter att vara en stark trendfärg inom kläder och accessoarer och bland streetstyle-looksen såg vi hur färgen kombinerades ton i ton från topp till tå, men också i form av pricksäkra detaljer. Rött var också en återkommande favorit inom hår och en rolig kontrast till de mjuka och naturliga färgerna.

Hårtrend: stram knut

stram knut hår trend fashion week köpenhamn
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Inte helt otippat såg vi många varianter av den populära sleek bun-uppsättningen. En stram och låg knut, tillsammans med en spikrak mittbena och slickat hår är verkligen nutidens variant av "mom bun" och hårstylingen är extra tacksam eftersom den bäst går att få till när håret är otvättat.

Foto: Launchmetrics/Spotlight, TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons